Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mam desetitydenniho cvaldu a na břiše se vzteka a nepase nic, ale ja kašlu na řeči, jak ho asi prinutim, zejo. První mi taky na břiše vůbec takhle brzy nechtěl byt. Kdyz si ho dam na sebe, hlavičku zvědav. A to je podle me podstatne, ze proste posiluje. Neřeš tchyni a hlavně, nesnaz se něco učit takhle maly dítě ![]()
Je 8 týdnů na světě, co by jsi chtěla? Když bude past až ve třech měsících je to ok, ne-li normální. Tchyni neposlouchej, dítě dávej na bříško, ale nečekej zázraky. Nezatěžuj jej, teprve se seznamuje se světem a na vše má ještě dost času.
Tiez mam 8-tyzdenne miminko a teda nepasie nic a starosti si s tym nerobim. ja som sa v chytrych knizkach docitala, ze to ma zvladnut az 3-mesacne dieta, takze mam este cely mesiac, nez sa zacnem nervovat ![]()
deti maju svoje tempo a zvladnu to, to tvoje tiez, neboj ![]()
V 8 týdnech rozhodně není pasení koníků „povinné“. Obě moje děti začaly pást ve 3 měsících.
Moje obe deti prvni 2 mesice prospaly a vzbudily se max na jidlo. Takze z nekdy ke konci 3. mesice zvedly hlavu. Neresim, nehrotim ![]()
A jeeeje, tchyne a jiné maminky babicky
Miminka pasou koniky až tak ve 3-4 mesicich, mate rozhodně ještě čas a určitě není pomalá. To, že pase na tobě se urcite taky počítá
Doporucuju si koupit nebo půjčit knihu Rozvijej se děťátko, součástí toho je plakát se shrnutim, kdy co maji miminka delat, ale pozor - opravdu je to jen pro inspiraci a spíš navod, jak mají deti v pohybu postupovat, neřiď se však přesně tím, v jakém měsíci mají co dělat. Každé mimi je individuální. A ta knizka je celkem užitečná, pěkně se čte a v lecos poradí ![]()
Mě dokonce pediatr paseni vůbec nedoporučoval až po 6 týdnech nejdřív…
Přesně tak, nechej to na ní. Očividně tu hlavu zvednout umí. Tady není třeba spěchat, podobně pak u chození, to jsou prostě zbytečné starosti. Věčně ležet nebude. ![]()
Mně osobně doktorka na kontrole po šestinedělí malou pochválila, jak hezky pase, ale že to je důležité až na další kontrole ve 3 měsících. Malou jsem na bříško nepokladala, naučila se to u mě v náručí. Babičky a maminky brát zásadně s hodně velkou rezervou… Už je to hodně vody, co vychovaly svoje děti. Mně taky máma tvrdí, že jsem v roce plynule mluvila ![]()
Naše malá se ve 2 měsících taky na břiše vztekle a pěkně past se naučila až kolem toho 3. měsíce
trénujte, na bříško ji dávej, určitě pomalá není:-)
Zkus to hned, jak se vzbudí, když nebude řvát hlady ![]()
Moje děti sice v 8 týdnech pasli, ale jen když se jim chtělo, většinou taky radši leželi ![]()
Muj byl zvedavy. Fakt se snazil uz ve 2 tydnech a na konci sestinedeli byl profik, ve 3 mesicich se otacel, v 5 plazil… a pak se to srovnalo - v 9 lezeni, v roce chuze. Kamosky holka prvni dva mesice jen spala a pretacet se zacala az kdo vi kdy. Ted jsou na tom prakticky stejne… ridila bych se doktorkou, pokud rika ze ok a ty nevidis nejaky deformace na hlave, ze je jen na jednu stranu, nebo nejaky problem a doporucovana vojtovka atp, tak byc to vubec neresila. Sousedka ma prvni dite co behalo pred rokem a druhej je takovej lenoch, ze se ani pro jidlo nenatahne ![]()
Ahoj, dceru dávám od porodnice na chvilku na bříško. Docela hlavičku zvedá.. Ale spíš když se vzteka, to vydrží mít hlavicku zvedlou krásně, nicméně když je v klidu tak jen hlavu otáčí ze strany na stranu a nebo usne. Vůbec se nesnazi, pak ji to přestane bavit a začne se vztekat. Tchyně mi říkala že teď už by mela past koníky v pohodě, že je pomalá
doktorka nic neříkala… Když ji mám bříškem na sobě a ležíme, tak má hlavičku krásně zvedlou, to samé když ji dám na odrihnuti, tak už ji pomalu ani nemusím držet, jen přidrzovat.. Jak ji mám naučit past, když sama prostě leží a pak se začne vztekat… Jsem z toho na nervy