Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Arpalit na psy, jediná pomoc. Ničí i hnidy. A všiváček.
Jak tu někdo psal dříve Ortosan a ten jsem myslela, že už se nevyrábí..
Pro zvířata se dnes testuje víc než pro lidi. Proto používám Arpalit. Co přežije pes, přežije člověk bezpečně.
Věřím, že přípravky pro psy a kočky fungují, ale nešla bych do nich. U dítěte vůbec, u dospělých je to každého volba a jeho zodpovědnost. Sama jsem byla před těhotenstvím v kontaktu s chemikáliemi, se kterýma bych v kontaktu vůbec být neměla, a může to být jeden z více faktorů, které se sešly dohromady, a které zapříčinily, že máme doma postižené dítě. Hovoří o tom slovenská lékařka a profesorka Ostatníková. Je to zbytečné riziko. Stačí nakombinovat více bezpečných způsobů na odstranění vší. Mně je dcera donesla z psychiatrické nemocnice. Alkoholový zábal funguje a zároveň zlepšuje kvalitu vlasů. Octové zábaly vlasy vysouší, ale účinek mají podobný.
@rmot píše: Více
Nemám nijak citlivou kůži, snesu asi všecko. Ale jediná věc, na kterou jsem měla opravdu brutální reakci, bylo tehdy, když jsem zkoušela hubit vši přípravkem ze zverimexu. Jo a vši to přežily ![]()
@alisekR píše: Více
Já to přežila. Ale vzpomenu si na to po x letech a mám zas hlavu jako v ohni jen při té myšlence. Víc jak týden jsem se toho zbavovala. A vši přežily. Ještě, že jsem to dřív zkoušela na sobě, než na dětech.
Je to x let co jsem je měla od syna ze školky a byl to strašný boj na několik měsíců. Vždy, když jsem myslela, že je nemám, tak měla.
Zkoušela jsem vše od tea tree, francovky, šampon pro psa a pak z lékárny šampony. Už bych je to nikdy neopakovala. Měla jsem vlasy, jak kdybych si je barvila. Zničené suché. Název si nepamatuji, ale nějaký ten z lékárny fakt fungoval, ale musela jsem je mýt dokola.
https://www.mediexpert.cz/…icul-hermal/
Píšou nechat 10 minut ale to je nesmysl nechat minimálně půl dne. A všechno chcípne. I hnidy. Zustanou na vlasech, ale už se nevykuklí. Já nechala 24 hodin na sobě.
Je nutno pak vícekrát umývat než jsou vlasy nemastné.
@ludmilaadamkova píše: Více
Jen asi škoda peněz kupovat tento přípravek, když jeho složení podle popisu je 100% silikonový olej a nic jiného. Takže dát 250 a víc korun za 100ml silikonového oleje mi přijde zbytečné, když běžně kupuji 400ml balení kolem stokoruny.
Tak update, stále umírám, vždy dva tři dny a vyklepu z hlavy další veš, uklízet už snad víc nejde vše důkladně myju, vysávám, měním a desinfikuju. Hlavu mám už z těch prostředků úplně bolavou jak kdyby popálenou a stále jsem tam kde jsem byla. Nikdo z rodiny je nemá jen furt já. Je to opravdu otrava, předevčírem jsem si ty vlasy tak promastila olejem a francovkou, že ten olej vymývám do teď a zábal nepomohl
.
@holka0304 píše: Více
Točíš se pořád dokola, protože stále nechápeš zásadní věc - kouzlo není v neustálém patlání všeho možného na hlavu! A už vůbec ne v neustálém dezinfikování, uklízení a vysávání… veš mimo hlavu přežije jen chvíli, po 24 hodinách umírá. Jinak řečeno, když to trochu přeženu - i kdybys neuklidila a nevyprala absolutně nic, v pátek odjela někam pryč a vrátila se v neděli, tak máš ten byt čistý a žádná veš už v něm není.
Podstatou, abys je dostala i ze své hlavy, je pečlivé a důkladné každodenní vyčesávání - všiváčkem, ideálně tím „kouzelným“, na který tu máš odkaz (je lepší než ten normální, co se přidává k šamponům apod.)… každý den klidně hodinu, pramínek po pramínku, jen s kondicionérem na vlasech.
Dokud tohle nezačneš dělat pořádně, nepohneš se nikam, ani kdybys těmi litry přípravků vytopila celý byt ![]()
Ano, plus ten kouzelný vyšívaček potřebuje úplně obyčejný kondicionér, jaký používáš, jen je ho potřeba hodně. S tím si vlasy neodrovnas
Mně nejlíp pomohlo denní vyčesávání. Nad umyvadlem nebo vanou, aby člověk viděl, jestli něco vyčesal. Začít u kořínků (většina vší je tam) a po každém pročísnutí hned zkontrolovat hřeben, někdy jsou ty mrchy v něm zašprajcnuté. Než se z vajíčka vylíhne veš, trvá až 10 dní, takže tak dlouho musíš vyčesávat po poslední nalezené vši.
Další možnost je, že si je odněkud nosíš, popřemýšlej. Já si je nejspíš donesla z vlaku nebo z tramvaje, kde v zimě hodně jezdili bezdomovci.
@rmot píše: Více
Jasný já jsem použila průmyslový ve spreji… Ale zase jako není to testováno na použití na lidech a nerada bych aby z toho měl někdo problémy.
@BohunkaP Vlasy vyčesávám všiváčkem x krát denně, ale když je člověk na to sám, tak je to náročné. Na všiváčku hnídy nemám, když jedu k rodičům ať mi prohlídnou hlavu, tak nenajdou taky nic. Kouzelný všiváček mi nic z vlasů nevytahuje bohužel. Hlavu mám už z toho bolavou a stejně se po těch 5-6 dnech veš v hlavě objeví zase. ![]()