Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@avm3 píše:
@dvojmatka To znamení 2 dávky plus jedno přeočkováná? Já se o to pravda moc nezajímám, máme super doktorku a bezmezně jí věřím.
A jak je to pak s tím dalším, nám má přijít teĎ pozvánka na očkování v 15 měsícíh, ale prej se to dá posunout. Ale asi to nechám, reakce zatím byli v pohodě.
byl tu nedávno na toto téma deníček, jmenoval se tuším „jak jsem se začetla do příbalového letáku…“ pohledej! a priorix nemá ze zákona určeno, do kdy nejpozději se má očkovat, jak jsem pochopila, jen ve školkách to vyžadujou, aby přijali dítě do kolektivu! takže kaaždopádně dám co nejdýl…ne hned v těch 15ti měsících, jestli vůbec. uvidim…dál pročítám všelijaký informace na tohle téma a mám mraky otázek…budu s doktorkou teď na 10ti měsíční prohlídce řešit ![]()
Ja porad nejak nechapu, proc jsou celoplosne ockovani i chlapci kombinovanou vakcinou i proti zardenkam. Chapu, ze je to onemocneni nebezpecne pro tehotne zeny, ale vzhledem k tomu, ze jsou ockovany, mely by byt chraneny. Tak nechapu, proc se celoplosne musi ockovat i chlapci… ![]()
@74paja píše:
Ja porad nejak nechapu, proc jsou celoplosne ockovani i chlapci kombinovanou vakcinou i proti zardenkam. Chapu, ze je to onemocneni nebezpecne pro tehotne zeny, ale vzhledem k tomu, ze jsou ockovany, mely by byt chraneny. Tak nechapu, proc se celoplosne musi ockovat i chlapci…
Aby malí chlapečci nenakazili nějakou těhotnou.
Ale taky to nechápu - očkování obvykle nezjišťuje doživotní imunitu, a obvykle u očkovaných onemocnění probíhá v mírnější formě. Zřejmě pokud těhotnou nakazí puberťák, tak to nevadí. ![]()
A abych přispěla k zadanému tématu - kdyby se očkování nevyžadovalo na tábory a ozdravné akce ve škole, tak bych už své děti přeočkovat nenechala - kluci měli „blbé reakce“. Teď dumám, jak to vyřešit, abychom od pediatra dostali papír, že tábory atd. doporučuje i když kluci nebudou mít všechny „povinné“ dávky očkování. ![]()
Příspěvek upraven 10.01.13 v 11:41
@alifie No ale dyt ta tehotna je ockovana ne? Tak JAK by ji mohli nakazit?
@74paja píše:
@alifie No ale dyt ta tehotna je ockovana ne? Tak JAK by ji mohli nakazit?
Snadno - očkování nezajišťuje doživotní imunitu a nemá stoprocentní účinnost. ![]()
Příspěvek upraven 10.01.13 v 11:38
Ahoj, očkujeme jenom povinné, nic jinýho mě nikdo nedonutí očkovat. Dost jsem o očkování přečetla a popravdě se víc bojím vedlejších účinků očkování než těch nemocí. Ale nezlehčuju je samozřejmě. Docela mě děsí prognóza do budoucna, aby si ČR nevzala příklad z USA, protože tam do dospělosti dítě dostane celkem 69 očkování, což je šílenost. Nedivím se, že každé 100. dítě má autistické symptomy. Tolik za mě
Ale rozhodně, pokud někdo očkuje, nevnucuju mu svůj názor ani nepřemlouvám, tohle je na rozhodnutí jednotlivých rodičů a nehodlám vést válku za neočkování ![]()
Já budu za tuhle debatu ráda, obzvlášť, když se něco i dozvím. A když se tu neobjeví hádavý ženský, které jak někdo dělá něco jinak, hned je problém.
Nad očkováním jsem u prvního vůbec nepřemýšlela, prostě jsem poslechla dr. Ale u druhého už jsem se zamyslela víc (a dala jen povinné, to už mi cpali i Prevenar atd, u prvního ne), teď čekám 3. a zkoumám to ještě víc.
Neočkování je těžká věc, plno lidí háže pod nohy klacky, ale to je všude, kde děláte něco jinak, než je obvyklé. Fandím všem, kteří o věcech přemýšlí a nedělají něco nějak jen proto, „že se to tak dělá“. ![]()
Já dokud u holek nezažila ty reakce po očkování, tak jsem si naivně myslela, jak je očkování super…a pak jsem začala pátrat a číst! bohužel jsem jen laik a plno věcem nerozumim! ale jsem milující matka a dokud budu mít pochybnosti, tak budu dál hledat a ptát se a zjišťovat… takže já jsem velmi ráda i za ty „hádací diskuze“ strávila jsem u nich plno prokojených nocí a četla a četla a četla! takže taky moc děkuju za všechny informace ![]()
Díky za diskuzi, prvni dítě ockovano „pouze“ povinnými i tak to bylo azaz, projevily se autistické symptomy, informace, co se stalo na http://vakcinacnidetoxikace.webnode.cz Druhe dítě čisté. Ještě na emimi je diskuze Zdravotní stav neočkovaných dětí. Situace je tam více klidna, tak třeba maminky se podělí jak je na tom jejich neočkované dítě (děti) po zdravotní strance.
Uz by to chtělo zdobrovolnit očkování a přestat omezovat neočko děti ve vstupu do MŠ a na jine „socializacni atrakce“.
Všem by se ulevilo.
Holky, tak kdo má zájem tak tady je jeden článek, co mám od známe a zdá se mi hodně zajímavý ![]()
http://www.marianne.cz/…je_dite.html
@avm3 píše:
Holky, tak kdo má zájem tak tady je jeden článek, co mám od známe a zdá se mi hodně zajímavý
http://www.marianne.cz/…je_dite.html
Hmm, akorát že autorka se problematikou zabývala málo, takže píše:
„Jiná práce prezentuje fakt, že po zavedení vakcíny proti černému kašli v USA se původně nízký počet onemocnění začal mírně zvyšovat, jako by vakcína postupně poněkud ztrácela účinnost. Toto zjištění Viera Scheibner komentuje takto: „Po zavedení povinného očkování v USA začal počet případů černého kašle dokonce růst!“ Na těchto příkladech je dobře vidět, že její logika je přitažená za vlasy a že se nerozpakuje používat demagogie.“
Kdyby se autorka článku o problematiku zajímala víc, tak by zjistila, že nejde o demagogii, ale že se proti černému kašli původně očkovalo živou vakcínou, takže naočkovaní jednici černý kašel krátce po naočkování opravdu šířili. A proto opravdu výskyt po zavedení očkování stoupl!
Rozhodla jsem se pro očkování ve schématu 2+1(pokud vůbec) ![]()
MMR se pokusím úplně vynechat
Mám chlapečka a ráda bych, aby si ty nemoci prodělal jako dítě a ne vdospělosti, kdy už vakcína nepůsobí
Proboha, co je to za logiku???
První dcera očkovaná povinné, ale té je 15 let, a to jsem ještě nic nevěděla ![]()
@mari1912 píše:
MMR se pokusím úplně vynechatMám chlapečka a ráda bych, aby si ty nemoci prodělal jako dítě a ne vdospělosti, kdy už vakcína nepůsobí
Proboha, co je to za logiku???
Fakt jo?
@Davdan píše:
Fakt jo?
Jo. Já bohužel už rok marně sháním příušnice.(Doufám, že je kluci chytnou i přes to, že jsou naočkovaní a pak budou mít na zbytek života vystaráno i bez pravidelného přeočkovávání po deseti letech.)A spalničky se v ČR snad už ani nevyskytují.
@Davdan píše:
Fakt jo?
Působí 15 let-pokud teda působí. To ti taky nikdo nezaručí. Já nevím, třeba první dceru jsem vodila po návštěvách, aby neštovice chytla. Chytla a má doživotní imunitu.To samé příušnice. Ty ona teda neměla, ale já si pamatuji, že já ano.
A prostě už je nikdy nedostanu. A proč se očkují nemoci, které nejsou tak nebezpečné a v dětství jsme si je vesměs prodělali všichni? ![]()
No je to proti mojí selské logice ![]()