Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Kde je to napsáno? Kde je napsaná povinnost očkovat dítě v zákoně, který je jediný vymahatelný?
Cituji z webovych stranek MSMT:
„Právo na předškolní vzdělávání mají pouze děti v posledním roce před zahájením povinné školní docházky.“
A dale: „K předškolnímu vzdělávání přijímá děti ředitelka mateřské školy. Ta také stanoví kritéria pro přijetí.“
Takze shrnuto, najdete si materskou skolu, ktera neockovani toleruje.
Zuzous - tak si jeste jednou precti svuj prispevek mozna ti to dojde, navrhujes podplaceni lekare, nabadani ho k vystaveni falesneho potvrzeni, sama chces prohlasovat, ze tve dite je ockovane a uz ted jsi rozhodnuta ockovani nedokoncit. Tak aspon to moralizovani druhych si odpust.
Příspěvek upraven 26.03.14 v 20:09
@novo123 Ráda bych se ještě vrátila k mému nařčení ze lži a podvodu. Buď od té dobroty a hoď sem důkaz nebo omluvu.
@Elke píše:
Blbost pro někoho, kdo to potřebuje vyřešit? Obávám se, že se nedivím někomu, kdo si v téhle situaci řekne, že účel světí prostředky, než aby se s tím roky někde tahal po soudech, pokud to školka neuzná - zvlášť, když by to při rychlosti našich soudů došlo k řešení zhruba v době, kdy už by dané dítě nejspíš navštěvovalo druhý stupeň ZŠ.
jenže když to takle bude řešit každej, nikdy se k žádné změně nedopracuješ.
vyhlášku podle tebe porušovat smíš?
@Katche píše:
Kde je to napsáno? Kde je napsaná povinnost očkovat dítě v zákoně, který je jediný vymahatelný?
vyhlášku nikdo dodržovat nemusí?
Zuzous - uz se stalo, ale jeste se certit, ze ti krivdim, ty si nevidis do pusy.
@panikralickova píše:
Pro začátek - moje dítě ještě očkované není, narodil se o 2 m dříve. Očkovat ho plánuji Pediacelem cca v 8 měsících korigovaně a Priorixem první dávkou těsně před nástupem do školky.
Diskuse na téma proč mi nevezmou neočkované dítě do školky mi značně připomíná diskuse na téma Chci rodit doma, ale chci, aby kdyby se něco dělo, aby před dome stála sanitka a ta mne odvezla do nemocnice (dovedeno ad absurdum).
Prostě tento stát, stejně jako jakákoliv jiná velká skupina lidí, má nějaká pravidla a pro lidi, kteří je respektují, má nějaké benefity.
Pokud je nerespektuji, nemohu očekávat benefity.
Samozřejmě z toho vyjímám děti, které nemohou být očkované ze závažných zdravotních důvodů. U těch ale dle zákona požadavek na očkování neplatí.
souhlas!
@novo123 píše:
Zuzous - tak si jeste jednou precti svuj prispevek mozna ti to dojde, navrhujes podplaceni lekare, nabadani ho k vystaveni falesneho potvrzeni, sama chces prohlasovat, ze tve dite je ockovane a uz ted jsi rozhodnuta ockovani nedokoncit. Tak aspon to moralizovani druhych si odpust.Příspěvek upraven 26.03.14 v 20:09
Tak jestli to bereš jako nabádání k podplacení, tak to fakt nemám co říct, jsem tam možná měla hodit milion smajlíků
Jasně že neschvaluju podplácení, nicméně je to dnes běžná věc a není snad zakázáno o tom mluvit. Možná jsem měla napsat bohužel běžná věc, abys zas nepřekrucovala. Nabádání k fal. potvrzení mi prosím zvýrazni, nikde jsem pojem fal. potvrzení nepsala. O svém dítěti nikde neprohlašuju, že je komplet očkované. Prohlašuju, že je očkováno v souladu s kalendářem, což bez pochyby je. O nějaké dokončování či nedokončování nejde, horní hranice není. Takže stále nevidím, kde lžu nebo podvádím ![]()
@Lama Lama píše:
jenže když to takle bude řešit každej, nikdy se k žádné změně nedopracuješ.
vyhlášku podle tebe porušovat smíš?
Nedodržení lhůt k provedení základního očkování podle vyhlášky není porušením zákonem stanovené povinnosti a nemůže tak zakládat odpovědnost za spáchání přestupku. To je výrok Nejvyššího správního soudu. Takže v zásadě ano, tuto vyhlášku porušovat smíš.
A ano, bylo by pěkné, kdyby to všichni řešili legální cestou a někam se to pohnulo, ale rodiče, kteří se potřebují vrátit do práce, si tento luxus bohužel obvykle nemohou dovolit.
@novo123 Když se mě někdo zeptá, co má dělat se štěkajícím sousedovic psem, taky odpovím, že má na výběr hlásit policii, domluvit se nebo otrávit ho. Nenabádám k ničemu, joo, kdybych řekla Dělej, odstřel ho, hajzla chlupatýho, to je jiná, tohle je ale pouze výčet možností.
Zuzous - lzes a snazis se to zahrat do autu slovickarenim. Zcela zamerne nechas ockovat cast s tim, aby skolka byla uvedena v omyl o budoucim ockovani. Ja toto povazuji za lez, ty tomu rikej, jak budes chtit. Pokud das lekari obalku, aby potvrdil, ze je tve dite ockovane, tak nevydava falesne potvrzeni?
Ty jo, necetla jsem to cele, ale jste pekne hnusne. Nasi male je rok a s manzelem se musime rozhodnout, jestli naockujem a mala bude mit z 80% cukrovku, nebo nebudeme ockovat a doufat, ze ji to nepostihne. A vy tu budete odsuzovat matky co neockuji, ze si mají nést následky? To je myslim velmi osklivy. Co by jste napsaly, na tema:Nechala jsem ockovat, vezmou mi ji do skolky, ale ma dozivotne cukrovku?
Omlouvam se, ze je to bez diakritiky, pisu z mobilu
@novo123 píše:
Zuzous - lzes a snazis se to zahrat do autu slovickarenim. Zcela zamerne nechas ockovat cast s tim, aby skolka byla uvedena v omyl o budoucim ockovani. Ja toto povazuji za lez, ty tomu rikej, jak budes chtit. Pokud das lekari obalku, aby potvrdil, ze je tve dite ockovane, tak nevydava falesne potvrzeni?
Já žádnou obálku doktorovi nedávám. A už jsem psala, že nikoho nenavádím, byl to výčet možností. V omyl o budoucím očkování, co to plácáš? Už to nehul. Horní hranice dána není a jestli ty si to hodláš vykládat po svém, to mě fakt nezajímá.