Tchyně odstrkuje naše dítě kvůli švagrove

Anonymní
14.12.20 11:01

Tchyně odstrkuje naše dítě kvůli švagrove

Holky, asi nepotřebuji žádné rady, spíše se vypsat a znát vás názor na toto. Podle mého manžela je chování jeho matky v pořádku a zástava se jí.

Tchyně má 2 syny. Můj manžel má 28 a jeho bratr 31. I jeho brácha je ženatý a mě i svagrove je 26. Obě dvě máme 5ti lete dítě (já dceru, svagrovci syna). Už od doby, co svagrova porodila chlapečka strašně básní o tom, že by chtěla co nejdřív ještě jedno miminko. Ovšem švagr se k tomu moc nemá, dítě mu stačí momentálně 1 a do budoucna by další samozřejmě chtěl, ale až tak za 3-4 roky. To my s manželem máme krom starší dcerky 2 leteho chlapečka.

A tady nastává ten problém. Tchyně ví, že by svagrova chtěla další dítě. Když jsem otěhotněla, často mi to vyčítála, že jsem věděla že ona chce další dítě, tak jsme měli prý počkat, až otehotni i ona, aby nebyla smutná. Tohle mi přišlo absurdní, přece se nebudu řídit životem druhých lidí a tím, kolik dětí si kdy pořídi. :think:

Už v těhotenství byla tchyně taková chladná, z miminka měla radost, ale nedává ji kvůli švagrove najevo. Fotky má vystavené jen starších děti. (naší dcerky a švagrovic chlapce) fotky našeho malého si vystaví, ale jak má přijet svagrova tak je zase schová. Doteď jsem to brala v klidu, říkala jsem si, že to dělá kvůli ní a snažila jsem se vžít do situace švagrove. Moc se švagrovyma nestykame, tak mi to opravdu bylo jedno. (vidíme se cca 2× za rok).

Na Mikuláše jsme byli u tchyně my i švagrovci, tam mě Teda tchyně opravdu namíchla. Mikuláše dala jen starším dětem, hrála si jen se staršími dětmi. Když za ní malý přišel hned ho odbyla. V podstatě dělala, jako by tam nebyl, nebo jakoby nepatřil k nám. Odjížděli jsme my i švagrovci ve stejnou dobu a hned 5 minut po našem odjezdu telefon od tchyně, ať se vrátíme zpět, že má Mikuláše i pro malého, ale nechtěla ho nám dávat, aby to nepřišlo švagrove líto.

Jenže takhle je to se vším, všechno se řídí švagrovou. Když jsme tady na Moravě (bydlíme za Prahou, tady jezdíme na 2. K mým rodičům) a chceme přijet na návštěvu a zrovna mají přijet i švagrovci tak nás odmítne s tím, že ať se nezlobíme, ale že švagrove by to bylo líto. Jednou nám dokonce sdělila, že přijet klidně máme, ale máme nechat malého u mých rodičů.

Jednou jsme dokonce jeli tady jen kvůli ní, byli jsme domluveni na výletu do zoo s tím, že dojedeme ráno, pojedeme do zoo a vecer u ní prespime, na další den se stavíme k mým rodičům a pojedeme zase zpět domů. Asi 20 minut před tím, než jsme měli dorazit nám volala, že k ní zrovna jedou švagrovci a že musíme tu zoo zrušit. Je prý odmítnout nemohla, protože švagrova by si prý myslela, že je ruší jen kvůli našemu malému a opět by ji to bylo líto :zed: :zed: už opravdu nevím. Často se i s manželem hadame. Ona chce vidět naše děti, ale já tam Teda jezdit nechci, to zase vadí manželovi. Navrhovala jsem, ať si Teda vezme starší holku a jede sám, že zistanu s malým sama doma. Náš malý je strašný uplakanek a je dost na mě fixovany. Nemůžu jet bez něj ani nakoupit, takže by určitě přes noc beze mě nebyl. :roll: to zas manžel nedopusti, trvá na tom, že musí jet i malý, protože tchyně je jeho babička a chce ho vidět…

Dříve jsem teda žádný problém neměla, ale ty poslední 2 roky jsou s ní pro mě naprostým peklem. Navíc náš malý už není tak malý, a dobře vnímá, že když jsou zrovna na návštěvě i švagrovci tak je dost odstrkovany. Manžel si však maminku háji. Prý se snaží vyhovět oboum. Z mého pohledu to ale tak vůbec není. Nejvíce mě ale mrzí ty hádky, které jsou poslední dobou dost časté a to jen kvůli tchyni a švagrove.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
56505
14.12.20 11:09

To je hnusný. Ale divím se, že to nevadí manželovi. Až bude syn starší, tak nebude chápat, proč ho babička nemá ráda.
Znám paní, která nemusí své vnučky, ale vnuky ano. :zed: Když byli vnuci děti, tak něco provedli a paní to svedla na vnučky. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
14.12.20 11:10

Já bych prostě, i přes nesouhlas tchýně, tam přijela. Takovéhle žabomyší války nesnáším a taky bych to řekla.
Maminko, měli jsme jít do zoo, tak tam taky půjdem. Švagrová s rodinou ať přijedou jindy.
Konec zvonec.
Ať se podle toho zařídí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1499
14.12.20 11:12

Já bych na to téma zavedla diskuzi, až budete u tchýně zase všichni a hlavně by se tchýně měla zaměřit na syna, který druhé dítě zatím nechce. Nechápu, že do něj neryje, když je to manželce tak strašně líto. Ten její názor mi přijde naprosto ujetý. A divím se, že švagrová se sama nezarazí nad tím, že je malý odstrkovaný. Děti (všeobecně) má ráda, tak to přeci musí vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
14.12.20 11:12

Tak to je drsné. Obdivuji, Že to ty dva roky zvládáš.
Napadá mě, ví toto švagrová? Nevím jaký s ní máš vztah, ale jestli by nestalo za to, to s ní a švagrem probrat a říct jim jaký tyjátr babička dělá. Třeba o tom oni nevědí a samy by babičce něco řekli,. Od nich by to mohla.vzit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2782
14.12.20 11:13

Ja bych promluvila se svagrovou, osobne, jestli ji to vazne vadi, nebo jsou to jen tchyniny domnenky. Kdyby svagrova byla tchynina dcera, davalo by to vetsi smysl, ale takhle mi to prijde postavene na hlavu. Tchyni bych neustupovala, vysvetlila ji, ze ma 3 vnoucata a jedno nebude mizet na prani. Pro nejakyho Mikulase bych se vazne nevracela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
14.12.20 11:14

Tak na toho Mikuláše bych se opravdu urazila, co to je dát dárky jenom dvou dětem a třetí ditě tam nechat stát? Už bych se nevrátila a řekla bych jí že již o nej nestojíme. Švagrová si to musí vyřídit s manželem a ne aby vaše dítě na to doplácelo, se nemohou domluvit.

Příspěvek upraven 14.12.20 v 11:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
14.12.20 11:14

Co je tohle za tchýni? Jediný, co mi z toho vychází je to, že má druhou svagrovou radši.. Nebo si to jinak neumím vysvětlit. Je to ale od ní opravdu hnusný chování. Buď by se tchyně uklidnila nebo bych tam s dětmi nejezdila a vysvětlila ji, že Váš mladší syn je smutný, že si myslí, že ho nemá tolik ráda a že pokud nastane z její strany změna, že zase jezdit budete. Ale řídit si život podle toho, co řekne tchyně, že jsi měla počkat až bude druhá svagrova těhotná.. To mi přijde na hlavu. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
14.12.20 11:15

Tchyni bych ignorovala - mám dvě děti, o obě starám stejně, zbytek je problém v její hlavě. I bych věřila tomu, že švagrová vůbec netuší co se děje.

Jenom mi řekni - k čemu má vaše mladší dítě otce, když tento je ochoten ho zapřít? To by mi vadilo více, než chování tchyně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
14.12.20 11:15

Zakladatelko, a jak se k tomu staví švagrová? O jejím postoji nic nepíšeš (pokud jsem to nějak nepřehlédla), jen o tom, že tchýně si myslí, že švagrová… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.20 11:18

@flicek18 švagrova o tom moc dobře ví a mám pocit, že to vyvolává i ona. Když jsem otěhotněla obečela to, když jsem porodila tchyně nepřišla ani do porodnice, protože švagrove to bylo líto a plakala… Švagr mi zase přijde, že dítě je částečně ještě on sám. Jeho humor mi přijde, že je na úrovni mého 17 ti leteho bratra. A celkově i chování. Druhé dítě opravdu teď nechce. Chce svůj klid. Zajímají ho jen drahé auta a každý večer stráví s klumama na benzinkach a nebo jezdí na různé tuning srazy. :think: hold i to jedno dítě je na něj moc a sám říká, že druhé by chtěl, ale až časem, že teď chce svůj prostor. :nevim: což samozřejmě mi nepřijde jako něco, čím bychom se měli omezovat my. Podle mě by si to prostě měla vyřešit s ním švagrova.

• Citovat
  • Upravit
1607
14.12.20 11:20

Zavedla bych pravidelné návštěvy - pokud je tchýně zruší, její smůla.
Například jednou za dva měsíce na den. Pokud zavolá, že ne - v pořádku, jedeme dál náš program (zoo i bez tchýně) a znovu přijedeme za další dva měsíce.

Manželovi bych zkusila vysvětlit, že náš rodinný život si řídíme sami a ne, jak se to zrovna hodí švagrové. Pokud budou nadále rozdíly mezi dětmi, nejsem ochotna jezdit na déle než na půldenní návštěvu. Na Vánoce už vůbec, protože to, že dítě nedostane dárek a všichni ho ignorují, se na něm negativně do budoucna podepíše.
Může začít nenávidět svojí sestru jako to protěžované dítě. Takže kvůli dospělým rozbijete vztah mezi vašimi dětmi?

Pokud manžel nepochopí, zkusila bych okázale odignorovat manžela klidně na Štědrý den, aby viděl, jaké to je. Nepřipravit jeho talíř na stůl, nedat dárek, tvářit se, že není.
A 25.12. k němu být jako milius, dát mu dárek a roztomile se divit, proč je tak vytočený.

Doufám, že jste se pro toho Mikuláše nevrátili.
Pokud i ano, vyslala bych muže a já bych nevystoupila z auta.

Nemáš zapotřebí hrát komedii na šťastnou rodinku jen tehdy, když někdo jiný má právě v té chvíli odlišnou zábavu než vysedávat u tchýně.

Příspěvek upraven 14.12.20 v 11:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.20 11:22

@gebča manžel ho samozřejmě nezapira. Malý byl plánovaný a chtěny. Přijde mi, že manželovi to samozřejmě líto je, i ho to mrzí. Dokonce mi přijde že je i naštvaný. Ale na druhou stranu se asi nedokáže pohadat se svou mamkou a brání ji. :cert: Do toho je i strašně splachovací :cert:
Jenže zase kvůli tomuto vznikají hádky mezi námi, protože on to vidí, uvědomuje si to, ale maminku si brani

• Citovat
  • Upravit
461
14.12.20 11:28
@Anonymní píše:
@gebča manžel ho samozřejmě nezapira. Malý byl plánovaný a chtěny. Přijde mi, že manželovi to samozřejmě líto je, i ho to mrzí. Dokonce mi přijde že je i naštvaný. Ale na druhou stranu se asi nedokáže pohadat se svou mamkou a brání ji. :cert: Do toho je i strašně splachovací :cert:
Jenže zase kvůli tomuto vznikají hádky mezi námi, protože on to vidí, uvědomuje si to, ale maminku si brani

Tak si holt manžel bude muset srovnat priority.
Buďto bude na 1. místě žena + děti (obě), nebo maminka i se švagrovou.
Já osobně bych trvala na tom, že my jsme rodina se 2 dětmi a komu se to nelíbí, ať si ***** políbí.
Pokud nás okolí nechce zvát všechny, tak nejedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
14.12.20 11:29

švagrová

Nechápu, jak některé ženské můžou být takové. Nedalo by se promluvit se švagrovou? Ten prcek za to nemůže. A vysvětlit tchýni, že to odmítání je zase líto Vám a malému? A pokud nic nezabere tak se nedá nic dělat. Moje máma zase nějak nevzala moji mladší dceru. Vždy něco koupila starší a až pak si vzpomněla, že by měla něco dostat i ta mladší. Mladší dcera to velmi rychle poznala. Jak jsem ji to vysvětlila? Popravdě. Že Kačenka je starší a babička na ni trpí, protože je první vnouče. Že mne to moc mrzí, ale nedokážu s tím nic udělat. Výsledek ať si každý přičte sám svému chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová