Není srdíčko 8+0 - prosím o názor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5556
17.7.19 11:47
@Anonymní píše:
Děkuju všem za podporu! Dnes ráno jsem byla u doktora. Šance jsem tomu dávala minimální, takže jsem se ani neobjednávala na prvotrim. screening.Na té první kontrole, po které jsem založila tuhle diskusi, jsem byla podle MS 8+0, podle UZ 7+2 a srdce nebylo. No a světe div se, dneska mám být podle poslední MS 10+5, podle UZ 8+6 a srdce už doktor viděl. Říkal, že je to v pořádku, jen prý plod odpovídá o dva týdny méně, než by měl podle té poslední MS. Tak jsem asi musela otěhotnět ke konci cyklu. Doktor to jen okomentoval slovy, že tam mohla být nějaká nepravidelnost a víc to neřešil. Já jsem z toho trochu jelen. Stalo se vám někomu, že by plod odpovídal o 2 týdny méně a bylo to v pořádku? Objednám se na ten screening, tak snad mi řeknou víc. Doktor mě do poradny objednal na 7.8., takže zase čekání… Ale zatím se mi ani nějak nedaří se radovat, jak jsem byla nastavená na to, že to nebude dobré, snad se to brzy dostaví :)

Gratuluju, jsem ráda, že to dopadlo dobře :srdce: Taky jsem měla takto na začátku rozdíl 2 týdny, teď jsem 29tt a rozdíl jsou jen 2 dny a všechno je v pořádku, takže žádnej stres ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3264
17.7.19 11:48
@Anonymní píše:
Děkuju všem za podporu! Dnes ráno jsem byla u doktora. Šance jsem tomu dávala minimální, takže jsem se ani neobjednávala na prvotrim. screening.Na té první kontrole, po které jsem založila tuhle diskusi, jsem byla podle MS 8+0, podle UZ 7+2 a srdce nebylo. No a světe div se, dneska mám být podle poslední MS 10+5, podle UZ 8+6 a srdce už doktor viděl. Říkal, že je to v pořádku, jen prý plod odpovídá o dva týdny méně, než by měl podle té poslední MS. Tak jsem asi musela otěhotnět ke konci cyklu. Doktor to jen okomentoval slovy, že tam mohla být nějaká nepravidelnost a víc to neřešil. Já jsem z toho trochu jelen. Stalo se vám někomu, že by plod odpovídal o 2 týdny méně a bylo to v pořádku? Objednám se na ten screening, tak snad mi řeknou víc. Doktor mě do poradny objednal na 7.8., takže zase čekání… Ale zatím se mi ani nějak nedaří se radovat, jak jsem byla nastavená na to, že to nebude dobré, snad se to brzy dostaví :)

Gratuluji! No vidis! Nadeje umira posledni a ty tu nadeji mas :) proste jsi otehotnela pozdeji :) :srdce: a nejpresnejsi UTZje na 2.screeningu, takze treba to nebude ani 14dni mladsi (mensi)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1278
17.7.19 11:48

Ahoj, gratuluji k úspěšné kontrole. :) Já byla na první kontrole, když jsem byla podle MS 6+3 a na ultrazvuku byla jen gestační váček a nic víc. Doktorka mě objednala za 14 dní, tedy v 8+3 a tam už byl plod i se srdíčkem. :) Já mám rozdíl 9 dní, ale měla jsem dlouhé cykly a vím, kdy přesně prcek vzešel, takže jsme tak nějak od první kontroly počítali s tím, že se to bude lišit. Ono se to pak zhruba od prvního screeningu bude řídit podle ultrazvuku a už v tom zmatek nebude. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11659
17.7.19 12:00
@Anonymní píše:

a já to psala… já jsem to taky měla o 14 dní měla jsem být 7tt a byla jen 5tt nebylo nic vidět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69016
17.7.19 12:45

Bezva, gratuluju :-) Asi se holt minule doktor pořádně seknul s velikostí. Ale jinak s tou krví - ono hCG v krvi je taky prd jistota, bohužel umí ukázkově stoupat i při neprosperujícím těhotenství, hCG produkuje zárodek placenty a embryo tam vůbec není. Takže ten ultrazvuk je mnohem větší jistota a není většího uklidnění, že je to OK, než srdeční akce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
17.7.19 14:27

Gratuluju! Ono záleží kam ten doktor klikne, malá byla od začátku taky menší než měla být, a narodila se sice s 2,5 kg, ale už má přes dva a půl roku a je to nesmírně šikovné, normálně velké dítě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.19 12:47

Milé dámy, tak tenhle můj příběh nakonec neskončil šťastně. Dnes jsem byla na prvotrimestrálním screeningu a tam dr. zjistila, že se vývoj zastavil v 8+5, CRL 21mm. Embryo bez srdeční akce. Podle poslední MS jsem dnes 14+5.
Minulý týden jsem byla na chatě a začala špinit. Můj gyndr. mi na dálku napsal Utrogestan a Ascorutin, tak ten nejspíš zastavil začínající potrat, jestli to je možné. Doufám, že teď po vysazení se to rozjede. Poslední jsem si vzala dnes ráno před screeningem.
Popravdě mi to přijde celé zvláštní. V 7+2 bez srdeční akce, po třech týdnech už srdeční akce byla, ale těhotenství odpovídalo 8+6 a dnes bez srdeční akce a těhotenství odpovídá 8+5. Je to zvláštní, ale od dvou čárek jsem z toho neměla dobrý pocit a i se mi přes ten smutek a zklamání tak trochu ulevilo. Jen mi přijde, že to ten můj dr. nějak moc natahoval. Každopádně děkuju všem za podporu a cenné rady :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1176
14.8.19 14:18

Tak to je mi moc líto, ale mělo to tak být. Nic se neděje náhodou.. Přeju hodně sil, ať jsi brzy v pořádku, fyzicky i psychicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3264
14.8.19 18:01
@Anonymní píše:
Milé dámy, tak tenhle můj příběh nakonec neskončil šťastně. Dnes jsem byla na prvotrimestrálním screeningu a tam dr. zjistila, že se vývoj zastavil v 8+5, CRL 21mm. Embryo bez srdeční akce. Podle poslední MS jsem dnes 14+5.
Minulý týden jsem byla na chatě a začala špinit. Můj gyndr. mi na dálku napsal Utrogestan a Ascorutin, tak ten nejspíš zastavil začínající potrat, jestli to je možné. Doufám, že teď po vysazení se to rozjede. Poslední jsem si vzala dnes ráno před screeningem.
Popravdě mi to přijde celé zvláštní. V 7+2 bez srdeční akce, po třech týdnech už srdeční akce byla, ale těhotenství odpovídalo 8+6 a dnes bez srdeční akce a těhotenství odpovídá 8+5. Je to zvláštní, ale od dvou čárek jsem z toho neměla dobrý pocit a i se mi přes ten smutek a zklamání tak trochu ulevilo. Jen mi přijde, že to ten můj dr. nějak moc natahoval. Každopádně děkuju všem za podporu a cenné rady :kytka:

Mezi me to.take jsem si tim prosla :( ale priroda vi, co dela. Rok se s rokem sesel a ja mam za 3tydny termin porodu :) drzim pesticky, at je vse bez naslednych komplikaci a brzy se zadari znovu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí