Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Syn studoval v Praze, kde už zůstal. Má tam práci a už i rodinu. Jeho ženu však nemohu snést. Málo k nám jezdí, asi kvůli ní. U jejich rodičů jsou pořád a k nám jezdí čím dál méně. Staví dům a mají ročního syna, pořád se na to vymlouvají. Ona že je prý unavená, že nemají výtah a bydlí v podkroví a přitom doma ani pořádně neuklidí. Vůbec nechápu, najednou jí dělá problém nosit jedno dítě a nákupy, jiné ženy nosí mnohem víc. Protože to prý syn kvůli stavbě nestíhá pomáhat. Taky aby jo. Když jsme u nich, mám pocit, že se přede mnou snacha jde schovat do vedlejší místnosti, jen co promluvím. Máte také někdo snachu z Prahy, co toho tolik nadělá?
Jinak, zapomněla jsem citovat
jak jim ty jako babička pomáháš? Evidentně se moc nepretrhneš a ještě jim do všeho kecáš
Po tom, co jsi zde napsala, se taky raději schovám, být tvou snachou ![]()
Promin, ale ja se ji nedivim. Stacil mi na to tvuj jediny prispevek. Pokud tedy nejsi troll. Ale verim, ze ne, takovych exemp;laru jako jsi ty je bohuzel spousta.
Nepíšeš odkud jste vy a odkud jsou rodiče snachy. Možná je to i o vzdálenosti. Píšeš o ní jako kdyby byla z Prahy. Tak je pak logické, že budou častěji u jejích rodičů.
Nepíšeš, jak je malý náročný. Možná byl hodně uplakané a náročné mimi a jeji rodiče jim prostě pomáhali (protože byli blíž).
A s tim úklidem.. co jako nemá uklizeno? Haldy plesnivého nádobí a šváby, nebo trocha neumyteho nádobí, pár drobků na koberci a všude hračky?
Samozřejmě nevíme, jak to vypadá doopravdy, ale spíš chápu snachu…
@Anonymní píše:
Syn studoval v Praze, kde už zůstal. Má tam práci a už i rodinu. Jeho ženu však nemohu snést. Málo k nám jezdí, asi kvůli ní. U jejich rodičů jsou pořád a k nám jezdí čím dál méně. Staví dům a mají ročního syna, pořád se na to vymlouvají. Ona že je prý unavená, že nemají výtah a bydlí v podkroví a přitom doma ani pořádně neuklidí. Vůbec nechápu, najednou jí dělá problém nosit jedno dítě a nákupy, jiné ženy nosí mnohem víc. Protože to prý syn kvůli stavbě nestíhá pomáhat. Taky aby jo. Když jsme u nich, mám pocit, že se přede mnou snacha jde schovat do vedlejší místnosti, jen co promluvím. Máte také někdo snachu z Prahy, co toho tolik nadělá?
Dobrý pokus dneska, co bude příště? Nemůžu snést tchýni - vůbec nám se stavbou domu nepomáhá a není z Prahy…
Moje tchýně, nám vždycky pomáhala akorát způsobem, který ona uznala za vhodný… takže ve finále moc nepomáhala a vždycky měla plno řečí, jak je u nás všechno špatně… pak k nám na nějaký čas přestala i jezdit…
Asi mě taky moc nemusí… ![]()
Zníš jako pěkná hydra, promiň…
80% věcí by sis měla vyřešit se synátorem, nikoliv být naštvaná na snachu (to, že nejezdí za tebou kvůli snaše je dost možná jen tvoje zbožné přání). A jestli ti rodina tak chybí, tak se seber a jeď ty za nima, ne? ![]()
Můžeš pohlídat prcka, pomoct při stavbě,…
Ale ne, ty radši budeš frkat, že si mladá neumí s jedním dítětem ani uklidit a že si dovolí být častěji se svými rodiči, než s tebou ![]()
„doma ani pořádně neuklidí“
„jiné ženy nosí mnohem víc“
Tchyni, ktera je schopna vypustit z pusy vyse zminene hlasky, bych teda ovsem chtela na navsteve aspon dvakrat do tydne a ob vikend bych k ni jezdila na navstevu. Tak urcite. Hlasim se do tymu Snacha.
To nebude Prahou. Z nějakého důvodu jste jí nesedla. Nebo má s vámi problém syn. A jak to tak čtu, tak to i chápu.
Za mnou se manžel přestěhoval naopak z Prahy. K jeho mámě jedeme 4× za rok na 2 hodiny. Nesedla mi a manžel k ní nijak netihne. Ona chybu na své straně nevidí, své chování nemění.
Takže těžko se to někdy změní.
No podle toho, jak jste ten příspěvek napsala, se snad ani nedivím…