Nenávidím víkendové večery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
MishaSAD
15.6.12 21:30

Já jenom nechápu u terminologii… matka „se stará“ a otec „hlídá“??? Myslela jsem, že „hlídají“ jen cizí lidé, popř. babičky atd.
Já jsem sice mladí mamina, ale potřebu pařit nemám… zato mě občas chytne nakupovací mánie (nebo mám chuť jen tak někam jet) na vyrazím na celé odpoledne pryč. Manžel nikdy nebyl proti a kolikrát mě ponouká ať si někam vyrazím. Poprvé byl celé odpoledne sám s malou, když jí bylo 9 týdnů a pak se ještě několik dní čepýřil, ja krásně to zvládli a že můžu jít brzy zas.
Pokud se ti přítel sám nenabídne, tak musíš nekompromisně do něj, jinak se ti opravdu může rozjet deprese (a ta je sviňa, vím o čem mluvím) a to se pak tatínek bude divit až kolem miminka bude muset skákat sám.

• Citovat
  • Upravit
8698
15.6.12 21:31

No ja to nekdy pocituju ak mne manžel odjede parit a ja tehulka nemohu sním, protože jsu tehotná, ale hormonálne si pobrečím, a jak se mala narodí to bude i jeho starost, a hlídaní? jen když pujdeme spolu a to taky nebude porád, proste treba ukázat mužským že díte je i jejich, :pankac: A ven si proste pujdu i kdyby s nervama z domu ale venku se nalada zlepší :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.12 21:32
Aha, ale evidentně jste na tom podobně :nevim:

Zakladatelko, dáme kafe a pak vyrazíme zapařit :)
Anonym 2 :)

• Citovat
  • Upravit
8698
15.6.12 21:34

@MishaSAD No maš pravdu „hlídají“ jen cizí ale starají se oba rodiče :pankac: No ja budu teda taky mlada maminka a nemam potrebu parit ale ak bude hezky, a nebo neaka akce narozeniny a tak určo se domluvím s manželem, Treba komunikovat doma a ne jen prikívnout chlapovy že zas jde prič.. Komunikace :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.12 21:37

Zase slovíčkaření.. jako v každé diskuzi..

anonym 2 : jo, hned bych brala.

• Citovat
  • Upravit
4181
15.6.12 21:42
@Anonymní píše:
no, na palici to teda je… víkend bez dcery-to ani neznám. jsem ráda když se utrhnu na dva dny v týdnu do práce aby mi nehráblo. ale jen tohle mi očividně nestačí.zakl.

Ja zas nemam tu praci, jsem s malym cely dny, a to jsou mu 3 pryc - to je zas na bednu u me obcas. Tech vikendu taky moc nebylo… vecer jdu sem tam, tak 2× za mesic, vic to nebude. Ale nejak mi to staci asi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.12 21:42
@Hana89 píše:
@MishaSAD No maš pravdu „hlídají“ jen cizí ale starají se oba rodiče :pankac: No ja budu teda taky mlada maminka a nemam potrebu parit ale ak bude hezky, a nebo neaka akce narozeniny a tak určo se domluvím s manželem, Treba komunikovat doma a ne jen prikívnout chlapovy že zas jde prič.. Komunikace :pankac: :pankac:

jak o něm můžu tvrdit že se stará, když s ní leda tak poblbne před spaním a čau. vše ostatní obstarávám já. A když ho požádám aby ji okoupal, nakrmil nebo přebalil neobejde se to bez řečiček. A ještě ho musím popohánět at to udělá hned.. :-/ sám od sebe neudělá nic ohledně malé.

• Citovat
  • Upravit
8698
15.6.12 21:45
@Anonymní píše:
jak o něm můžu tvrdit že se stará, když s ní leda tak poblbne před spaním a čau. vše ostatní obstarávám já. A když ho požádám aby ji okoupal, nakrmil nebo přebalil neobejde se to bez řečiček. A ještě ho musím popohánět at to udělá hned.. :-/ sám od sebe neudělá nic ohledně malé.

chjo tak to mas težke, no tak stým se nedá pomoct, :roll: No vím jak ti je ak si na vše sama..a nevím si predstavit samu sebe takhle :oops: :oops: chjo chlap na hovno Promin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
15.6.12 21:46

Nečetla jsem co psaly holky, ale jsi mladá že? Tím pádem je mladý asi i přítel a tatínek děťátka. A to je asi kámen úrazu. Vyzrálost :roll:.Bohužel to tak býva že mladý tatínek má pocit že si dál může dělat co chce a ne žít v rodinném kruhu. U nás i když jsme mladý rodiče, aspoň myslím :mrgreen:…tak u nás je odpovědnost jiná a když chce on jít na pivko ví že může, ale když chci já tak taky. Otci dítěte prostě nemůže přijít divný hlídat vlastní díte večer když spí. Oba jsme přece rodiče. Sice jsem za chvlku doma, ale jde o to mít pocit že jít můžeš. Asi bych to s ním probrala, protože to normální není…a co se týká víkendů tak přes to nejede vlak a čas trávíme společně jako rodina. Jak si to uděláš tak to máš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
15.6.12 21:46
@MishaSAD píše:
Já jenom nechápu u terminologii… matka „se stará“ a otec „hlídá“??? Myslela jsem, že „hlídají“ jen cizí lidé, popř. babičky atd.

Zbytecne slovickaris, vsichni vedi, jak je to mysleno ;)
Taky jsem psala hlidat, ale samozr. ze se manzel u toho i stara :lol: u nas se tedy stara i ta babicka.
Jinak to mam stejne, s temi odpo vylety za nakupy, taky rada chodim, vubec mi nevadi se potulovat po meste sama - naopak! Je to skvelej relax.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17910
15.6.12 21:51

To slovíčkaření - ony jsou bohužel tyto stereotypy zažitý pořád hodně, prostě se říká, že muž „pomáhá“, když uklízí a nakupuje, a že „hlídá“, když má na starost dítě. Samozřejmě realita je většinou lepší, ale zažitý ty role prostě jsou. Smutný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MishaSAD
15.6.12 21:52

@nakukovatelka
Když jsem ještě byla v Brně na VŠ tak jsem milovala procházky „jen tak“ po městě… na vesnici mi to příjde trochu divný a abych jela autem do města a tam si „pochodila“ je škoda benzínu… mají ty velký města něco do sebe. A taky kavárny! Jen tak si sednout, dát si kafe a číst si… kde ty časy jsou :( :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.6.12 21:53
@wildcherry píše:
Nečetla jsem co psaly holky, ale jsi mladá že? Tím pádem je mladý asi i přítel a tatínek děťátka. A to je asi kámen úrazu. Vyzrálost :roll:.Bohužel to tak býva že mladý tatínek má pocit že si dál může dělat co chce a ne žít v rodinném kruhu. U nás i když jsme mladý rodiče, aspoň myslím :mrgreen:…tak u nás je odpovědnost jiná a když chce on jít na pivko ví že může, ale když chci já tak taky. Otci dítěte prostě nemůže přijít divný hlídat vlastní díte večer když spí. Oba jsme přece rodiče. Sice jsem za chvlku doma, ale jde o to mít pocit že jít můžeš. Asi bych to s ním probrala, protože to normální není…a co se týká víkendů tak přes to nejede vlak a čas trávíme společně jako rodina. Jak si to uděláš tak to máš…

mluvit se s ním pořádně nedá. to je ta chyba. jsme oba asi úplně jiní, nebo já nevím, ale on všechno obkecá. když začne žvanit svoje argumenty, já ho nepřehádám. nemám šanci. nejsem tak výřečná asi. plno argumentů mně napadne, až když už je dávno po všem…

• Citovat
  • Upravit
MishaSAD
15.6.12 21:54
@Eliška píše:
To slovíčkaření - ony jsou bohužel tyto stereotypy zažitý pořád hodně, prostě se říká, že muž „pomáhá“, když uklízí a nakupuje, a že „hlídá“, když má na starost dítě. Samozřejmě realita je většinou lepší, ale zažitý ty role prostě jsou. Smutný.

No snad se to změní… mám naštěstí kolem sebe spoustu chlapů, kterým by bylo divné, že se nestarají o mimi nebo doma neuklidí.

• Citovat
  • Upravit
17910
15.6.12 21:54

Tak si ty argumenty, co tě napadly až po, sysli a pak s nima vyrukuj. Nedej se, nevzdávej se. Jinak je to o mezích, kam až jsme ochotné je pustit. Stanovuješ si je ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová