Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@pe-terka píše:
to je hrozný. Na chodníku nemá baba na kole hlavně co dělat.
To jsem jí přesně řekla ![]()
@Anna766 píše:
To jsem jednou byla svědkem, jak takový blbec vytroubil na přechodu paní s berlema.Ta chudák pak skákala co mohla, aby to preskakala, aby páníček nemusel čekat. Proč jsou lidi některý, na sebe tak zlí mi řekni? Jsem si tenkrát viditelně poklepala na čelo, debil.
Nervózní a netrpelivy lidé jsou další kategorie, kterou nesnáším. Minule na mě řidička na přechodu rvala, že jsem p.ica. ![]()
@Wani píše:
Mela ještě nějaké řeči k tobě? Tady v centru Brna taky vidím jezdit cyklisty po chodníku, jeden na mě jednou cinkal, at uhnu, no neuhla jsem, neměl tam co dělat a to jsem mu taky řekla.
no nejvíc to mají „vymakaný“ elektrokoloběžky. Tam je díra v zákoně, nepočítá se s nima, tak si dotyční řidiči jezdí všude (silnice i chodníky). Taky Brno…
@Anna766 píše:
Ale jo, snažila se omlouvat, že prý na mě cinkala a já jí vlezla do dráhy, jenže já zezadu nemám šanci uslyšet, což nemohla vědět.
No že cinkala, to je jako argument, ona tam prostě nemá co dělat. Nejvíc miluji ty, co jedou na chodníku jak prass a vedle je cyklostezka.
@Wani píše:
Nervózní a netrpelivy lidé jsou další kategorie, kterou nesnáším. Minule na mě řidička na přechodu rvala, že jsem p.ica.
to je taky šílený chování, kvůli pár vteřinám
K porodu s břichem asi nejela, že? ![]()
@pe-terka píše:
no nejvíc to mají „vymakaný“ elektrokoloběžky. Tam je díra v zákoně, nepočítá se s nima, tak si dotyční řidiči jezdí všude (silnice i chodníky). Taky Brno…
No to je další věc, co bych zakázala. Bohužel vlády (nejen naše) neumi rychle na tyto „vychytávky“ (koloběžka, AirBnB) reagovat.
@pe-terka píše:
tak my jsme především nedefinovaly projevy nezkušenosti dítěte, o které jsem psala. Ty sis to vyložila jako nedodržování pruhu, ale já jsem to myslela jako pomalou jízdu. V rámci cyklo pruhu. O tom se celou dobu bavím.
A mě zákonné vymezení přijde dost podstatné. Pokud kdekoli mohou být děti, mám oči na štopkách. At jsem v právu nebo ne, radši úrazu předejdu.
NO, tak částečně souhlasím. Ale kdybych opavdu měla počítat s tím, že mi kdykoli může vběhnout pod kola dítě z chodníku, tak bych musela jet ve městě vždy desítkou. A chlácholit se tím, že jedu třicet a zastavím, kdyby tam dítě vlítlo, je fakt alibismus. Nezastavíš, přejedeš ho jak malinu.
@pe-terka píše:
to je taky šílený chování, kvůli pár vteřinámK porodu s břichem asi nejela, že?
Nejela, nebo tak aspon nevypadala.
Její pribrzdeni bylo tak na 2 sekundy, protože když jsem začala přecházet (teď jsou tu vyple semafory na přechodech kvůli rekonstrukci), tak byla hodně daleko. Ona podle mě nedodrzela ani tu 50. ![]()
@pe-terka píše:
No, ty mi pijou krev. I ty elektrokola, povětšinou. To vytáhne ohromné množství cykloturistů tam, kam by bez motoru ty lidi nikdy nedojeli. Jedou fakt rychle ( protože jinak by šetřili síly a byli už vyštavení)…
@Wani píše:
No že cinkala, to je jako argument, ona tam prostě nemá co dělat. Nejvíc miluji ty, co jedou na chodníku jak prass a vedle je cyklostezka.
Sice mě bolela (a pak v práci celý den ) levá achilovka, jak to do mě nabrala, ale musela jsem se až smát, jak tam na silnici postával ten její pan manžel cyklista opodál, ona na nej něco volala a on vehementně dělal že tam vůbec není a paní vidí poprvé v životě, se za ní styděl asi ![]()
@Lama Lama píše:
NO, tak částečně souhlasím. Ale kdybych opavdu měla počítat s tím, že mi kdykoli může vběhnout pod kola dítě z chodníku, tak bych musela jet ve městě vždy desítkou. A chlácholit se tím, že jedu třicet a zastavím, kdyby tam dítě vlítlo, je fakt alibismus. Nezastavíš, přejedeš ho jak malinu.
bavím se o situacích, kdy ty děti vidíš, jak se motají někde při okrajích silnice/chodníku. Klasika jsou prvnáci druháci, co se vlečou domů že školy, nebo třeba auta zaparkovaná podél cest, kde rodiče zrovna nakládají/vykládají ratolesti, kočárek, nákupy atd. Ano, jsi za volantem v právu, ale nač riskovat úraz a celoživotní trápení.
S těmi dětskými cyklisty je to opravdu těžký. Na chodníku by jezdit neměly, silnice je pro ně nebezpečná (i v doprovodu). Co jiného než cyklostezka jim zbývá? Tak je na místě brát ohled, jsou to děti a někde se to naučit musí. Většina rodičů se snaží je ukočírovat, ale chyba se stát může.
@Wani píše:
Nejela, nebo tak aspon nevypadala.Její pribrzdeni bylo tak na 2 sekundy, protože když jsem začala přecházet (teď jsou tu vyple semafory na přechodech kvůli rekonstrukci), tak byla hodně daleko. Ona podle mě nedodrzela ani tu 50.
baba jedna. Já takhle občas chodím ven s babičkou, má chodítko. Někdy se přechodům nevyhneme. Nikdo si zatím nedovolil nějaký drzosti, přibrzdí každej, ale kyselý ksichty řidičů občas vidím
![]()
@Lama Lama píše:
No, ty mi pijou krev. I ty elektrokola, povětšinou. To vytáhne ohromné množství cykloturistů tam, kam by bez motoru ty lidi nikdy nedojeli. Jedou fakt rychle ( protože jinak by šetřili síly a byli už vyštavení)…
cccccc. Bambulín má elektrokolo. Městský. Aby se bobátko nezpotil při cestě do práce ![]()
Já na něm sejmula jednoho týpka. Ale byla sem na cyklostezce, nejela sem ani rychle, to kolo je těžká kráva, a on se rozhlížel po tramvaji a vběhnul mi přímo pod kolo. Šlupka to byla, mě ohnul vidlici a sobě koleno.
Existují země, kde jsou lidé velice ohleduplní, cyklisté tam mají přednost před auty, mno ale také tam jsou veliké postihy. Člověk se tam má dobře, dokud něco nevyvede, pak mu hrozí buď vězení dle závažnosti prohřešku nebo dluhy.