Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@aiwwa píše:
A víš o tom, že existují společné cyklostezky pro cyklisty a chodce a v tom případě nesmíš chodce ohrozit?
Vím, pro pěší máme chodník hned vedle, jinak bych se nerozcilovala
@riccius píše:
Jaká Sandra? Ať se můžu pohoršovat nad kýčem.
@Pantalaimon píše:
Já chci taky svoje slepice. Myslím, že u těch slepic je nejjednodušší zajistit jim spokojený život, co si budem, nejsou to žádné myslitelky. Jinak B12 je i v chlorelle, zelená super potravina. Je dobrá i na spoustu jiných věcí. Jinak já osobně mám největší problém s mlíkem resp. s jeho získáváním.
Diky za info. Ja jsem teda dlouho na zdravi kaslala, zdravi me nejak nezajimalo, mne jen bylo lito jist zvirata, az postupne jsem zjistila, ze kupodivu nemam zadne zdravotne problemy, kterymi me od mala strasili.
Co se tyce mleka, dlouho jsem ho pila, protoze jsem nevedela co je za tim. Maso bych uz asi nikdy nemohla snist, je to otazka zvyku, pokud ho clovek cela leta neji, pak je to neco nepredstavitelny, myslim si, ze jezeni masa je uz dnes kulturni zvyk, ne otazka nezbytne potraviny ![]()
Příspěvek upraven 28.08.20 v 19:53
@pe-terka píše:
https://www.super.cz/…ko-vila.html
Dik. Tuny make-upu a tuny retuší. Do blesku dobrý.
Všichni, kteří usedají za volant pod vlivem alkoholu a způsobí smrt, měli by také dostat trest smrti- podle přísloví oko za oko, zub za zub…
@M_Vladim píše:
Ne díra tam není, jen se tak všichni tváří:
Na chodníku nemá co dělat všechno, co jede 5 km/h a víc. Proto cyklostezky nemají status chodníku.
Zákon také říká, co je to kolo s pomocným motorem i to, že ten pomocný motor nesmí mít víc než 1000 W. Pokud ano, je to motocykl a musí být podle toho vybaven a řízen osobou s příslušným řidičským oprávněním. A musí mít povinné ručení. A pochopitelně - nesmí na cyklostezky, na chodníky už ani náhodou.
Chce to jen znalost zákonů a mít před nimi úctu. - Taky názor, se spoustě lidí nevoní.
Když nevoní - no problem, máme parlamentní demokracii, ne absolutistickou monarchii, nebo teokracii (tohle taky každý nezkousne).Příspěvek upraven 28.08.20 v 14:35
@ontarova.stara píše:
Ze ty si vynahrazujes prvni maj v karantene? Ze mavas jako o zavod.
V karantén jsem byl na střídačku na home office a v práci.
Ale stejně - co to mění na skutečnostech? ![]()
@riccius píše:
JJ moje věčné handrkování s vegany. Já říkám, kdybychom nejedli maso, tak se ta zvířata ani nenarodí, protože by je nikdo nechoval. K mému překvapení většina řekla, že to tak je v pořádku, ať se radši nerodí, aby nemusela být zabita/umřít. Si říkám, jak s tímhle přístupem mohou souhlasit s rozením/plozením dětí.
S rostocí populací lidí je to taky… ![]()
Čím víc lidí, tím větší tlak na potraviny - překvapuje to někoho? ![]()
Kdyby jen B12, co kreatin, taurin, D3, DHA, karnosin atd…to aby clovek, ktery prestane jist tyhle masovy dobroty, misto nich do sebe hazel pilule po hrstech. Jo, to zni logicky.
@sirikit píše: Čemu říkáš jednoduchý život?
Ty jsi nikdy nezažila paniku, pocit selhání a nejistotu. Proto si plnými doušky užíváš radost, klid a jistotu.
@Božislava píše:
Ty jsi nikdy nezažila paniku, pocit selhání a nejistotu. Proto si plnými doušky užíváš radost, klid a jistotu.
HLAVNE clovek, co zaziva takove neprijemne veci, si ma uzivat zivota plnymi dousky
Tobe bych nejake to obcasne debuzirovani primo naordinovala.
@Lenka_Hal píše:
Kdyby jen B12, co kreatin, taurin, D3, DHA, karnosin atd…to aby clovek, ktery prestane jist tyhle masovy dobroty, misto nich do sebe hazel pilule po hrstech. Jo, to zni logicky.
Ahať, Ty seš ten vědec. ![]()
Co myslíš? ![]()
Já mám pocit, že pro některé lidi je ať už vegetariánství, nebo veganství, už z podstaty snazší.
Mám tuhle zkušenost ze skupiny z před několika let, kdy jsme jely v těžké nízkosacharidovce, postavené převážně na bílkovinné stravě.
Takže mléčné výrobky a maso, maso, maso, ryby, nějaká semínka, ovesné otruby, zelenina.
Někdo na tom mohl chcípnout a vzdal, někdo to tak ňák s odříkáním dával - a některým z nás, třeba mně, to maximálně vyhovovalo.
Podotýkám, že jsem krevní skupina B - a aniž bych na tyhle věci nějak zvlášť věřila, až když jsem se začetla do tohoto a podobných článků, překvapeně jsem zjistila, že právě přesně ty „velmi vhodné“ potraviny mi nejenom že chutnají, ale navíc je mi po nich fakt dobře a nepřibírám.
https://www.abecedazdravi.cz/…ni-skupinu-b
Jinak mám zkušenost ze svých celoprázdninových pobytů na chatě mimo civilizaci, kdy jsem třeba týden jedla ze zásob v podstatě vegetariánsky… a pří nákupu nebo návštěvě restaurace jsem šla jak naprogramovaná po mase. ![]()
Hladová touha po pořádným kusu flákoty.
![]()
Jasně, určitě bych bez masa neumřela. Ale celkem vnímám, po čem moje tělo volá - a pokud právě nevolá po nějaké blbosti, třeba slaninových chipsech, což nevím proč volá často
, snažím se mu vyhovět. ![]()
@DoktorkaZorkaHorká píše: Že za komunismu bylo víc těch, kteří se měli dobře než těch, kteří se měli špatně…
Doporučuji shlédnout UK dokument…Duch pětačtyřicatého. Samozřejmně osoba, která s bolševikem nespolupracovala a šla proti němu na tom byla velmi špatně. Rudé plky o socializmu vyvrací tento dokument. Vlastně zde byl tvrdý kapitalizmus a v UK socializmus. Hovadské feudální chování bolševika k dělníkovi, tento dokument potvrzuje. A jeho zvyky a manýry jsou zde dodnes.
@Božislava píše:
Příspěvek upraven 28.08.20 v 20:48
@radka.ce píše:
V tom případě ho ale nepotřebujete, ale jenom chcete.
A myslete si co chcete, ale je to tak. To vědí i lidé co slepice chovají, i ti jim jednou za čas vejce dají.
A to s tím stejkem je akorát trapné, nic víc. Myslím, že je načase skončit diskuzi, sklouzává to k trapným kecům.
Lidé, co slepice chovají, ví, že hejno se udržuje mladé nejen kvůli snášce, ale taky kvůli zdraví. Po třetím roce se objevuje u slepic spousta nemocí a vydržovat si staré, nemocné slepice, může vést k úhynu celého hejna. Slepice si vážně nebude běhat ve zdraví po dvorku 10 let. Záněty vejcovodů, různá parazitárni onemocnění od divokých ptáků, tbc drůbeže… nejeden dobrodinec zachraňující vynesené slepice z velkochovu si paradoxně zlikvidoval donesenými nemocemi svoje zdravé pipky.
Můj nepop názor: Než se finančně omezit kvůli dítěti, raději žádné mít nebudu. ![]()