Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Milé maminky už si nevím rady:-(maličká bude mít 5 měsíců a dříve jí návštěvy nevadili.poslední měsíc, vždy když jdeme na návštěvu k mým rodičům malou nepoznávám.sotva vlezeme do dveří, spustí hroznej řev a přestame až když odejdem.nemohou ji ani pochovat a to jsme tam i dříve spávali a vídali je docela častonemáte porsím s tímto někdo zkušenost?děsím se toho jak dlouho to bude trvat a bojím se to testovat ještě u někoho jinéhoo:-(
Ahoj,u nás to bylo podobně kolem toho půl roku..holt jsme návštěvy omezili na minimum,a snažili se,aby měl ten svůj stereotyp.A rodiče by k vám nemohli?mimi by se mohlo cítit lépe v domácím prostředí…
tak u nás to teda nebylo mezi dveřma, ale jen když si ji chtěli pochovat… trvalo to asi dva měsíce, teď už se chvíli chovat nechá…
Ahoj, naše starší to dělala u tchánvoců taky, ale když přišli oni k nám, tak potřebovala chvíli bna rozkoukání a žádná hysterie se nekonala. Trvalo to cca 1,5 měsíce.
Ahoj, to jsme taky měli. Pomáhalo, když jsme přišli, nechat jí ve vajíčku chvíli na pokoji, aby čumákovala, kde to vlastně je
A pak pomaloučku..Teď už je to dobrý, ale je fakt, že některý prostředí jí nesedne ani na poněkolikátý, jinde, i když je tam prvně, jí můžu skoro hned ve dveřích prsknout na zem a ona si spokojeně leze kolem ![]()
Jojo my jsme taky nechavali v sedacce z auta, treba pul hodiny. Koukal a zajimal se. Postupne to preslo. Neboj. ![]()
U nás to bylo stejné asi od čtvrtého měsíce. Teď v sedmi měsících je to lepší,ale vždycky ostatní upozorňuji, že na syna musí jako na kolouška v přírodě. Opatrně a z dálky pozorovat, nenavazovat oční kontakt a postupně přibližovat, avšak nesahat.
Nejvíc nesnáší, když se k němu někdo vrhne, hlasitě na něj začne mluvit a nedej bože se ho dotýkat…to je pak hysterák
Nejlepší je, aby začaly návštěvy víc chodit k vám, aby si dcerka postupně zvykala na jiné lidi a po nějaké době zkusit jít na návštěvu, ale počítat s tím, že se taky můžete ve dveřích obrátit a prchat se řvoucím dítětem.
Ber to z té lepší stránky. Je vidět, že s dcerkou trávíte hodně času a jen s vámi si připadá v bezpečí a nikoho jiného nepotřebuje.
Ahoj,to same delal syn taky,ale na kazde navsteve,bylo jedno u koho jsme (moc jsem na navstevy nechodila,tak 3krat do 14 dnu).Brecel,kroutil se,dost zvracel (jinak byl strasne hodne mimino),jen jsem s nim prekrocila prah naseho bytu,klid.Na navstevy jsem teda od jeho dvou mesicu nechodila a zacala jsem znovu,kdyz mu bylo pul roku,to uz bylo v pohode.
Nevim teda,ale myslim si,ze se proste tvoji male nemusi u vasich vubec libit(prostredi).Mluvila jsem o tom s nasi detskou dr. a deti to hodne vnimaji i takhle male.
S malou jsem zhruba od třech měsíců taky nikam nemohla,normálně nebrečící miminko se změnilo ve řvoucí příšerku,když přišel kdokoliv k nám vesele se našklebovala,takže asi omezit návštěvy zatím,nám se to srovnalo asi v pěti měsících