Nemůžu snést snachu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2038
14.12.20 14:48

Asi se chovate jak kra… kdyz k vam nechce jezdit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9058
14.12.20 14:53

Tak jeďte vy tam, ne? Oni mají malé dítě a staví barák, tak toho času a energie tolik nemají a cestování s malým dítětem je náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
@Anonymní píše:
Syn studoval v Praze, kde už zůstal. Má tam práci a už i rodinu. Jeho ženu však nemohu snést. Málo k nám jezdí, asi kvůli ní. U jejich rodičů jsou pořád a k nám jezdí čím dál méně. Staví dům a mají ročního syna, pořád se na to vymlouvají. Ona že je prý unavená, že nemají výtah a bydlí v podkroví a přitom doma ani pořádně neuklidí. Vůbec nechápu, najednou jí dělá problém nosit jedno dítě a nákupy, jiné ženy nosí mnohem víc. Protože to prý syn kvůli stavbě nestíhá pomáhat. Taky aby jo. Když jsme u nich, mám pocit, že se přede mnou snacha jde schovat do vedlejší místnosti, jen co promluvím. Máte také někdo snachu z Prahy, co toho tolik nadělá?

Já jsem z Prahy a mám příšernou tchýni, je tak nesnesitelná, že se musíme vymlouvat na to, že stavíme barák a máme ročního syna a… moment :think:

Příspěvek upraven 14.12.20 v 14:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5633

Dcery vždycky tíhnou ke svým rodičům, tak je to prostě dáno. A chlapi se k nim často přidají. Vztah matky a dcery je unikátní. Když je stejně unikátní vztah matka - syn, tak to je většinou pěkný průšvih. Ty bys měla zůstat co nejvíc v klidu, být kamarádská a otevřená a hlavně nevyčítat, nekritizovat, protože kritika od tchýně spolehlivě nas.ere. Tím si ke snaše zavřeš dveře - jestli už se nestalo. Jo a taky netvářit se kysele, uraženě a dělat synovi scény za snašinými zády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
14.12.20 14:56

Spíš Vám snacha vadí i jinak, a tohle je jen zástupný problém, nebo ne? Pokud byste měli hezké vztahy od začátku, pak by takový příspěvek nemohl vzniknout. Navíc já jsem máma od dvou dětí a naše tchyně před porodem prvního plánovala, jak bude vozit apod. Bydlí od nás kousek, zdravá a při síle je - výsledek? Počty vození mimin v kočárku bych u obou spočítala na prstech jedné ruky.
Nic ve zlém, jen tím chci říct, že možná i snacha má nějakou představu o Vašem fungování a ve výsledku je to jinak a je zklamaná ona z Vás.
Přiložit ruku k dílu můžete i nějak hezky a mile - tedy přijet s hrncem jídla, nabídnout mladým hlídání, ať se trochu spolu užijou, a u toho trochu poklidit - to ještě nikoho nezabilo. Místo kritiky trocha pomoci. Já miluju ty řeči starších generací, jak jim děti od roka chodily na nočník a matky měly navařeno naklizeno - prd. Babička mi jednou ve slabé chvilce řekla, že se prouklízela životem a hov. o z toho. Že si radši s těma dětma měla víc hrát a trávit s nima čas. Že byla akorát nešťastná, že nic nestíhá. To dnešní ženy umí aspoň přehodnotit priority. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513
14.12.20 14:58

Taky jsme stavěli dům, když se nám narodila dcera a vím, jak jsem si v tu dobu připadala, na vše sama…chlap věčně na stavbě..A mít k tomu takovouhle tchyni, tak si to snad hodim :roll: Moje má taky mouchy, ale aspoň si občas holku vzala k sobě, nebo na procházku a pomohla i na stavbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33755
14.12.20 15:01
@Anonymní píše:
Syn studoval v Praze, kde už zůstal. Má tam práci a už i rodinu. Jeho ženu však nemohu snést. Málo k nám jezdí, asi kvůli ní. U jejich rodičů jsou pořád a k nám jezdí čím dál méně. Staví dům a mají ročního syna, pořád se na to vymlouvají. Ona že je prý unavená, že nemají výtah a bydlí v podkroví a přitom doma ani pořádně neuklidí. Vůbec nechápu, najednou jí dělá problém nosit jedno dítě a nákupy, jiné ženy nosí mnohem víc. Protože to prý syn kvůli stavbě nestíhá pomáhat. Taky aby jo. Když jsme u nich, mám pocit, že se přede mnou snacha jde schovat do vedlejší místnosti, jen co promluvím. Máte také někdo snachu z Prahy, co toho tolik nadělá?

Ani se snaše nedivímže ti jde z cesty. Musí být radost mít tebe za tchyni. Umíš jen kritizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2339
14.12.20 15:06

Díky Bohu za mou tchýni. :srdce: Ty seš sice troll, ale obávám se, že nemálo takových exemplářů běhá po světě. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33755
14.12.20 15:07
@Quertizop píše:
Já jsem z Prahy a mám příšernou tchýni, je tak nesnesitelná, že se musíme vymlouvat na to, že stavíme barák a máme ročního syna a… moment :think:Příspěvek upraven 14.12.20 v 14:59
:mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
14.12.20 15:11
@Anonymní píše:

a ta opakovane zminovana Praha tam hraje roli jakou? Snazis se naznacit, ze snacha je vadna, protoze je z Prahy? Pokud je toto tvuj zpusob mysleni, tak ja bych se ti taky vyhybala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
14.12.20 15:17

To je jasně tou Prahou. My Prazaci jsme už takoví - líní, nafrnění, nesnášíme vidlaky… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2103
14.12.20 15:19

Asi teď budu platit za největšího rýpala ale moc nechápu proč píšete pod anonymem? Vždyť na internetu je přeci každý anonymní tak jako tak :nevim: Jinak já se té snaše moc nedivím že se vám vyhýbá… tyhle ty řeči o tom že někdo nemá uklizeno a že s malým dítětem nic nestíhá a jiný ženský toho musejí zvládnout a stihnout daleko víc totiž taky docela miluji. :zed: asi jako každá jiná mamina :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
14.12.20 15:22

Mám snachu cizinku, nikoho hodnějšího neznám. To, že se za mnou mladí staví, je spíš její práce, než synova 8) :P Když jsem byla po operaci, přijela mi umýt okna.
Měla jsem dvě tchyně, jedna byla lepší, než druhá :cert:. Tak se snažím chovat jinak.
Mám ji moc ráda :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
14.12.20 15:37
@Anonymní píše:

Nejspíš z tebe cítí tvůj postoj k ní…já bych se taky nevnucovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
14.12.20 15:39

Spíše ti leží v žaludku ta Praha, že ano? Nemůžeš snést, že si syn našel ženu z města. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová