Neplacení popelnic

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6626
24.7.25 21:05
@Anonymní píše: Více

Ano, děti platí od narození, ale do 18let to je povinnost rodičů, logicky…. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.25 21:09

@Janli jo to jo, ale zase v které rodině to děti neví, že se platí za popelnice, jak celá ta rodina funguje, než to dítko odejde a hned naseká dluhy…

• Citovat
  • Upravit
3029
24.7.25 21:13

Tak si hlavne zjisti, jak se platí tam, kde jsi přihlášena na trvalý pobyt. U nas na vesnici se platí za popelnici, ne za člověka, takze je uplne jedno, kolik lidí v tom domě bydlí :nevim: A I naše mini obec to ma na webu, tak koukni na tu tvoji a třeba to zjistíš hned.
Pokud je to ale nějaké město se sdilenymi popelnicemi, tak tam se bude platit nejspíš za osobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76458
24.7.25 22:06
@Janli píše: Více

u nás jsou děti do 18 let od placení osvobozeny, a „děti“ na výšce 50 km od obce, platí polovic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76458
24.7.25 22:08

takže u nás bys měla dluh 8 až 16 tisíc, víc určitě ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32892
25.7.25 08:21

Hele, teď jsem platila za syna za 3 roky. U nás se platí za rodné číslo, je jedno, kde má člověk trvalé bydliště. Za mě a dva syny to platí babička, v jejímž bytě jsme od jejich narození bydleli a pořád tam mají TP ( já už 7 let ne). Na nejmladšího nám to nějak uniklo, manžel myslel, že to taky platí babička a já zas, že to platí on, spolu se sebou. Přišly mi teď dopisy s doplatky za 3 roky, celkem 3×498 Kč. Vzadu QR kód, hned jsem to zaplatila a je hotovo. Ale nevím co by bylo, kdyby mi dopisy nedošly.
Každopádně si to dej do pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7314
25.7.25 09:19

U nás se platí 600kč na osobu… takže bys to měla 4800Kč. Zavolala bych na všechny úřady kde jsi kdy měla trvalé pobyty za těch 8 let. My takto dopláceli s mužem za děti jeho, kdy jsme po pěti letech zjistili že to ona neplatila a nedali tam žádné penále. Naštěstí od roku 2019 už to nezůstává na dětech ale jde to za rodiči. Ale ony tam měli dluh ještě z před roku 2019. Byli rádi že jsme doplatili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7314
25.7.25 09:21
@stinga píše: Více

a u nás už není osvobozen nikdo… 600kč na osobu, a až pak starší 80 let to mají půlku. A ted uvažuji zda to není 700kč na osobu… :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8951
25.7.25 09:30

U nás se platí na osobu 850,–. I děti. Pes 100,–. Žádné osvobození. A rok přesně máme kromě nálepky i čip na každé popelnici. Tj. ať se váží.
Co obec. To originál.
Na tvém místě bych situaci samozřejmě řešila. Nenechala bych to zajít dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
1.8.25 20:12

Tak nejlépe to budou vědět na úřadě toho města. Ptát se na e-miminu a neuvést ani, kde bydlím… :nevim:
Někdy bávají podmínky a penále i na webu města.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5073
2.8.25 08:03

@adresa „Buď v klidu, žádné statisíce to nebudou. Nikam bych nevolala,…“ To jsou rady pro dlužníky jak dělané.
„Pokud jsi v nájmu, nejspíš máš odpad zahrnuty v platbách za služby a nájem“ nejspíš ne. „za placení odpadu je odpovedný majitel“ to není pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33382
4.8.25 21:00
@Luboš P píše: Více

Proč vytrháváš z kontextu jen to, co se ti asi hodí, proč necituješ vše?:
*Buď v klidu, žádné statisíce to nebudou. U nás v obci platí každá osoba s trvalým bydlištěm od narození do smrti 1000 korun ročně. Takže u nás bys dlužila 8 tisíc. Žádné penále a jde domluvit splátky.
V různých obcích mají různé způsoby, ale snad nikde se neplatí víc než 1800 za osobu a rok, pokud vím.
A jak už ti psali mnozí přede mnou, možná se tě to vůbec netýká. Nikam bych nevolala, zkusila bych si informace najít na webu obce, kde mas trvale bydliště a obce, kde bydlíš.

Pokud jsi v nájmu, nejspíš máš odpad zahrnuty v platbách za služby a nájem, to bys měla mít ve smlouvě. Protože za placení odpadu je odpovedný majitel pronajímane nemovitosti, ten ho platí obci, nájemník to. platí majiteli*

„za placení odpadu je odpovedný majitel“ to není pravda. - z čeho čerpáš? Jak to děláš u svých nájemníků, svého nájemníka?
Já vycházím ze zákona o místních poplatcích, který v části o poplatcích za komunální odpad říká: § 10e
Poplatník poplatku
Poplatníkem poplatku za obecní systém odpadového hospodářství je
a) fyzická osoba přihlášená v obci nebo
b) vlastník nemovité věci zahrnující byt, rodinný dům nebo stavbu pro rodinnou rekreaci, ve které není přihlášena žádná fyzická osoba a která je umístěna na území obce.

§ 10n
Plátce poplatku
(1) Plátcem poplatku za odkládání komunálního odpadu z nemovité věci je
a) společenství vlastníků jednotek, pokud pro dům vzniklo, nebo
b) vlastník nemovité věci v ostatních případech.
(2) Plátce poplatku je povinen vybrat poplatek od poplatníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel