Nemohu se zbavit vší

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69126
3.10.24 22:21

Házím odkaz na ten kouzelný všiváček, nám se osvědčil maximálně:
https://www.bezvsi.cz/
Jinak vlasy si nebarvi, mně šly kdysi i na barvené. Stejně jako mrchy kašlaly na tea tree olej jako prevenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.24 22:31

@tini ten máme a ani to nebralo, vyhozené peníze :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14874
3.10.24 22:46

Elektricky mame, ale nepouzivame. Deti ty slabe vyboje stipou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22092
3.10.24 23:01
@ugluk píše: Více

Ano, to je on a je úplně super :lol:

A přesně, jak píšeš – já mám také vlasy barvené, už hodně dlouho, ovšem na výskyt vší to bohužel nemělo nejmenší vliv. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10145
4.10.24 05:27
@Anonymní píše: Více

Nám taky pomohl až tento. Paranit vůbec, dcera na něj měla i alergickou reakci. Nakonec nejúčinnější bylo, když jsem kluky ostříhala na jezoury, dceru vzala šamponem (ale nechala jsem působit výrazně déle než doporučovali) a vycesavat a žehlit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12128
4.10.24 05:39

Dcera měla dlouhé vlasy a že má vši, na to jsme přišli hodně pozdě.
Pak jsme umývali vlasy co dva dny asi tři týdny. Raději déle.
Každý den jsme pročesávali vlasy všiváčkem nad vanou.

Kromě paranitu, jsem použila i zábal z alpy. Aplikovala na vlasy a nasadila igelitovou čepici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
4.10.24 05:41

Nám se nejvíc osvědčil Elimax, kouzelný všiváček, nějaký šampón z lékárny na prevenci k běžnému umývání hlavy.
A hlavně vysavač na čalounění s UV světlem, který hubí roztoče a parazity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pepivaha
4.10.24 09:32

Zajímalo by mě jak se toho zbavují ti, kteří nemají nikoho na vytahování hnid…

• Citovat
  • Upravit
krecik.dzungarsky
4.10.24 11:06
@BohunkaP píše: Více
Četla jsem, že barvení vliv na zbavení se vší nemá. Leda snad peroxid vodíku na zesvětlení. Vzhled k tomu, že jsem tmavovláska, nezkoušela jsem.
  • Citovat
  • Upravit
21
4.10.24 11:12

Tak byla jsem si koupit elimax plus paranit preventivní sprej na to, až se toho zbavím a uvidíme. Dám dnes opět vše přeprat, vysát a udělám si ještě ten alkoholový zabal s olejem. Mám ale strach, že ty vlasy strašně ničím jak měním to množství produktů, začínají se dost lámat a hodně padat :(. Je to šílené, ráno zase dvě živé a to jsem si včera myla vlasy paranitem šamponem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8367
4.10.24 11:33

Orthosan Forte. Věc, která opravdu funguje a používá ji hodně lidí právě ve chvíli, kdy dítě dotáhne domů z kolektivu vši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
4.10.24 11:48
@rmot píše: Více

Jenže Orthosan Forte je přípravek pro psy a kočky. Pro člověka není v současnosti povolený ani bezpečný. Je těžce karcinogenní.
Doma máme repelent na vlasy Predator proti vším a i ten je diskutabilní vzhledem k 20% obsahu IR 3535. Já bych třeba do kontaktu ani s touto chemikálií, která je určena přímo na lidské vlasy, přicházet vůbec neměla. Jsem preventivně sledovaná kvůli vyššímu riziku možného vzniku jednoho konkrétního typu rakoviny a kontakt s chemikáliemi mám vyloženě striktně zakázaný.
Orthosan na člověka v dnešní době doopravdy ne.

• Citovat
  • Upravit
8367
4.10.24 12:22
@krecik.dzungarsky píše: Více

Naopak, dneska mnoho přípravků pro zvířata škodí méně a hlavně fungují lépe, než ty lidské. Ona je dnes zvířatům kolikrát věnována větší péče než lidem, protože není vše tolik svázáno kolikrát nesmyslnými předpisy. Navíc co škodí méně - vzít to dvakrát v časovém rozestupu orthosanem a mít klid, nebo na sebe postupně plácat milion tech správných lidských přípravků a stejně se těch potvor pořádně nezbavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14874
4.10.24 12:27

Ty jo, to je hrozné, co tu čtu, jak vám ty přípravky nefungují. Nám nezabral přípravek od Dr.Max. Ale když jsem použila zábal z oleje a Alpy (3:1, zabalit na půl hodiny pod igelitovou čepici) a za týden znovu, tak jsme se jich konečně zbavili. A že jich děti měly!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4955
4.10.24 12:34
@ugluk píše: Více

Ano, tenhle kouzelný všiváček je taky jediné, s čím mám zkušenost, že opravdu zabere.

Barvení vlasů má v boji proti vším jen jediný efekt - zabije je při tom procesu. Ale to úplně stejně i všechny ty ostatní dusivé olejové metody. Jinak už jim je to jedno a jdou klidně i na barvené vlasy. Není důvod, proč by nešly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí