Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ontarova.stara píše:
Ze ty si vynahrazujes prvni maj v karantene? Ze mavas jako o zavod.
@pe-terka píše:
Sandra, že jo?Ale ona se umí tvářit tak, že bych jí to neposkvrněné početí i uvěřila
Joo Sandra!
Dnešní článek o ní mě inspiroval k postnutí „nepopulárního názoru“
Tam jsem si právě říkala proč má někdo potřebu se takhle zvěčnit. Ale fakt je, že ty její fotky jsou opravdu moc povedené, krásné, ona je krásná, manžel je krásnej, dítě je krásný, všechno je tam krásný, to zase jo! ![]()
@Magika VonCary píše:
Joo Sandra!Dnešní článek o ní mě inspiroval k postnutí „nepopulárního názoru“
Tam jsem si právě říkala proč má někdo potřebu se takhle zvěčnit. Ale fakt je, že ty její fotky jsou opravdu moc povedené, krásné, ona je krásná, manžel je krásnej, dítě je krásný, všechno je tam krásný, to zase jo!
oni jsou taková typická magazínová rodinka, ted přibude k dokonalosti ještě synek ![]()
Sandra je kost, byt na můj vkus taková unylá, něco jak Nastěnka z Mrazíka. Má pořád stejný výraz. Ale může to být jen dojem z fotek.
@pe-terka píše:
oni jsou taková typická magazínová rodinka, ted přibude k dokonalosti ještě synek
Sandra je kost, byt na můj vkus taková unylá, něco jak Nastěnka z Mrazíka. Má pořád stejný výraz. Ale může to být jen dojem z fotek.
Jaká Sandra? Ať se můžu pohoršovat nad kýčem.
@pe-terka píše:
oni jsou taková typická magazínová rodinka, ted přibude k dokonalosti ještě synek
Za Sandru (pokud myslis Pospisilovou) se primlouvam, ona je v realu opravdu strasne fajn, az takova zenova. Ta si vezme decka vsech znamych pres noc, udela jim program a venuje se jim. Ona takova happy fakt je. Byla jsem na prehrade na jejim louceni se svobodou a fakt je takova i ve dve rano
a strasne hezky se chova i ke sve nevlastni dceri.
@riccius píše:
Dám ti sodu jen trošku. - Ty jsi nikdy nepila mateřské mléko svojí matky? A co chudáci rostliny? Jak oni k tomu mají přijít, že mají být privilegovaní jen živí tvorové.
A co takoví komáři, mouchy? Taky by se zabití mělo trestat jako vražda člověka? A to je prosím zabíjíme, aniž bychom je pak jedli. Tedy daleko víc bezdůvodně. Kde je ta hranice?
Nebo mí oblíbení nepochopení tvorové pavouci. Si jen tak pletou v rohu sítě, sedí a čekají a lidé je v lepším případě vyhodí, v horším zabijí.
Tam je důležité to MOJÍ matky a jen po dobu nezbytně nutnou. Proti tomu snad nemá nikdo nic. Ale když dospělý člověk, nebo i dítě pije mateřské mléko jiného druhu, tak to je pro mě prostě zvrácené. Ta kráva to mléko má pro svoje dítě, ne proto aby si ho někdo ráno nalil do kafe.
K rostlinám ti napíšu akorát to, že nemají centrální nervovou soustavu a tím pádem necítí bolest.
A hmyz, no tomu, že zašlápneš mravence když jdeš po trávě se asi těžko vyhneš, ale prase asi jen tak omylem do hlavy nestřelíš.
@Pidulka1991 píše:
Půjde na 20 let na tvrdo s ostrahou
Tak je rozdíl mezi masožravcem, který jinak zemře a mezi člověkem, který to zabité zvíře jí jen kvůli chuti a pohodlnosti. Ale k přežití ho rozhodně nepotřebuje.
@riccius píše:
JJ moje věčné handrkování s vegany. Já říkám, kdybychom nejedli maso, tak se ta zvířata ani nenarodí, protože by je nikdo nechoval. K mému překvapení většina řekla, že to tak je v pořádku, ať se radši nerodí, aby nemusela být zabita/umřít. Si říkám, jak s tímhle přístupem mohou souhlasit s rozením/plozením dětí.
Tak kdyby děti prožívaly to co „hospodářská“ zvířata, tak snad nikdo nepochybuje o tom, že by bylo lepší, kdyby se nenarodily.
@radka.ce Mohla bych se jen zeptat - chápu veganské argumenty na maso, mléko, kůže, kožešiny apod. Ale proč zrovna vajíčka jsou špatně? Ty vejce co jíme jsou stejně neoplodněné a ty slepice by je produkovaly tak jako tak, tak kde je problém? Samozřejmě do toho není vůbec nutné tahat velkochovy, ale co je špatně na tom chovat na zahradě několik slepic na vejce? Přece jen přiznejme si, že kdyby slepice neměly tuhle funkci, tak jako druh prostě přestanou existovat, protože je nikdo nebude množit a samy v přírodě nepřežijí. ![]()
A pak tedy ještě med - co je na něm špatného? Včelař se o své roje stará velmi dobře a bere jen přebytky, tedy těm včelám nijak neubližuje.
@Alriga píše:
Neschvaluji současný trend ve výchově dětí, kdy se dítěti neustále organizuje zábava, činnost, vozí se do kroužků a na sportovní akce všeho druhu. Obzvlášť malé děti by se měly nechávat samy sobě, měly by si hrát samy, aby se naučily soustředit, je to vlastně jejich „práce“. Profesor Velemínský, náš přední pediatr, se vždycky rodičů ptal: " Umí si vaše dítě samo hrát? ". Je to velmi důležité pro rozvoj osobnosti a intelektu.
Naprostej souhlas. Hrát si sám, nebo klidně chvíli jen tak čumět do blba a bejt ve svým světě. Jenže přesně, pracuju ve školství a trend fakt je organizovat dětem každou minutu života. Ještě, že jsem takový dětství neměla.
@radka.ce píše:Člověk má trávicí trakt určený i na zpracování živočišných produktů, potřebuje je, vyhledává je jako ostatní „zvířata“ s jednoduchým žaludkem, třeba primáti nebo prasatovití, kteří jsou nám nejbližší. Ale je fakt, že maso je výrazně nadužíváno a velkochovy jsou koncentráky. S tím souhlasím. Já se snažím brát maso a vejce od drobných chovatelů. To je pro mě cesta.
Tak je rozdíl mezi masožravcem, který jinak zemře a mezi člověkem, který to zabité zvíře jí jen kvůli chuti a pohodlnosti. Ale k přežití ho rozhodně nepotřebuje.
@Parninas píše:
@radka.ce Mohla bych se jen zeptat - chápu veganské argumenty na maso, mléko, kůže, kožešiny apod. Ale proč zrovna vajíčka jsou špatně? Ty vejce co jíme jsou stejně neoplodněné a ty slepice by je produkovaly tak jako tak, tak kde je problém? Samozřejmě do toho není vůbec nutné tahat velkochovy, ale co je špatně na tom chovat na zahradě několik slepic na vejce? Přece jen přiznejme si, že kdyby slepice neměly tuhle funkci, tak jako druh prostě přestanou existovat, protože je nikdo nebude množit a samy v přírodě nepřežijí.A pak tedy ještě med - co je na něm špatného? Včelař se o své roje stará velmi dobře a bere jen přebytky, tedy těm včelám nijak neubližuje.
Tak v prvé řadě, než aby slepice žily tak jak žijí, tak je snad lepší aby nebyly vůbec a netrpěly. Samozřejmě je menší zlo, když jsou slepice u někoho na zahrádce než někde ve velkochovu, ale dobře to není v obou případech. Zaprvé za mě jednoduše člověk nemá právo jim něco brát, ale dobře vyjma tohoto. Ikdyž má někdo slepice doma, kolik z nich nechá slepice opravdu dožít a nezabije je potom co jim klesne snáška? Myslím, že to jako argument stačí. Lidé prostě toho tvora zabijí řekněme po dvou letech, cca, když by se krásně mohla dožít o deset let více.
@ontarova.stara píše:
At klidne vyjedou, s tim problem nemam, dite si bohuzel nemohlo zvolit, kde se narodi (a komu). Co me ale stve jsou pak ty nasledne soudy a obvinovani zachranaru ze zanedbani pece, pozdniho dojezdu atd.
Kolik je u nás takových procesů? Já jen, že jsem o žádném neslyšela…
Ze ty si vynahrazujes prvni maj v karantene? Ze mavas jako o zavod
.