Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky nevim proc zakladam tohle tema.....ale uz nejak uvnitr nemuzu…mam pritele a snazime se..15.cervna se budu vdavat,mela bych byt stastna..ale nejsem,rekla jsem ze na snazeni prdim do leta..nekdo mne zna a chape nekdo mne nezna a nechape!Holky je to vykrik do tmy! prestala jsem se snazit a dneska jsem zjistila ze mne to zlomilo! brecim jak mala holka..a prave ted mi hraje http://www.youtube.com/watch?… vsechno je to psychyka ![]()
Mno… Já se vdávám v březnu (3.3.), snažíme se od srpna, ovšem mám to buď-nebo. Buď to teď (nebo max. příští měsíc vyjde), nebo mi můj drahý 12.3. odejde do Německa a já budu muset 1) udělat zkoušku z němčiny koncem března (učím se od prosince, neb se ke kroku „odcházím do Německa“ rozhoupal v prosinci, bez varování. 2) Dát výpověď ve svojí bezva práci 3) jít do neznámé práce s tím, že skoro neumím jazyk, daleko od rodičů a gynekologa. 4) Jaksi nelze zůstat v Německu na dlažbě, pokud otěhotním ve zkušebce, víme, takže if né teď, tak se to vzdává minimálně na rok… A to beru hormonální podporu pro otěhotnění. Místo toho jsem 33 den cyklu, MS nikde, test negativní, teplota vysoká. Asi mám cystu, nebo co… ![]()
Doporučuju přečíst si buď „Alchymistu“, nebo „Saturnina“, nebo „Janu Eyrovou“ nebo „Rozum a cit“, nebo coliv jiného. A if to nezabere, doporučuju přečíst si něco jiného nejlépe v originále, nejlépe ve Švédštině… Člověk přejde na jiné myšlenky… ![]()
Anonymní píše:
Doporučuju přečíst si buď „Alchymistu“, nebo „Saturnina“, nebo „Janu Eyrovou“ nebo „Rozum a cit“, nebo coliv jiného. A if to nezabere, doporučuju přečíst si něco jiného nejlépe v originále, nejlépe ve Švédštině… Člověk přejde na jiné myšlenky…
Cteni je dobry. ![]()
Jeste doporucuji si udelat plany, co vsechno udelas do toho leta. Vymysli nekolik veci a udelej si presny plan, kdy to musis stihnout.
Zamestnat se a myslet na neco jineho je asi jedine reseni. ![]()
Ahoj, já to napíšu zase z jiného soudku. Dokážu pochopit jak se asi cítíš, také mě tikaly bioplogické hodiy jako blázen, moje milovaná práce mě najednou nebavila a strašně jsem si příla dítě. No a vše my vyšlo pohádkově, mám dokonce už dvě. Ale syn má postižení - né nijak příšerné, ale komplikuje život jemu, nám.
Samozřejmě bych neměnila, ale docházím do diskuze o postižených dětech a tam to je doopravdy „maso“. Potom co diagnostikují lékaři po měsících zoufalství něco příšerného a ty víš, že tvoje dítě nikdy nebude normální, že budeš nadosmrti s ním, utírat mu zadek a až umřeš, že nevíš co s ním bude. Že péče o něj je tak drahá a natolik tě zaměstnává, že nikdy nemůžeš mít druhé dítě. Že dítě spí dvě hodiny v podvečer a jinak bdí a ty musíš s ním, protože by ječelo, nebo se mohlo zadusit vlastními zvratky. Děti s těžkým autismem, těžkýma mentálníma retardacema, děti s prychiatrickými problémy, fyzickým postižením, atd (což samozřejmě z plodovky, apod nepoznáš). To potom si většinou přeješ dítě nemít (chápeš že bys to udělala stejně, ale co kdyby ti do toho přišlo něco co by tvoje hodiny utlumilo - například by to nešlo, manžel nechtěl umělé, apod.). Ten pocit že jsi sice mohla žít „nenaplněný“ život, ale zato spokojený, kdy máš povinnosti jen sama k sobě, jsi finančně zajištěná a nežiješ z ruky do huby, protože nemůžeš pracovat, kvůli péči o dítě, žiješ dál svůj život se vším všudy - přátelé, dovolené, sportování, koníčky.
Chci ti jen říct, že lidé jsou na tom neskutečně hůř a musí v tom žít, protože matky se nevzdávají a neodchází od postižených dětí jako někteří chlapi, kteří to neunesou ![]()
Tak hlavu vzhůru, je tolik jiných věcí v životě na které se můžeš těšit.
Jajo.....dej si nějaké cíle.ale krátkodobé…to mě vždy pomůže…
A když mi je fakt zle,začtu se tady do nějaké diskuse…která mi ukáže,jak jsou na tom jiné holky ještě hůř----a nebo deníček…
pak si hned řeknu,bud ráda za to co máš a jak to je
![]()
Ty krátkodobý cíle by mohli opravdu zafungovat. Naplánuj si něco, co by ti opravdu udělalo radost, splň si nějaký sen. Hlavně nevěš hlavu, jsou lidi na tom opravdu hůř. A ta zima tomu taky nepřidává, uvidíš, bude líp.
![]()
dej si nějaké cíle hlavu vzhuru to zvladneš pravda jsou na tom holky hůř.Na svatbu se připravuj je to velkej den to tě zaměstná
Koukám, že máš naplánovanou laparku po létě. Známá takhle otěhotněla po laparce první měsíc, ptz jí potvrdili, že je zdravá, tím pádem jí spadl kámen ze srdce, že je vše v pořádku a přestala se nervovat. Druhá známá zase otěhotněla hned druhý cyklus, měla totiž srůsty, které jí odstranili. Soustřeď se na svatbu, udělejte si krásný den jen pro vás dva, pak to totiž bude všechno jen ve třech s radostma i starostma
a vy budete rádi, za každou volnou chviličku pro sebe ![]()
Drž se. Je jedna jistota a to je ta, že i po dlouhé zimě přijde jaro. Pořádně bych se vybrečela, ale pak bych už písničky pod.typu neposlouchala, ty tě nenabudí. Chce to nějaké nakopnutí. Máš pravdu v tom, že všechno je v hlavě. ![]()
Ahojky,tak jsem se vybrecela a je mi lip.Byla jsem si zamluvit saty a to mi taky pomohlo
holky dekuju vam,moc ![]()
jaja84 píše:
Ahojky,tak jsem se vybrecela a je mi lip.Byla jsem si zamluvit saty a to mi taky pomohloholky dekuju vam,moc
jaja84 píše:
Ahojky,tak jsem se vybrecela a je mi lip.Byla jsem si zamluvit saty a to mi taky pomohloholky dekuju vam,moc
To je dobře
![]()
Vubec nechapu ty stavy..
jeden den si myslim ze je vse v pr.. a druhej den jsem uplne v pohode,trosku se stydim
![]()