Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Do přírody… Všude jinde poctivě kontrolují. Už dokonce i na některých venkovních akcích.
Do mateřského centra na cvičení a výtvarku. Podle vyhlášky ministerstva se neměnné kolektivy v mateřských centrech nemusí ani testovat
My chodime na hriste a na prochazky. Taky na postu a do supermarketu.
V zime nepodnikam nic
@Anonymní píše:
Prosim napady /skusenosti, nejake programy kam by sa dalo ist…Praha a okolie
Očkovací centrum na Vyšehradě, vedle je hned hřiště…
Promiň, blbý vtip ![]()
@Anonymní píše:
Do Očkovacího centra ![]()
Do lesa, některým dětem to prý stačí ![]()
Ne, já očkovaná jsem, ale fakt kupodivu v kroužku DDM se stálým kolektivem jako na jednom z mála míst po mně certifikát nikdy vidět nechtěli. Ovšem když do jiného DDM chodím tancovat jako dospělá (taky stálý kolektiv), lejstro už vyžadují ![]()
Jinak v botanické nebo ZOO se u vstupu prokazovat nemusíš a je to zábava na celý den, papír chtějí jen v restauracích.
@ugluk píše:
Do lesa, některým dětem to prý stačí
Ne, já očkovaná jsem, ale fakt kupodivu v kroužku DDM se stálým kolektivem jako na jednom z mála míst po mně certifikát nikdy vidět nechtěli. Ovšem když do jiného DDM chodím tancovat jako dospělá (taky stálý kolektiv), lejstro už vyžadují
Jinak v botanické nebo ZOO se u vstupu prokazovat nemusíš a je to zábava na celý den, papír chtějí jen v restauracích.
DDM - staly krouzek detske keramiky pro deti s maminkami/tatinky a po dospelych pan lektor velmi slusne zadal. Takze bych doporucovala si radeji zjistit predem.
Uprimne, jak to kolem nas zpocatku neresili, tak ted se snizujicimi pocty nakazenych to chteji vsude po doprovodu deti na krouzky, do bazenu, detske centrum, dokonce to planovali kontrolovat i pri venkovni akci s vanoc tematikou, ale tu pak zrusili celou…
Tam kam předtím, zatím sem nenarazila na místo, kde bych musela mít očkování. Chodíme většinou prostě ven, procházky, hřiště, les, syn na kroužek, ale tam ho jenom odvedu a uvnitř je sám, rodiče tam nezůstávají. Blbiny jako hernicky, plavání, kina apod sme neprovozovali ani před coronou.
Já chodím s nejmladší na cvičení rodičů s dětmi do DDM a nikdy tam po Men žádný papír nechtěli. Jen teda nám oznámili, že od nějakého data tam můžou jen očkování nebo s testem, ale nikdo to nikdy nekontroloval. Starsi děti chodí na kroužky taky bez jakéhokoliv omezení. V dětské kavárně po mně certifikát taky nechtěli. V herně pro deti taky ne. Ale my jsme dost antivax městečko, tady abych se pomalu cítila blbě já jako naockovana.. jinak hřiště, les, procházky, sáňkování…
@Janiky2 já ti nevím, jestli to ty DDM mají někde stanoveno centrálně, u nás to vyžadují jen po těch dospělých (ale kupodivu jen po dospělých účastnících kroužků, nikoliv po doprovodu batolat). Druhé dítě už mám velké, ale do 12 let, tak to je (zatím) taky z obliga.
Jinak teda řeči o očkovacích centrech bych si odpustila, přijde mi fajn, že se zakladatelka zeptá, kam jít zcela oficiálně, než by si někde pokoutně sháněla certifikát, aby mohla všude, jako to dělá spousta lidí. Já třeba zvažuju, jestli se nestat taky hnusným neočkovačem, když bych si nechala propadnout třetí dávku poté, co se z té druhé hrabu ještě po půl roce, mám za sebou covid, dvě dávky a protilátky jak kráva. Ale jestli si to nakonec bodnout nechám, tak to nebude ani omylem pro mé vlastní blaho a zdraví, spíš navzdory jemu, právě proto, aby mě pustili s dítětem do bazénu a na výletě do hospody. A budu se modlit, aby mi to se zdravím nezacloumalo tak, jak druhá dávka. Což už je samozřejmě na jinou debatu.
DDM bych si ověřila, na nárazové akce to budou chtít všude, u nás i na pohádkový les, kde se lidi fakt nekumulovali. No a ty ZOO, parky, botanické, hřiště, výlety do lesa, kouknout někam na ovečky nebo koníčky, dle věku dítěte, ten tu nějak nebyl zmíněn. Jiný program mám pro batole a jiný pro desetileté dítě.
@ugluk nedelej to, nech to propadnout. Jak sama vidis, je to svinstvo a stejne to prd chrani. Pokud ti druha davka zacloumala se zdravim, tak co kdyz treti te dorazi? Bohuzel znam lidi, kteri do 3 dnu po ockovani umreli.