Nepodání zásilkovny

12
15.1.20 14:44

Nepodání zásilkovny

Ahoj holky a všichni, chtěla bych se zeptat, jak je to se zásilkovnou, když si ji zaplatím předem přes aplikaci, jsem domluvená s paní, že ukáže jen kód a podá balíček, ale nakonec se tak nestane???? kód a celé podání zásilky mi asi po 10ti dnech zmizelo(PROPADLO) a peníze se nevrátili na účet a paní mi tvrdí, že se určitě vrací a napsali ji to prý i ze zásilkovny. Já nikde tyto informace nenašla. Nemáte některá zkušenost? Díky :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14020
15.1.20 15:43

Vrátit by platbu měli, dle stránek Zásilkovny…

Co když jsem za zásilku zaplatil, ale pak jsem si to rozmyslel?
Vůbec nic se neděje. Pokud máte zásilku zaplacenou a neodnesete ji na podací místo, zásilka se po 5 dnech automaticky stornuje sama. Platba se vám vrátí zpět na účet obvykle do dvou pracovních dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
19.1.20 13:28
@nesssinka píše:
Vrátit by platbu měli, dle stránek Zásilkovny…Co když jsem za zásilku zaplatil, ale pak jsem si to rozmyslel?
Vůbec nic se neděje. Pokud máte zásilku zaplacenou a neodnesete ji na podací místo, zásilka se po 5 dnech automaticky stornuje sama. Platba se vám vrátí zpět na účet obvykle do dvou pracovních dnů.

@nesssinka @nesssinka
Tak zatím mi už měsíc nic nepřišlo :( takže to asi nebrátí. Zkusím tam v pondělí zavolat, ale dost pochybuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
19.1.20 13:41

@Kabatka podívej se, jestli se to nevrátilo ke dni, kdy byla platba stržená z účtu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
20.1.20 19:47

@sezam01 nevrátilo, mám IB vidím všechny pohyby a nic tam není, dnes jsem volala na zásilkovnu a mám napsat email, tak uvidím co mi napíšou ;) ale díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
20.1.22 19:54
@Kabatka píše:
@sezam01 nevrátilo, mám IB vidím všechny pohyby a nic tam není, dnes jsem volala na zásilkovnu a mám napsat email, tak uvidím co mi napíšou ;) ale díky

Jak jsi tenkrát dopadla? Nyní řeším stejný problém-peníze si společnost po 5 dnech vzala, ale nevrátila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
8.6.22 15:31

Před týdnem jsem zaplatila 79 Kč za zásilku, ale nepodala jsem ji. Na účet mi platba zpět nepřišla. Kamarádce se stalo to samé před pár dny.. Když jsem zavolala na zasilkovnu peníze prý vrátily zpět ale na úctě je dodnes nemám. Jak to řešit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
31.7.22 07:29

@pocker ahoj no tak si dopadla stejně jako já, já vygenerovala kód 17.7. a dodnes peníze nemám a nebyly ani vráceny ke dni podání, psala jsem jim email, ale odpověď žádná zatím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
31.7.22 07:30

@pocker a vrátili ty peníze nakonec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
28.7.24 21:23

Stalo se mi už po 3! Zásilka neodeslaná a peníze více jak po týdnu nevrátili!!! To balíkovna vrací do 3 dnů a zásilkovna NIC!! Prý drží peníze moje banka, že kni si sami nic nestrhli. To určitě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
9.1.25 22:22

Jak můžu zrušit podání zásilky?
Pokud jste zásilku vytvořili v aplikaci, ale ještě jste ji fyzicky nepodali na podacím místě či prostřednictvím Z-BOXu, dojde k jejímu stornování automatiky po pěti dnech od vytvoření.

Případně je možné přímo v mobilní aplikaci využít možnost Zrušit podání zásilky. U své zásilky klikněte na tři tečky a ze seznamu vyberte „Zrušit podání zásilky“.

Platba za přepravu je blokována ve Vašem bankovnictví po dobu platnosti hesla pro podání zásilky (tedy 5 dní). Po skončení platnosti hesla se Vám platba automaticky odblokuje a bude zpět mezi volnými prostředky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8118
9.1.25 23:05
@uniross píše: Více

Teorie hezká, ale kdo někdy spolupracoval se zásilkovnou, tak ví, že je u nich běžná praxe zadržovat u sebe peníze, které jim nepatří, co to jen jde. Nejvíc na to doplácí firmy, které přes ně smluvně hromadně odesílají. U zásilkovny běžná praxe, že na vybrané dobírky vystaví fakturu až za týden nebo déle a do faktury na hulváta napíší, že peníze budou vyplaceny až za další týden, nebo déle. Jak se říká, halíře dělají talíře a když si takto podrží každou korunu dva a více týdnů, tak to při těch obratech na úrocích v bance nějaký ten talíř (nebo spíš melounek) vydělá. Divím se, že přes ně stále tolik firem odesílá, když je zde balíkovna, která funguje a peníze vybrané z dobírek odesílají okamžitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák