Nemohu najít práci - co dělat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
nemohu najit praci-co delat?
Ahoj vsem! Predem se omlouvam, ze vas zatezuji svym (podle me samozrejme obrovskym) problemem, ac je tato stranka spise pro maminky a miminka:)
Tak tedy k veci. Nedavno mi padlo 21, jsem po skole a resim velky problem nasi spolecnosti - nemuzu sakra najit praci! To sakra proto, ze uz jsem vazne dosti nastvana, ztracena, znicena, vycerpana z toho vecneho hledani a odmitani a primlouvani a dotirani. A to tenhle „maraton“ trva teprve 4 mesice. Jenze ja jsem bohuzel krehka dusicka a takove veci me proste trapi. Pokazde, kdyz me nekdo odmitne, jako by mi bodl nuz do zad. ( ikdyz nekteri zamestnavatele se neobtezuji ani odmitat, no asi me setri toho bodani, haha
). A kde vlastne hledam a co chci delat? No, vystudovanou mam sice grafiku, bohuzel me ta skola asi ve 3. Rocniku prestala naplnovat a ja zjistila, ze to delat nechci ( uteci bohuzel nebylo vhodne reseni, zjistila jsem to pozde a skola byla soukroma, takze do ni rodice vrazili dost prachu). Me ale hodne fakt hodne, az jsem tim posedla, zajima moda a tak se v ni pomoci blogu atd postupne stale vzdelavam. No a to byti ma vysnena prace. Takze to zkousim pres ruzne obchody s oblecenim. Marne. Nikde me nechtej. Proboha proc jako? Jsem si naprosto jista, ze vim o mode vic nez ty nadhery, s prominutim, co tam delaj. To si mam jako zalozit modni blog, abych byla znama a mela kontakty? No mozna, me by to i bavilo to ne ze ne, ale me sebevedomi mi to zatim nedovoluje. Pochopte, nechci se v obchode zahrabat celej zivot, mam sve plany, nez ale ty me plany rozjedu, chci mit nejakou praci. Rok..nebo tak.. No achjo, tak jsem se vam tu vybrecela a budu moc rada, kdyz mi poradite, kde se takova prace hleda protoze: na emaily nikdo neodpovida a kdyz uz to pani/slecne prodavacce vrazim do ruky nejen, ze dostanu kysely usmev ( a za za zadama mozna i nepekne gesto) tak se stejne neozvou. Jee a to nemluvim o tom, jak me nebavi byt porad doma, protoze tech par pratel co mam, maji na praci lepsi veci nez chodit nekam se svou zdeptanou kamaradkou..Inu verim, ze tu jsou zeny podobnych zkusenosti a neco prihodi - rada pokecam! Caute ![]()
Boze, kdyz to tak po sobe ctu, muj zivot je totalne na prd a mela bych si to jit hodit ( sranda samozrejme)
Ps: omluvte me za pripadne chyby, pisu z mobilu coz je mimochodem dost blbej napad:D
PS2: jestli jste to docetli az sem, jste uzasni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
1. vydrž, Prťka, vydrž, neházej flintu do žita
2. mám z tvého textu dojem, že nemáš reálnou představu o práci, o její náplni, o tom, co zaměstnavatelé potřebují a ty nabízíš, zkrátka, že se nesetkává nabídka s poptávkou. Zkus více naslouchat, co po tobě chtějí a takovou práci hledat.
3. proč nezaložit něco sama? když o tom uvažuješ, pusť se do toho
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maturitu teda mas? Jestli to chapu tak chces jit delat do nejakeho butiku? Ja sem delala a vydrzela sem 3mesice… Ono to neni tak pekne jak vypada… Delala sem v shoping parku v obchode s mladou modou, 12 tky plus uklid hodinu pred otvirackou (neplaceny)… Nesmely sme si za celou smenu sednout, ani oprit… Sebrali nam zidli i za kasou a pridali kameru coz me nevafilo, sem poctova…
ale k tve otazce, bohuzel nezbyva nez psat a psat… Ja nez sem dostala praci poslala sem vic jak 100 zivotopisu a 98% sr neobtezovalo odepsat…
je fakt, ze sem delala uz behem skoly brigady (cele prazdniny) v tescu.. Tak to, mi pomohlo, ze sem mela aspon neco v zivotopise… Drzim palce! A hlavne trpelivost.. Nekteri hledaj i dyl a to maji rodiny, co musi zivit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maturitu mam:) nevim co by jako clovek pracujici v obchode mel jeste ovladat:) kazdopadne si myslim, ze na to mam. Prijmena na lidi umim byt, jaka je napl prace take vim, dokonce jsem byla i na pohovoru v h&m a v mangu, v Praze mimochodem, a neprijali me a to jsem se fakt snazila a mela ze sebe dobry pociz, coz se casto nestava. No mozna je to tim, ze praxi nemam, ale myslela jsem, ze kdyz uz me zvou na ten pohovor, tak praxe nepraxe, ona je treba sikovna, coz myslim, ze jsem a taky vim, ze to není procházka růžovým sadem, mam nacteno z diskuzi. Ale ja proste potrebuju penize nechci byt furt na nekom zavisla..a fakt nic jinyho me nenapada, co bych mohla delat s tou skolou neumim fakt krome grafiky nic ( a grafiky nehledaj) nemela jsem tam matiku nic..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Emilko, realita v českých obchodech je taková, že personál je tlačen k jedinému cíli - prodat, prodat, prodat. Myšlení a zájem o obor nikoho nezajímá. Ty holky ani nevědí, že existuje někdo jako Galliano, Valentino, Balenciaga nebo snad Coco Chanel. Blogy piš dál, dál se odborně rozvíjej, snaž se dostat do prostředí k lidem, kteří se módou zabývají, nabídni své služby na akcích o módě a životním stylu…Živ se ale zatím něčím jiným. Neboj, vše se Ti zúročí, vytvářej si kontakty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No si zdeptana tedy řadně.
Když tě tak čtu. Nebo to co tu píšeš. Připada mi to dost hr a taky proč uražíš ty co praci mají??Myslíš si, že si něco vic než oni.No podle mě malinko uber. Potom co jsem četla a neznám Tě, ale má představa je asi takova. Že vlezeš někam už s tím, že praci stejně nedostaneš. Tak proč se usmívat a být milá na ty co jednou budou třeba mé kolegyně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vidíš a zrovna u nás (P 8 ) hledají do obchodu s dámskou módou asistentku prodeje. Ale já když projdu jakýkoli obchoďák, snad každý třetí obchod někoho hledá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hmmm jestli jsem nekoho urazila tak to se omlouvam, ale nemyslim si tedy:) a ano neznas me, tak nemuzes prece vedet, jestli se usmivam nebo ne:) a asi si muj text tak uplne nepochopila
chtela jsem jen radu, ne urejpane a jizlive komentare, dekuji:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@emily13 píše:
Hmmm jestli jsem nekoho urazila tak to se omlouvam, ale nemyslim si tedy:) a ano neznas me, tak nemuzes prece vedet, jestli se usmivam nebo ne:) a asi si muj text tak uplne nepochopilachtela jsem jen radu, ne urejpane a jizlive komentare, dekuji:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Málokdo se dostal ke své práci snů hned po škole, na málokoho čekali s otevřenou náručí. K ní je dlouhá cesta - přes práci rukama, která taky není k zahození, přes úsilí, trpělivost, píli. Mně přijde - promiň- docela úsměvné, jak píšeš, že hledáš práci v módě a jak se o ní vzděláváš na blozích. Myslím si, že takových snílků je tisíce se školami typu soukromá grafika, které čeká podobný střet s realitou jako tebe.
Příspěvek upraven 19.09.14 v 21:26
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mamo jo a jeste rozhodne si o sobe nemyslim, ze jsem neco vic, kdybys to cetla poradne, docetla by ses, ze jsem na tom spatne se svym sebevedomim a nezlob se na me, normalne si nefandim, ale co vim je to, ze nejake ty znalosti mam a to co nekdy chci po slesnach v obchode a oni ani nevedi, ktera bije.. to jsem tim chtela rict ze Z MEHO pohledu se na tu praci hodim:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky ja jsem ocekavala vrelou radu je to pro me opravdu tezke a ne aby me tu nekdo urazel, opravdu neznate me, tak me prosim nehodnotte. A svuj text jsem chtela pojmoout vtipne ale jestli vam to prijde spos urazlive, to se omlouvam, ale tak jsem to prece vubec nemyslela
- načítám...
- Citovat
- Zmínit