Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mam takovy nepopularni nazor, ze stary clovek neni automaticky moudry a rady, ktere chteji stari lide udilet mladsi generaci, jsou stejne v dnesni dobe nepouzitelne… aneb pracovala jsem se seniory. ![]()
@siso píše:
Vadí mi pěší na cyklostezce. Dneska dokonce učitelka z mateřské školky s dětma, když jsem jí vynadala, poté co jsem málem srazila pár dětí, tak vůbec nechápala proč se vztekam.
A víš o tom, že existují společné cyklostezky pro cyklisty a chodce a v tom případě nesmíš chodce ohrozit?
@siso píše:
Vadí mi pěší na cyklostezce. Dneska dokonce učitelka z mateřské školky s dětma, když jsem jí vynadala, poté co jsem málem srazila pár dětí, tak vůbec nechápala proč se vztekam.
Nesnáším cyklisty na silnici, když vedle je cyklostezka
…
@Pidulka1991 píše:
Nesnáším cyklisty na silnici, když vedle je cyklostezka…
A nejlepsi jsou takovi, co maji potrebu se bavit ve dvojicich, a ze za nimi jede auto zjisti, az kdyz je predjizdi.
@siso píše:Žila jsem ve městě, které je cyklostezkami hustě protkané a jsou hojně využívané. Jsou tam tvořeny tak, že je široký chodník oddělený dělící čarou a vyznačený značkou. S cyklisty mám řadu negativních zkušeností!
@siso píše:
Vadí mi cyklisti na chodníku, obzvlášť, když vedle vede klidná silnice. A ještě když se diví, že jim může na tom chodníku vběhnout pod kola malé dítě z boční ulice.
@siso píše:
Ono vůbec české cyklostezky stojí za to… povětšinou spojený s pěší stezkou. A to jsou naprosto dvě neslučitelný kategorie. Fakt na zabití. Bruslař, chrt na silnici, do toho pražskej krysařík na desetimetrovým vodítku nataženým napříč stezkou, dvě babky na vycházce, dvouleté batole kreslící si tam panáka a tříleták na odrážedle šněrující si to jak slalom… uáááá. Proč jezdí lidi učit jezdit na kole děti na nejfrekventovanější pražskou povltavkou cyklostezku? Proč jdou báby na procházku zorvna na nejfrekventovaněší pražskou cyklostezku? Proč tam jede honit světový rekor v pátek odpoledne chrt na žiletkách? Proč zrovna tam musí jít venčit svýho hysterickýho čokla, když je tisíce dalších míst, kde to můžou provozovat mnohem pohodlněji?
Kdo vůbec vymyslel udělat smíšenou stezku pro cyklisty s pěšíma?
Jsem ted byla v Berlíně, Wroclawi a to bylo takové blaho… Jako já chápu, že v těchdle placatých válkou vybombardovaných městech se stavělo krapet jinak, než v křivolakých pražských uličkách v údolí mezi kopci…
Fakt všude striktně oddělení chodci a cyklisti. Dětem to chvíli trvalo, že fakt nemaj lézt cyklistům do jejich pruhu, páč cyklista je tam Bůh. Ale pochopily brzo. Když jsme pak sami jeli, moc si to pochvalovaly, že ani jim tam nikdo neskáče.
@Jahru píše:
Vadí mi cyklisti na chodníku, obzvlášť, když vedle vede klidná silnice. A ještě když se diví, že jim může na tom chodníku vběhnout pod kola malé dítě z boční ulice.
Já fart marně přemýšlím, jak je myšleno dítě do 10ti let na chodníku. Jestli za ním má rodič/starší sourozenec běhat nebo jet vedle něj na silnici ![]()
Já po některých chodnících jezdim uplně s čistym svědomym. Na Strakonické na Smíchově jsem tam třeba chodce ještě nikdy v životě nepotkala.
![]()
@pe-terka píše: Žila jsem ve městě, které je cyklostezkami hustě protkané a jsou hojně využívané. Jsou tam tvořeny tak, že je široký chodník oddělený dělící čarou a vyznačený značkou. S cyklisty mám řadu negativních zkušeností!
V praxi je zde řada styčných bodů s chodci, např. když chce chodec přejít přes cestu a chtě nechtě na chvíli vkročí do cyklopásma. Ne že by měl cyklistovi vlítnout pod kola, ale ohleduplnost je na místě z obou stran. Kor pokud se jedná o skupinku, kde jsou mezi chodci i děti. A zde jsem zažila, že se cyklisti často chovali jak hovada s představou absolutní přednosti vždy a všude a neomezenou rychlostí! Děti neděti.
Nebo situace, kdy si po cyklostezce hasí cyklista a míjí třeba rodinu s dětmi, také na kolech. U dětí nikdy nevíš, je třeba brát ohled na jejich nezkušenost. Mnozí tohle nabrali v potaz a docházelo ke kolizím!
No, zcela upřímě - jsem na straně cyklistů. Nefandím těm chrtům, co to ženou 35 a obtěžuje je i přibrzdit. Ale na frekventované stezce, kde jsou cyklisti, bruslaři, nemá dítě, které neumí držet směr a jezdit vpravo, co dělat.
A to jsem fakt s vlastníma dětma dodržovala, do té doby jezdila tam, kde to je bezpečné. Je fakt rozdíl nějaká klidná stezka, kde si ten cyklista může dítě objet velkým obloukem. Ale pokud je fakt našlapáno a dítě si to před tebou šněruje… ![]()
@Lama Lama píše:
Já fart marně přemýšlím, jak je myšleno dítě do 10ti let na chodníku. Jestli za ním má rodič/starší sourozenec běhat nebo jet vedle něj na silnici
Já po některých chodnících jezdim uplně s čistym svědomym. Na Strakonické na Smíchově jsem tam třeba chodce ještě nikdy v životě nepotkala.![]()
ust. §58, odst. 2 zákona č. 361/2000 Sb. stanoví: „Dítě mladší 10 let smí na silnici, místní komunikaci a veřejně přístupné účelové komunikaci jet na jízdním kole jen pod dohledem osoby starší 15 let; to neplatí pro jízdu na chodníku, cyklistické stezce a v obytné a pěší zóně.“ Neni tu ale zadny odkaz na paragraf, ktery vyslovne dovoluje jizdu na chodniku. Tento pouze tvrdi, ze pro jizdu na chodniku neplati vyse uvedene. Z toho vyplyva, ze po chodniku nesmi jezdit ani deti, ale ty nenesou prestupkovou zodpovednost, takze je to uplne jedno a nikdo jim nic nemuze. Ptala jsem se na to kdysi dopravniho inzenyra na PCR.
@Kosopemi píše:
ust. §58, odst. 2 zákona č. 361/2000 Sb. stanoví: „Dítě mladší 10 let smí na silnici, místní komunikaci a veřejně přístupné účelové komunikaci jet na jízdním kole jen pod dohledem osoby starší 15 let; to neplatí pro jízdu na chodníku, cyklistické stezce a v obytné a pěší zóně.“ Neni tu ale zadny odkaz na paragraf, ktery vyslovne dovoluje jizdu na chodniku. Tento pouze tvrdi, ze pro jizdu na chodniku neplati vyse uvedene. Z toho vyplyva, ze po chodniku nesmi jezdit ani deti, ale ty nenesou prestupkovou zodpovednost, takze je to uplne jedno a nikdo jim nic nemuze. Ptala jsem se na to kdysi dopravniho inzenyra na PCR.
A proč tam je teda ta jízda na chodníku napsaná, když na ní jezdit nesmí?
![]()
@Lama Lama píše:
A proč tam je teda ta jízda na chodníku napsaná, když na ní jezdit nesmí?
No to by sem taky treba dalo napsat
Nejasnost v ceskych zakonech, zmatek pri vykladu
Diry treba jak v prispevku na bydleni.
@Kosopemi píše:
No to by sem taky treba dalo napsatNejasnost v ceskych zakonech, zmatek pri vykladu
Diry treba jak v prispevku na bydleni.
Ten jsem nestudovala.
Nicméně i to kolo je mi už jedno, chodník už pár let nepotřebujem ( kromě toho na Strakonické)
@Pidulka1991 píše:
Nesnáším cyklisty na silnici, když vedle je cyklostezka…
Těch bych se zastala, pokud mají drahý pláště, tak na cyklostezku ti závodníci trénovat nepůjdou
@Betty MacDonald píše:
Pražský krysařík do golfek v pohodě vyskočí
Vidíš, dokonce.