Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak jeďte vy tam, ne? Oni mají malé dítě a staví barák, tak toho času a energie tolik nemají a cestování s malým dítětem je náročné.
@Anonymní píše:
Syn studoval v Praze, kde už zůstal. Má tam práci a už i rodinu. Jeho ženu však nemohu snést. Málo k nám jezdí, asi kvůli ní. U jejich rodičů jsou pořád a k nám jezdí čím dál méně. Staví dům a mají ročního syna, pořád se na to vymlouvají. Ona že je prý unavená, že nemají výtah a bydlí v podkroví a přitom doma ani pořádně neuklidí. Vůbec nechápu, najednou jí dělá problém nosit jedno dítě a nákupy, jiné ženy nosí mnohem víc. Protože to prý syn kvůli stavbě nestíhá pomáhat. Taky aby jo. Když jsme u nich, mám pocit, že se přede mnou snacha jde schovat do vedlejší místnosti, jen co promluvím. Máte také někdo snachu z Prahy, co toho tolik nadělá?
Já jsem z Prahy a mám příšernou tchýni, je tak nesnesitelná, že se musíme vymlouvat na to, že stavíme barák a máme ročního syna a… moment ![]()
Příspěvek upraven 14.12.20 v 14:59
Dcery vždycky tíhnou ke svým rodičům, tak je to prostě dáno. A chlapi se k nim často přidají. Vztah matky a dcery je unikátní. Když je stejně unikátní vztah matka - syn, tak to je většinou pěkný průšvih. Ty bys měla zůstat co nejvíc v klidu, být kamarádská a otevřená a hlavně nevyčítat, nekritizovat, protože kritika od tchýně spolehlivě nas.ere. Tím si ke snaše zavřeš dveře - jestli už se nestalo. Jo a taky netvářit se kysele, uraženě a dělat synovi scény za snašinými zády.
Spíš Vám snacha vadí i jinak, a tohle je jen zástupný problém, nebo ne? Pokud byste měli hezké vztahy od začátku, pak by takový příspěvek nemohl vzniknout. Navíc já jsem máma od dvou dětí a naše tchyně před porodem prvního plánovala, jak bude vozit apod. Bydlí od nás kousek, zdravá a při síle je - výsledek? Počty vození mimin v kočárku bych u obou spočítala na prstech jedné ruky.
Nic ve zlém, jen tím chci říct, že možná i snacha má nějakou představu o Vašem fungování a ve výsledku je to jinak a je zklamaná ona z Vás.
Přiložit ruku k dílu můžete i nějak hezky a mile - tedy přijet s hrncem jídla, nabídnout mladým hlídání, ať se trochu spolu užijou, a u toho trochu poklidit - to ještě nikoho nezabilo. Místo kritiky trocha pomoci. Já miluju ty řeči starších generací, jak jim děti od roka chodily na nočník a matky měly navařeno naklizeno - prd. Babička mi jednou ve slabé chvilce řekla, že se prouklízela životem a hov. o z toho. Že si radši s těma dětma měla víc hrát a trávit s nima čas. Že byla akorát nešťastná, že nic nestíhá. To dnešní ženy umí aspoň přehodnotit priority. ![]()
Taky jsme stavěli dům, když se nám narodila dcera a vím, jak jsem si v tu dobu připadala, na vše sama…chlap věčně na stavbě..A mít k tomu takovouhle tchyni, tak si to snad hodim
Moje má taky mouchy, ale aspoň si občas holku vzala k sobě, nebo na procházku a pomohla i na stavbě.
@Anonymní píše:
Syn studoval v Praze, kde už zůstal. Má tam práci a už i rodinu. Jeho ženu však nemohu snést. Málo k nám jezdí, asi kvůli ní. U jejich rodičů jsou pořád a k nám jezdí čím dál méně. Staví dům a mají ročního syna, pořád se na to vymlouvají. Ona že je prý unavená, že nemají výtah a bydlí v podkroví a přitom doma ani pořádně neuklidí. Vůbec nechápu, najednou jí dělá problém nosit jedno dítě a nákupy, jiné ženy nosí mnohem víc. Protože to prý syn kvůli stavbě nestíhá pomáhat. Taky aby jo. Když jsme u nich, mám pocit, že se přede mnou snacha jde schovat do vedlejší místnosti, jen co promluvím. Máte také někdo snachu z Prahy, co toho tolik nadělá?
Ani se snaše nedivímže ti jde z cesty. Musí být radost mít tebe za tchyni. Umíš jen kritizovat.
Díky Bohu za mou tchýni.
Ty seš sice troll, ale obávám se, že nemálo takových exemplářů běhá po světě. ![]()
@Quertizop píše:
Já jsem z Prahy a mám příšernou tchýni, je tak nesnesitelná, že se musíme vymlouvat na to, že stavíme barák a máme ročního syna a… momentPříspěvek upraven 14.12.20 v 14:59
@Anonymní píše:
a ta opakovane zminovana Praha tam hraje roli jakou? Snazis se naznacit, ze snacha je vadna, protoze je z Prahy? Pokud je toto tvuj zpusob mysleni, tak ja bych se ti taky vyhybala.
To je jasně tou Prahou. My Prazaci jsme už takoví - líní, nafrnění, nesnášíme vidlaky… ![]()
Asi teď budu platit za největšího rýpala ale moc nechápu proč píšete pod anonymem? Vždyť na internetu je přeci každý anonymní tak jako tak
Jinak já se té snaše moc nedivím že se vám vyhýbá… tyhle ty řeči o tom že někdo nemá uklizeno a že s malým dítětem nic nestíhá a jiný ženský toho musejí zvládnout a stihnout daleko víc totiž taky docela miluji.
asi jako každá jiná mamina ![]()
Mám snachu cizinku, nikoho hodnějšího neznám. To, že se za mnou mladí staví, je spíš její práce, než synova
Když jsem byla po operaci, přijela mi umýt okna.
Měla jsem dvě tchyně, jedna byla lepší, než druhá
. Tak se snažím chovat jinak.
Mám ji moc ráda ![]()
@Anonymní píše:
Nejspíš z tebe cítí tvůj postoj k ní…já bych se taky nevnucovala.
Spíše ti leží v žaludku ta Praha, že ano? Nemůžeš snést, že si syn našel ženu z města. ![]()