Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Lucy199 píše:
Já otěhotněla po2 letechmalému jsou 2 a me píše: Více
Tohle je teda přínosný příspěvek do téhle diskize.
Ale gratuluji. ![]()
@zuzanita15 ahoj já sem vysadila antikoncepci po 10 letech a začli jsme se snažit o miminko jenomže nepřicházela menstruace první druhej měsíc tak jsem šla na gyn. Tam mi udělal ultrazvuk zjistil že mam nízkou sliznici ale i tak mi píchnul vyvolávačku a samozřejmě menstruace přišla velmi slabá( skoro žádná) tak jsem zase čekala zda příjde další měsíce stále nepřicházela tak jsem šla na gyn stim že stále menzes nepříchází udělal mi ultrazvuk a zjistil PCO ( syndrom policystyckych vaječníku) tak jsem se obědnala k jiné gyndařce spolupracuje s pronatalem.. ta mi diagnózu potvrdila nasadila mi ultrogestan, estrimax clostilbegyt a až doberu clostik ta se mam přijít na ultrazvuk podívá se na folikly tak jsem se objednala folikly byli velke 20,5mm píchla jsem si ovitralle a plánovej sex 3 dny za sebou… nepovedlo se takže teďkon jedeme na novo zítra mě zas čeká ultrazvuk skrz folikly…
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Ráda bych se vám svěřila a uvítám Váš nazor. Trochu to rozepíšu, tak se omlouvám za sloháč.
S manželem se snažíme necelé dva roky o miminko a zatím bezúspěšně. Po roce jsem navštívila svou gynekoložku s tím, že se nám nedaří a co máme dělat dál. Partnera poslala na spermio, které vyšlo úplně ukázkově. Byla jsem zklamaná, že je tedy chyba ve mě. Moje MUDr. mi doporučila vitamíny a kontrola za 3 měsíce a stím, že uděláme laparoskopii. Po 3 měsících pořád nic, ale k dr. jsem šla až po 5. Laparoskopie se hodně bojím, takže jsem pořád čekala, ale ono nic. Při další kontrole, mi doporučila jen další vitamíny a, že na tu laparoskopii ještě počkáme další 3 měsíce. (vytaminy asi za 1200, - na měsíc)
Rozhodla jsem se tedy objednat do CAR. Kdysi jsem v daném CARu darovala vajíčka (-ANO, JE TO SMUTNÉ, ALE BOHUŽEL) Vzhledem k tomu, že mě měli vedenou jako dárkyni jsem měla některá vyšetření zasebou a doktor si mě pamatoval. A potom mi řekl něco co mě zarazilo : VE VAŠEM VĚKU STAČÍ 3 MĚSÍCE A ŽENA OTĚHOTNI, ANIŽ BY SI PLÁNOVALA SEX BĚHEM OVULACE. PRAVDĚPODOBNĚ JE Z VAŠI STRANY NĚCO ŠPATNĚ A POKUD JSTE DOTEĎ NEOTĚHOTNĚLA (cca 2 roky nechráněného sexu)PRAVDĚPODOBNĚ PŘIROZENĚ NEOTĚHOTNITE. ALE MY JSME TADY OD TOHO, ABYCHOM VÁM POMOHLI…
A vybalil na mě, že když dostanu MS mám se 3.den objednat na hormonální profil, koupit si clostilbegyt a začít brát 5DC mezitím se objednám na průchodnost vejcovodu za 2000,– a potom přijde manžel, udělají spermiogram a během pár dnů nás čeká IUI… Prý jenom jedna z 10 žen otěhotni na první pokus IUI… Prý tuhle metodu zkusíme 3× a pokud ani za 3 měsíce nebudu těhotná, podstoupíme IVF.
Byla jsem v šoku, že jsem se snad ani na nic konkrétního nezeptala. Vyšla jsem z CARu a byla jsem v šoku. Najednou to šlo strašně rychle a moc velký nátlak na mě. Manžel mi řekl, že si miminko přeje, ale tohle se mu nelíbí, že pokud nejsem připravená počkáme.
Je mi 22let a miminko si strašně přeji, ale ne za takových podmínek. Na takový nátlak a stres ještě připravena nejsem. A proto jsme se s manželem rozhodli, že rok nebo dva ještě počkáme a pak IUI, nebo IVF podstoupíme.
Spíš mě zarazilo, že mi doktor řekl, že přirozeně neotěhotnim
Třeba během těch dvou let, to přijde samo, aniž bych v to doufala. Ale po návštěvě v CARu mě to všechno nějak odrovnalo…rco
Tak z tohoto CARU bych pelasila rychle pryc.
![]()
Co mas za vysetreni? Ovulujes? Mas pruchodne vejcovody? Nemas nejake breberky tam dole? Nemas bloklou kostrc? Cvicis Mojzisovou?
Neni duvod brat ani clostyl pokud neni jasne prokazano ze neovulujes. Tvuj partner muze mit na prvni pohled hyper super sperma ale muze mit poruchu enzymu kterym se dostava do vajec..,
a ve 22 na ivf… bez vysetreni…
To darovani vajec, no comment… ![]()
A laparoskopie se neboj. Ale az po kompletnich neinvazivnich vysetrenich. Mas casu dost… to je tva vyhoda
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Ráda bych se vám svěřila a uvítám Váš nazor. Trochu to rozepíšu, tak se omlouvám za sloháč.
S manželem se snažíme necelé dva roky o miminko a zatím bezúspěšně. Po roce jsem navštívila svou gynekoložku s tím, že se nám nedaří a co máme dělat dál. Partnera poslala na spermio, které vyšlo úplně ukázkově. Byla jsem zklamaná, že je tedy chyba ve mě. Moje MUDr. mi doporučila vitamíny a kontrola za 3 měsíce a stím, že uděláme laparoskopii. Po 3 měsících pořád nic, ale k dr. jsem šla až po 5. Laparoskopie se hodně bojím, takže jsem pořád čekala, ale ono nic. Při další kontrole, mi doporučila jen další vitamíny a, že na tu laparoskopii ještě počkáme další 3 měsíce. (vytaminy asi za 1200, - na měsíc)
Rozhodla jsem se tedy objednat do CAR. Kdysi jsem v daném CARu darovala vajíčka (-ANO, JE TO SMUTNÉ, ALE BOHUŽEL) Vzhledem k tomu, že mě měli vedenou jako dárkyni jsem měla některá vyšetření zasebou a doktor si mě pamatoval. A potom mi řekl něco co mě zarazilo : VE VAŠEM VĚKU STAČÍ 3 MĚSÍCE A ŽENA OTĚHOTNI, ANIŽ BY SI PLÁNOVALA SEX BĚHEM OVULACE. PRAVDĚPODOBNĚ JE Z VAŠI STRANY NĚCO ŠPATNĚ A POKUD JSTE DOTEĎ NEOTĚHOTNĚLA (cca 2 roky nechráněného sexu)PRAVDĚPODOBNĚ PŘIROZENĚ NEOTĚHOTNITE. ALE MY JSME TADY OD TOHO, ABYCHOM VÁM POMOHLI…
A vybalil na mě, že když dostanu MS mám se 3.den objednat na hormonální profil, koupit si clostilbegyt a začít brát 5DC mezitím se objednám na průchodnost vejcovodu za 2000,– a potom přijde manžel, udělají spermiogram a během pár dnů nás čeká IUI… Prý jenom jedna z 10 žen otěhotni na první pokus IUI… Prý tuhle metodu zkusíme 3× a pokud ani za 3 měsíce nebudu těhotná, podstoupíme IVF.
Byla jsem v šoku, že jsem se snad ani na nic konkrétního nezeptala. Vyšla jsem z CARu a byla jsem v šoku. Najednou to šlo strašně rychle a moc velký nátlak na mě. Manžel mi řekl, že si miminko přeje, ale tohle se mu nelíbí, že pokud nejsem připravená počkáme.
Je mi 22let a miminko si strašně přeji, ale ne za takových podmínek. Na takový nátlak a stres ještě připravena nejsem. A proto jsme se s manželem rozhodli, že rok nebo dva ještě počkáme a pak IUI, nebo IVF podstoupíme.
Spíš mě zarazilo, že mi doktor řekl, že přirozeně neotěhotnim
Třeba během těch dvou let, to přijde samo, aniž bych v to doufala. Ale po návštěvě v CARu mě to všechno nějak odrovnalo…
Ahoj mužů vědět jak to dopadlo?? Pro co ses teda rozhodla?