Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mrav píše:
Všichni, kteří usedají za volant pod vlivem alkoholu a způsobí smrt, měli by také dostat trest smrti- podle přísloví oko za oko, zub za zub…
Mravi, ne…
![]()
Chápu Tvoje osobní neštěstí, ale tohle přece nemůžeš myslet vážně. ![]()
Víš, snažím se vžít.
I kdyby nějaký ožralý idiot za volantem způsobil smrt mojí milované osoby… vrátilo by mi ji, kdybych obrátila palec dolů nad jeho životem? Oko za oko?
Je to jenom výkřik.
Nebo - Ty bys byl schopen kopnout do stoličky, na níž by stál ten člověk s oprátkou na krku? Opravdu?
A pokud ano - cítil bys pak před jeho bezvládným tělem - a zoufalstvím pozůstalých - zadostiučinění mstitele?
Příspěvek upraven 28.08.20 v 21:00
@sirikit Jako bys popsala me. Ja to teda mela na taliri porad od doktoru, i pri mirne masove strave mam vzdy nakroceno k chudokrevnosti. Po vydatnejsim sportovani mam neuveritelnou chut na flakotu. Ony ty chute ale nefunguji u kazdeho.
JInak to opravdu nelze paualizovat. Co se tyce tech smeru, neni opravdu ani jeden smer, ktery funguje na vsechny. Ber to tak, jako organismus jsme takovy (skarede receno) pytel chemikalii, ktery funguje stejne u vsech jen v tom zakladnim principu. Ale kdyz se kouknes treba na to, kolik mame kazdy z nas jednotlivych enzymu, nutricnich latek atd, atd dostanes se k k uzsimu ci sirsimu rozpeti koncentraci a ve vysledku kazdy clovek je dost specificky tou kombinaci vseho, tim, ze treba zrovna on ma vyssi potrebu jedne ziviny, ale zase nepotrebuje tolik jine. atd Hodne je to geneticky, ale i zivotnim stylem muzes ty hladiny ruznych latek „posouvat“. Ze si treba nekdo na dlohodobe LC zvysi hladiny nekterych enzymu, metabolitu, neco snizi…
No je to slozite, pak uz je to tak slozite, ze je opravdu nejlepsi si to vyzkouset, co hovi komu. ![]()
No ale porad mit na pameti takove ty esencialni veci (zrovna sacharidy telu nijak v zasade nechybi), ktere by nemeli chybet uplne.
Ja jsem treba masojedlik (rikam, ze jsem stastny masozravec), ktery uplne pookral, kdyz si navysil prijem tuku. Nekdo jiny by takovou zmenu musel bez zhorseni vysledku krve delat jen velmi chytre a hlavne postupne. ![]()
A porad je tu dost neexaktni faktor a to je radost z jidla. ![]()
@Magika VonCary píše:
Můj další nepopulární názor - nechápu focení uměleckých fotek v těhotenství. Spousta žen řekne „chci mít vzpomínku na těhotenství“… no nevím, nejlepší vzpomínkou na těhotenství je přece dítě, co právě běhá kolem VásKdyž je to nafocené vkusně, s citem a nápadem, tak ještě budiž. Ale zhusta jsem bohužel narazila na fotky, kde jsou oba z páru svlečení do půl těla, muž kryje rukama ženě prsa a podobné parádičky… brr. Brrrrrrrr
Takové fotky mají zůstat hodně, hodně hluboko v archivu…
různé rádoby vtipné malůvky na těhotenském bubnu.Nebo je buben omašličkován a pusinkuje ho dítě nebo chlap ( co pak neplatí alimenty a nepovažuje za nutné si tu jím otěhotnělou ani pojmout za manželku…
)
@Lenka_Hal píše:
@sirikit Jako bys popsala me. Ja to teda mela na taliri porad od doktoru, i pri mirne masove strave mam vzdy nakroceno k chudokrevnosti. Po vydatnejsim sportovani mam neuveritelnou chut na flakotu. Ony ty chute ale nefunguji u kazdeho.
JInak to opravdu nelze paualizovat. Co se tyce tech smeru, neni opravdu ani jeden smer, ktery funguje na vsechny. Ber to tak, jako organismus jsme takovy (skarede receno) pytel chemikalii, ktery funguje stejne u vsech jen v tom zakladnim principu. Ale kdyz se kouknes treba na to, kolik mame kazdy z nas jednotlivych enzymu, nutricnich latek atd, atd dostanes se k k uzsimu ci sirsimu rozpeti koncentraci a ve vysledku kazdy clovek je dost specificky tou kombinaci vseho, tim, ze treba zrovna on ma vyssi potrebu jedne ziviny, ale zase nepotrebuje tolik jine. atd Hodne je to geneticky, ale i zivotnim stylem muzes ty hladiny ruznych latek „posouvat“. Ze si treba nekdo na dlohodobe LC zvysi hladiny nekterych enzymu, metabolitu, neco snizi…
No je to slozite, pak uz je to tak slozite, ze je opravdu nejlepsi si to vyzkouset, co hovi komu.
No ale porad mit na pameti takove ty esencialni veci (zrovna sacharidy telu nijak v zasade nechybi), ktere by nemeli chybet uplne.
Ja jsem treba masojedlik (rikam, ze jsem stastny masozravec), ktery uplne pookral, kdyz si navysil prijem tuku. Nekdo jiny by takovou zmenu musel bez zhorseni vysledku krve delat jen velmi chytre a hlavne postupne.
A porad je tu dost neexaktni faktor a to je radost z jidla.
Díky, hrozně zajímavý tohle.
![]()
Co dokážu pobrat, vidím stejně - a proto nejsem nakloněná všemožným módním směrům, které mě osobně tlačí k navyšování konzumace tohoto nebo naopak striktního vyškrtávání čehokoli z jídelníku ve jménu vyššího principu mravního.
Omlouvám se kravičce i slepici, ale já si ten steak s vejcem občas prostě dám. ![]()
@sirikit píše:
Mravi, ne…![]()
Chápu Tvoje osobní neštěstí, ale tohle přece nemůžeš myslet vážně.![]()
Víš, snažím se vžít.
I kdyby nějaký ožralý idiot za volantem způsobil smrt mojí milované osoby… vrátilo by mi ji, kdybych obrátila palec dolů nad jeho životem? Oko za oko?
Je to jenom výkřik.
Nebo - Ty bys byl schopen kopnout do stoličky, na níž by stál ten člověk s oprátkou na krku? Opravdu?
A pokud ano - cítil bys pak před jeho bezvládným tělem - a zoufalstvím pozůstalých - zadostiučinění mstitele?
To asi ne. Ale proč by nemohl být trest smrti? Nebo doživotí? Jaký trest je vlastně spravedlivý?
![]()
@mrav píše:
To asi ne. Ale proč by nemohl být trest smrti? Nebo doživotí? Jaký trest je vlastně spravedlivý?![]()
z pohledu truchlícího asi žádný
@pe-terka píše:
https://www.super.cz/…ko-vila.html
Tak teda ale to je kočka, krásná těhotná kočka a fotky jsou nádherné. Jak tohle může někomu vadit nebo přijít ošklivé?
@riccius píše:
Dik. Tuny make-upu a tuny retuší. Do blesku dobrý.
Anebo je to normálně hezká ženská, proč to nepřiznat.
@Anonymní píše:
Můj nepop názor: Než se finančně omezit kvůli dítěti, raději žádné mít nebudu.
A co už je pro tebe to omezování se? Dík.
@sirikit píše:
Mravi, ne…![]()
Chápu Tvoje osobní neštěstí, ale tohle přece nemůžeš myslet vážně.![]()
Víš, snažím se vžít.
Je to jenom výkřik.
Ale dá se to pochopit, to přání ne? Když ti někdo vezme to nejcennější, rozumím tomu, že chce to ono „oko za oko“ atd.
@Anna766 píše:
Tak teda ale to je kočka, krásná těhotná kočka a fotky jsou nádherné. Jak tohle může někomu vadit nebo přijít ošklivé?
jj, je moc hezká. Já proti profesionálním těhu fotkám taky nic nemám, byt můžou být někdy přestylizované.
Taky mám z každého těhotenství pár fotek s bříškem. Jsou pro mě velmi cenné, byt nejsou profi. Prostě nostalgie…
Příspěvek upraven 28.08.20 v 21:20
@DoktorkaZorkaHorká píše:
A co už je pro tebe to omezování se? Dík.
Nemoct si vyrazit kdy chci, kam chci, podřizovat se režimu malého dítěte, a pokud by to snížilo nějaký můj fin. standard.
@mrav píše:
To asi ne. Ale proč by nemohl být trest smrti? Nebo doživotí? Jaký trest je vlastně spravedlivý?![]()
Proti doživotí za některé zločiny neřeknu půl slova, s trestem smrti opravdu nevím.
Nemám jasný názor.
Ale za tím volantem je to peklo, právě tím, že za ním trávím velkou část pracovního času, si uvědomuju, jak jsi pořád jednou nohou na rozptylový loučce a tou druhou v kriminále.
A víc, než toho, že se můžu rozsekat sama, se bojím toho, že někomu ublížím já.
Když jsem před deseti lety vážně bourala, asi měsíc předtím jsem hrozně intenzivně cítila, že se mi něco na silnici stane. Brzdila jsem před přechodama, po vesnicích jezdila krokem, úplně jsem viděla to děcko, co se mi kácí pod přední masku.
![]()
Nechápu, čím to bylo, ale úplně jsem v tý době ztratila radost z jízdy.
Když to pak do mě narval čelákem ten zdrogovanej, ve dvou státech hledanej feťák ukradeným autem, paradoxně se mi ulevilo, že tohle už je ono.
Že se můžu přestat bát.
Jo, nic se mi nestalo, šlo jenom o materiální škody.
A paradoxně jsem vůči němu v tý úlevě ani necítila žádnou nenávist ani averzi.
Jenom takový to „ty seš de.bil, co…
“
Je jasné, že kdybych přišla třeba jenom o psa, budou moje pocity zatraceně jinde.
![]()
Ale víš, ani ten vypatlanec, co v podvlivu, tedy svou vlastní vinou, někoho zabije, to neudělal se zlým úmyslem, na rozdíl od úkladného vraha.
Ano, ať si trest odsedí ve vězení. Ať platí nehorázné odškodné. A ať se svojí vinou žije.
To poslední by - alespoň pro mě - byl ten opravdu nejstrašnější trest.
@Anna766 píše:
Ale dá se to pochopit, to přání ne? Když ti někdo vezme to nejcennější, rozumím tomu, že chce to ono „oko za oko“ atd.
Aničko… já ne. ![]()
Neodsuzuju to, ale tohle přání opravdu pochopit nedokážu.
@sahrazad1 píše:
Nepopulární názory… tak mi vadí předně ti dva na hradě, oba dělají národu ostudu a opravdu nechápu, kdo a hlavně proč je volí - myslím toho jednoho ozralu a druhého lháře.
Dále sobecti kuřáci - kouři na svých balkonech sousedům nekurakum do oken, na zastávkách, ač se to nemá…vadí mi hodně, postavila bych pro ne paneláky zvlášť a ať si bydlí tam.Další kamiony na silnicích… no doprcic, jak to, ze mohou jezdit spolu s osobními auty na jedné silnici?
Další konzumní společnost - ono se to bude obracet, směrem k duchovnu, ať už to pro každého znamená cokoliv. Copak toho fakt potřebujeme tolik, samé nové věci? Moderní? Trochu pokory by to chtělo.
Propouštění z vězení za dobře chování, směšné tresty za nejhorší zločiny vs přísně za blbosti.
Povoleny sex od 15. Nesmysl, v 15 jsi ještě dítě.
Některé neziskovky jsou zbytečně, viz ty na obhajobu Romů.
A konečně, black lives matter je samo o sobě rasismus jak praseještě, ze tohle tady nemáme.
od kolika bys povolila sex
?