Jaký máte nepopulární názor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25179
28.8.20 09:28
@Lama Lama píše:
No, zcela upřímě - jsem na straně cyklistů. Nefandím těm chrtům, co to ženou 35 a obtěžuje je i přibrzdit. Ale na frekventované stezce, kde jsou cyklisti, bruslaři, nemá dítě, které neumí držet směr a jezdit vpravo, co dělat.
A to jsem fakt s vlastníma dětma dodržovala, do té doby jezdila tam, kde to je bezpečné. Je fakt rozdíl nějaká klidná stezka, kde si ten cyklista může dítě objet velkým obloukem. Ale pokud je fakt našlapáno a dítě si to před tebou šněruje… :roll:

A kde teda podle tebe ty děcka mají na kolech jezdit? Po silnicích? Cyklostezka je veřejná a žádný zákon nevymezuje věkovou hranici, pod kterou se na ní nesmí jezdit. Takže nevidím důvod, proč by zde nemohly jezdit např. mámy s dětmi. A dítě holt jede pomaleji, no tak si přibrzdím 8) My to tak děláme i v autě, když se někde kolem cesty motají děti. Je to o ohleduplnosti.
Navíc těch křížících situací tu bylo plno, kdy si chodci/cyklisti vstupovali do zóny. Klasika je právě to přecházení přes silnici. Taky se mi stalo, že jsme s dětmi šli v části pro pěší a v úrovni přechodu nám pod nohy vlítnul odbočující cyklista, málem nás srazil.

Příspěvek upraven 28.08.20 v 09:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
28.8.20 09:29

Jak mluvíte o těch pejsích, vzpomněla jsem si, jak jsem nedávno v těch velkých tropech viděla dvojici v oběti na procházce a tahali sebou chudáka psa. Že těm majitelům miláčků to nedojde, že teploty nad 30 nejsou ideální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148647
28.8.20 09:30
@Takyjedna píše:
Tos mi nahrála. :lol:. Já mám zase trošku opačnou zkušenost. Okolo Mácháče je cyklostezka smíchaná s pěší stezkou. Jedná se o prakticky prašnou cestu, není tam většinou čára a značení, kudy mají jít pěší a kudy cyklisti. Což prakticky znamená, že ti nebezpečnější a rychlejší mají jet pomalu a vyhýbat se pěším. A pěší nemají pobíhat cik cak a sledovat po očku cyklisty, samozřejmě. Byli jsme tam s cca rok a půl starejma batolatama, chvilku se nesli, chvilku cupitali, nikomu jsme nepřekáželi, šli jsme normálně rovně 8). A do toho přijelo hafo namachrovaných cyklistů a cinkali jak o život a křičeli na nás, ať uhneme, že tam nemáme co dělat 8o. Já, když jedu na kole, tak si dávám pozor, doprčic! A podobná věc, se mi stala na té lávce v Troji, která spadla. Tam bylo výslovně napsáno něco jako cyklisto, veď kolo. Tedy - jen pro pěší. Tam jsme šli houfem, jak nás napadlo, děcka krmily ptáčky, přebíhaly z prava do leva a do toho najednou nějaká cyklistka - cink - uhněte, chodí se vpravo :nevim:. Ono je to o lidech, jak jsou zabedněný.

Do mě najela cyklistka na chodníku. Napalila to do mě kolem zezadu.Po silnici jel na kole její muž a ten dělal že k ní nepatří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
28.8.20 09:35
@pe-terka píše:
je to veřejná cyklostezka a žádný zákon nevymezuje věkovou hranici, pod kterou se na ní nesmí jezdit. Takže nevidím důvod, proč by zde nemohly jezdit např. mámy s dětmi. A dítě holt jede pomaleji, no tak si přibrzdím 8) My to tak děláme i v autě, když se někde kolem cesty motají děti. Je to o ohleduplnosti.
Navíc těch křížících situací tu bylo plno, kdy si chodci/cyklisti vstupovali do zóny. Klasika je právě to přecházení přes silnici. Taky se mi stalo, že jsme s dětmi šli v části pro pěší a v úrovni přechodu nám pod nohy vlítnul odbočující cyklista, málem nás srazil.

Ale dyt já se nebavím o zákonu. Tady jsou názory. A můj názor je, že na frekventovanou cyklostezku dítě, které neumí dodržovat jízdu na pravé straně, nepatří. U tom, že jsede pomalu nepadlo ani slovo.
Co se týká míst křížení - tak co jsem viděla v té Wroclawi a Berlíně, bylo tam jasno, čí pruh to je - pokračoval cyklo, chodec přes něj přecházel - musí dávat bacha především chodec. Pokud je to pbráceně, končí cyklo, cyklista leze na chodník, tak má absolutní přednost chodec, cyklista ideálně pěšky nebo rychlostí chodce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
28.8.20 09:36
@Anna766 píše:
Do mě najela cyklistka na chodníku. Napalila to do mě kolem zezadu.Po silnici jel na kole její muž a ten dělal že k ní nepatří.

to je hrozný :roll: Mě přijde, že někteří cyklisti se cítí „na svém“ všude - silnice, cyklostezka i chodník! Nikdy žádné ohledy…Na silnici si to odskáčou převážně oni, ale v těch zbylých případech chodci, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9335
28.8.20 09:37
@Anna766 píše:

To neviděla, nebo co? :zed:. Co ti na to řekla?
Já jsem zase jednou měla po nemoci potíže s dýcháním, takový dost silný, takže jsem se ploužila jak důchodec po přechodu, a nějaký pan motorista to nevydržel a troubil, ať s sebou hejbnu!! A jak jsem přešla, tak na druhém chodníku stála slečna brigádnice od O2 a hned spustila: Á, vidím, že nepospícháte, zeptám se. Jak jste spokojená se svým tarifem.? :mrgreen: :pocitac: Lidi jsou zlatíčka. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
28.8.20 09:37
@Anna766 píše:

No, tak to je samo kre. tén cyklista. Do mě to taky napálil jeden žiltekář, co honemchvátal, předjížděl, ikdyž jsem jela v protisměru. Páč jinak by mu klesla průměrná rychlost ze 40 ne 38. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148647
28.8.20 09:38
@pe-terka píše:
to je hrozný :roll: Mě přijde, že někteří cyklisti se cítí „na svém“ všude - silnice, cyklostezka i chodník! Nikdy žádné ohledy…Na silnici si to odskáčou převážně oni, ale v těch zbylých případech chodci, bohužel.

Ona něco mektala, že na mě zvoníla nebo co a já jí neslyšela no, jsem ji moc neposlouchala, jsem potřebovala stihnout autobus do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
28.8.20 09:40
@Lama Lama píše:
Ale dyt já se nebavím o zákonu. Tady jsou názory. A můj názor je, že na frekventovanou cyklostezku dítě, které neumí dodržovat jízdu na pravé straně, nepatří. U tom, že jsede pomalu nepadlo ani slovo.
Co se týká míst křížení - tak co jsem viděla v té Wroclawi a Berlíně, bylo tam jasno, čí pruh to je - pokračoval cyklo, chodec přes něj přecházel - musí dávat bacha především chodec. Pokud je to pbráceně, končí cyklo, cyklista leze na chodník, tak má absolutní přednost chodec, cyklista ideálně pěšky nebo rychlostí chodce.

tak my jsme především nedefinovaly projevy nezkušenosti dítěte, o které jsem psala. Ty sis to vyložila jako nedodržování pruhu, ale já jsem to myslela jako pomalou jízdu. V rámci cyklo pruhu. O tom se celou dobu bavím.
A mě zákonné vymezení přijde dost podstatné. Pokud kdekoli mohou být děti, mám oči na štopkách. At jsem v právu nebo ne, radši úrazu předejdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148647
28.8.20 09:41
@Takyjedna píše:
To neviděla, nebo co? :zed:. Co ti na to řekla?
Já jsem zase jednou měla po nemoci potíže s dýcháním, takový dost silný, takže jsem se ploužila jak důchodec po přechodu, a nějaký pan motorista to nevydržel a troubil, ať s sebou hejbnu!! A jak jsem přešla, tak na druhém chodníku stála slečna brigádnice od O2 a hned spustila: Á, vidím, že nepospícháte, zeptám se. Jak jste spokojená se svým tarifem.? :mrgreen: :pocitac: Lidi jsou zlatíčka. :mrgreen:

To jsem jednou byla svědkem, jak takový blbec vytroubil na přechodu paní s berlema.Ta chudák pak skákala co mohla, aby to preskakala, aby páníček nemusel čekat. Proč jsou lidi některý, na sebe tak zlí mi řekni? Jsem si tenkrát viditelně poklepala na čelo, debil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
28.8.20 09:41
@Kosopemi píše:
ust. §58, odst. 2 zákona č. 361/2000 Sb. stanoví: „Dítě mladší 10 let smí na silnici, místní komunikaci a veřejně přístupné účelové komunikaci jet na jízdním kole jen pod dohledem osoby starší 15 let; to neplatí pro jízdu na chodníku, cyklistické stezce a v obytné a pěší zóně.“ Neni tu ale zadny odkaz na paragraf, ktery vyslovne dovoluje jizdu na chodniku. Tento pouze tvrdi, ze pro jizdu na chodniku neplati vyse uvedene. Z toho vyplyva, ze po chodniku nesmi jezdit ani deti, ale ty nenesou prestupkovou zodpovednost, takze je to uplne jedno a nikdo jim nic nemuze. Ptala jsem se na to kdysi dopravniho inzenyra na PCR.

To znamená, že výjimku z jízdy po chodníku mají jen děti do 10 let, tudíž ty po chodníku jezdit můžou.

• Citovat
  • Upravit
25179
28.8.20 09:42
@Anna766 píše:
Ona něco mektala, že na mě zvoníla nebo co a já jí neslyšela no, jsem ji moc neposlouchala, jsem potřebovala stihnout autobus do práce.

to je hrozný. Na chodníku nemá baba na kole hlavně co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10029
28.8.20 09:42
@Anna766 píše:

Mela ještě nějaké řeči k tobě? Tady v centru Brna taky vidím jezdit cyklisty po chodníku, jeden na mě jednou cinkal, at uhnu, no neuhla jsem, neměl tam co dělat a to jsem mu taky řekla. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
28.8.20 09:44

Já nesnáším módní hit- elektrokoloběžky :zed:. Většinou,, řidiči " těchto luxusních strojů, mají všechno a všechny úplně u prd.ele 8).

• Citovat
  • Upravit
148647
28.8.20 09:45
@Wani píše:
Mela ještě nějaké řeči k tobě? Tady v centru Brna taky vidím jezdit cyklisty po chodníku, jeden na mě jednou cinkal, at uhnu, no neuhla jsem, neměl tam co dělat a to jsem mu taky řekla. :mrgreen:

Ale jo, snažila se omlouvat, že prý na mě cinkala a já jí vlezla do dráhy, jenže já zezadu nemám šanci uslyšet, což nemohla vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová