Nemůžu najít práci!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
128
9.8.12 10:54

Je mi 22, jsou to skoro dva roky co jsem se přestěhovala k praze. všichni mi říkali jak tady najdu práci hned…a ono leda tak velký prd. jooo, do call center by mě všude brali, to jooo…při střední jsem to dělala nonstop, ale aktiv mě psychicky ničí. od loňského října dělám v tescu. ale do té doby jsem byla rok bez práce krom dvou malých přestávek v call centru a mcdonaldu. Jinak mám jen gympl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
9.8.12 10:55
@janka174 píše:Priznam se ze zenu se 2 detmi ktera byla 6 a vice let na materske bych k sobe nezamestnala.

A můžeš napsat proč? Zajímalo by mě to. Pokud by ta žena splňovala veškeré požadavky na pozici a na pohovoru sdělila, že má školku, k dispozici hlídání v rodině nebo chůvou a s nemocným dítětem by doma nebyla? Nezaměstnala bys ji čistě kvůli té dlouhé prodlevě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.12 10:55
@Olivi píše:
Zakladatelko a kde sháníš práci? Na malém městě? Napadlo mne, není nějaká možnost se přestěhovat např. do Prahy za prací? Využít, že ještě nemáš děti a nejsi vázaná. Teda jako vím, že ta Praha taky není 100% znám hodně lidí co tam taky shání dlouho ale ta možnost je přeci jen vyšší. Ale chápu tvý pocity…taky jsem psala na inzeráty, splňovala všechny požadavky a ani se neozvali. Nicméně já to tak udělala, a odstěhovala se, i přesto, že přítel byl doma (ale, je pravda, že v té době jsme spolu ještě nebydleli), ale potřebovala jsem po škole praxi, tak co no. Nicméně po mateřské je toto nereálné, tak se taky moc těším, až budu hledat novou práci.

Nedávno jsme se přestěhovali s většího města na vesnici, takže další stěhování opravdu neplánujeme. Koupili jsme byt v místě, kde je to pro nás finančně výhodnější a kde to má přítel blíže do práce. Ovšem já nemám problém s dojížděním do města ze kterého jsme se přestěhovali, ale bohužel tam o práci ne a ne zavadit a když se něco najde a pošlu životopis či přijdu na pohovor, nikdo se již více neozve :zed:

• Citovat
  • Upravit
Olivi
9.8.12 10:57
@janka174 píše:
Tak holky asi vas nepotesim ale ja jsem jeste na RD a to jsem dala vypoved ( dobrovolne) protoze jsem si nasla novou praci. Pracuji na plny uvazek od 1.1.2012. Mala bude mit ted 2 roky. Ma chuvu (3× tydne) a soukromou skolku ( 2× tydne). Obe babicky jsou daleko takze pri nemoci pomaha chuva.
Priznam se ze zenu se 2 detmi ktera byla 6 a vice let na materske bych k sobe nezamestnala.

No jo když to je právě problém..pokud mám 1 dítě, a dejme tomu rodičák mi končí kolem 30, a já chci ještě druhé..tak mne asi nikdo nezaměstná, protože mu musí být jasné, že to druhé budu brzy chtít. Osobně jsem si myslela, že je lepší to dát v kuse..pak aspoň zaměstnavatel bude mít jistější, že nezdrhnu na další mateřskou. No je fakt, že člověk si asi nevybere :nevim:

• Citovat
  • Upravit
69235
9.8.12 10:58

Janko, o tom to je, já bych dvouleté dítě nikdy nenechala za cenu budování kariéry s chůvou a zbytek týdne ve školce. Každý má jiné priority.
Takže ty máš super práci adítě je bez tebe a já jsem v pozici, kdy by mě šlověk s myšlením, to není urážka, jako máš ty nezaměstnal, ale moje děti vychvávala jejich máma coby maličké, ne cizí lidé a instituce. Blbé je, že v dnešní době nemůžeš mít obojí, práci a děti, nebo jen za cenu tebou popisované situace, která je třeba pro mne neakceptovatelná.

Co je špatného na ženě se dvěma dětmi, která s nimi byla na rodičáku a starala se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
9.8.12 11:00

Myslím, že záleží na oboru, ale ve většině případěch je 6 let fakt hodně. To, co jsi uměla už neumíš a to, co se změnilo, taky ne. A navíc ztrácíš pracovní návyky. Znám spoustu holek, které po MD/RD mají problém zase naskočit do toho kolotoče + zvládat rodinu.

@Princess píše:
A můžeš napsat proč? Zajímalo by mě to. Pokud by ta žena splňovala veškeré požadavky na pozici a na pohovoru sdělila, že má školku, k dispozici hlídání v rodině nebo chůvou a s nemocným dítětem by doma nebyla? Nezaměstnala bys ji čistě kvůli té dlouhé prodlevě?
  • Citovat
  • Upravit
9.8.12 11:01

Jo, tak to nejsi sama. Já teda hledám asi 2 měsíce (od maturity), ale i tak je to hrůza. Buď vezmou někoho známýho nebo někoho s praxí. A kde sakra mám tu praxi sehnat? :cert: Fakt je to na palici. Já teda ještě budu studovat vysokou - sice dálkově, ale na pojišťovně mi řekli, že i tak budu vedená jako student - tak aspoň pojištění si platit nemusim (nebo nahlašovat na pracák se nemusim). No každopádně je to s prací teď šílený. V pondělí mi volali, že jsem ve výběrovým řízení skončila druhá, že dali přednost někomu s praxí, že to je pro ně menší riziko, ale jestli si na mě můžou nechat kontakt, že by mi případně zavolali, pokud by to s tim někym nevyšlo. Kéž by to tak bylo. Mně je 21, děti plánuju až tak za 10 let (a stejně i tak mám potom zajištěný hlídání) a stejně nic. Co má člověk pak dělat?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
9.8.12 11:01
@colafit píše:
Myslím, že záleží na oboru, ale ve většině případěch je 6 let fakt hodně. To, co jsi uměla už neumíš a to, co se změnilo, taky ne. A navíc ztrácíš pracovní návyky. Znám spoustu holek, které po MD/RD mají problém zase naskočit do toho kolotoče + zvládat rodinu.

Takže jde jen o tu pauzu ne o dítě jako takový? Takže ženská, která během RD byť brigádně pracovala a dál se vzdělávala by šanci mít měla ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
9.8.12 11:02
@Princess píše:

Otevrene jo kvuli te dlouhe prodleve. Za tak dlouhou dobu strati pracovni navyky, schopnost se zapojit do kolektivu ( mimo matek).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
9.8.12 11:04
@svecovaveru píše:
Jo, tak to nejsi sama. Já teda hledám asi 2 měsíce (od maturity), ale i tak je to hrůza. Buď vezmou někoho známýho nebo někoho s praxí. A kde sakra mám tu praxi sehnat? :cert: Fakt je to na palici. Já teda ještě budu studovat vysokou - sice dálkově, ale na pojišťovně mi řekli, že i tak budu vedená jako student - tak aspoň pojištění si platit nemusim (nebo nahlašovat na pracák se nemusim). No každopádně je to s prací teď šílený. V pondělí mi volali, že jsem ve výběrovým řízení skončila druhá, že dali přednost někomu s praxí, že to je pro ně menší riziko, ale jestli si na mě můžou nechat kontakt, že by mi případně zavolali, pokud by to s tim někym nevyšlo. Kéž by to tak bylo. Mně je 21, děti plánuju až tak za 10 let (a stejně i tak mám potom zajištěný hlídání) a stejně nic. Co má člověk pak dělat?!

Bohuzel tobe nic jineho nezbyde jenom hledat a hledat a hledat. Snazit se poptat u znamych a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
9.8.12 11:05
@Olivi píše:
No jo když to je právě problém..pokud mám 1 dítě, a dejme tomu rodičák mi končí kolem 30, a já chci ještě druhé..tak mne asi nikdo nezaměstná, protože mu musí být jasné, že to druhé budu brzy chtít. Osobně jsem si myslela, že je lepší to dát v kuse..pak aspoň zaměstnavatel bude mít jistější, že nezdrhnu na další mateřskou. No je fakt, že člověk si asi nevybere :nevim:

A co kdyz ti to v kuse nevyjde? A co tvuj zamestnavatel od ktereho si sla na MD a RD? Ten by te mel zamestnat i po RD ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.8.12 11:06
@janka174 píše:
Bohuzel tobe nic jineho nezbyde jenom hledat a hledat a hledat. Snazit se poptat u znamych a tak.

To by člověk ty známý musel mít. Jinak teda já dělala na dohodu jako pomocná účetní dlouhý léta. Umim s počítačem nadstandardně - mnoho ženských toho neumí zdaleka tolik co já a nic. Dřív se lidi v tomhle směru měli mnohem lépe.

Příspěvek upraven 09.08.12 v 11:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
9.8.12 11:06
@colafit píše:
:potlesk: Souhlasim. Ja kolikrat zamestnala i absolventky a sla jsem do rizika ze jsou bez praxe ale priznam se ze spis zamestnam absolventku nez matku po 6-letech na RD
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
9.8.12 11:07
@janka174 píše:
Otevrene jo kvuli te dlouhe prodleve. Za tak dlouhou dobu strati pracovni navyky, schopnost se zapojit do kolektivu ( mimo matek).

Kvůli té dlouhé prodlevě to chápu, ale bohužel mám pocit, že jen o tom to není. Já teď hledám v jiném oboru a to v takovém, ve kterém jsem pracovala brigádně i během RD a ve kterém jsem si dodělala odborné vzdělání. A stejně je dítě problém, možná mi nikdo nevěří, že už nebudu mít druhé :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
9.8.12 11:07

Šanci by měl mít každý, ale ženská, která u pohovoru ukáže, že se 6 let nestarala „jen“ o děti, ale i o své vzdělání, má šanci rozhodně vyšší. Já mám 2 děti (3,5let a 1rok) a před 2 měsíci jsem změnila práci a úplně v pohodě. Jenže jak jsem psala, já z toho v podstatě nikdy nevypadla a i z CV je vidět, že práci s dětma zvládám. A nemyslím si, že by tím moje děti strádaly, jen jsem se naučila efektivněji využívat čas.

@Princess píše:
Takže jde jen o tu pauzu ne o dítě jako takový? Takže ženská, která během RD byť brigádně pracovala a dál se vzdělávala by šanci mít měla ne?
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat