Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@riccius Navíc my tomu kuřeti aspoň useknem hlavu, ale oni? Klidně sežerou mrkev zaživa! A je prokázáno, že když vytrhnes mrkev ze záhonu, tak ty ostatní reagují na tvou přitomnost, bojí se.
@riccius píše:
Aha. To jsem nevěděl. Dík. To by mě zas zajímalo, jak si to ti hlavonožci zasloužili. Asi si dohledám.
Protože jsou prokazatelně vysoce inteligentní…teda doufám, že si pamatuju správně…
@pe-terka píše:
no nejvíc to mají „vymakaný“ elektrokoloběžky. Tam je díra v zákoně, nepočítá se s nima, tak si dotyční řidiči jezdí všude (silnice i chodníky). Taky Brno…
Ne díra tam není, jen se tak všichni tváří:
Na chodníku nemá co dělat všechno, co jede 5 km/h a víc. Proto cyklostezky nemají status chodníku. ![]()
Zákon také říká, co je to kolo s pomocným motorem i to, že ten pomocný motor nesmí mít víc než 1000 W. Pokud ano, je to motocykl a musí být podle toho vybaven a řízen osobou s příslušným řidičským oprávněním. A musí mít povinné ručení. A pochopitelně - nesmí na cyklostezky, na chodníky už ani náhodou. ![]()
Chce to jen znalost zákonů a mít před nimi úctu. - Taky názor, se spoustě lidí nevoní. ![]()
Když nevoní - no problem, máme parlamentní demokracii, ne absolutistickou monarchii, nebo teokracii (tohle taky každý nezkousne). ![]()
Příspěvek upraven 28.08.20 v 14:35
@Pantalaimon píše:
Protože jsou prokazatelně vysoce inteligentní…teda doufám, že si pamatuju správně…
Někteří ano. Všichni ne, třeba takoví argonauti a loděnky. ![]()
@inkakřivák píše:
@riccius Že jo. Když vidím reklamu v TV na Savo, je mi úzko. Vždyť i ta bakterie chce žít. Však co dělá? Sedí si v záchodě, raduje se ze života, v hlavě plno plánů, jak vezme za chvilku ženu a dětičky na výlet a najednou prásk, ženská se Stavem. No kde to jsme?
Moc se nesměj! Počkej, až jednou přijde domácí se savem na nás!
Jak tady čtu něco o veganech a přístupu ke zvířatům, tak mě napadla další věc. Mám opravdu velký problém s přehnaným šlechtěním zvířat a to myslím hlavně domácí mazlíčky. Konkrétně psy a kočky, kde se to děje nejvíc. Všichni se snaží udělat zvířata co nejvíc ťuťu ňuňu roztomilá (velké oči, malý vzrůst, zvláštní zbarvení apod.) a pak vznikají plemena jako například mops, co se většinu života dusí (to je ten chrochtavý zvuk co vydávají). Myslím si, že je to absolutně amorální takovéto plemena množit dál. Chudák zvíře, celý život trpí se zdravotními problémy, ale hlavně že panička má modní plemeno se kterým si může dávat fotky na internet. ![]()
@Pidulka1991 píše:
@Magika VonCary vtipný je tehotenske focení jako vila![]()
…
Ano, žena v 9.měsíci je úplná nevinnost sama ![]()
@Parninas Zrovna mops je velmi staré plemeno, není nové vyslechteny.
@J_Doe píše:
Můj názor - rodička má mít možnost se rozhodnout, jestli chce porodit dítě doma nebo v porodnici.
@Lilith_S píše:
Protože můj názor je, že domácí porod ženy volí po zhodnocení všech rizik a daná rizika na svou odpovědnost přijímají. Nechtějí zdravotní pomoc v zařízení tomu určeném, takže by měli i zdravotníci mít možnost se od toho distancovat. Však jsou to nepopulární názory
At klidne vyjedou, s tim problem nemam, dite si bohuzel nemohlo zvolit, kde se narodi (a komu). Co me ale stve jsou pak ty nasledne soudy a obvinovani zachranaru ze zanedbani pece, pozdniho dojezdu atd.
@Wani píše:
@Parninas Zrovna mops je velmi staré plemeno, není nové vyslechteny.
Mops je velmi stare plemeno, ale proces slechteni byl dost dlouhy a jeho vyslechtena zplostela hlava ma vliv na zhorsene dychani a vypoulene oci jsou casto zranitelne. A kdo za to muze? Lidi.
Moje nepopulární názory:
Strašně chybí mezilidská slušnost, tolerance. Každý hned bere vše jako napadání, reaguje útočně. Při tom by stačilo předpokládat, že to ten druhý myslí dobře.
A taky (a to už tu bylo), že se tu máme skoro všichni velmi dobře. Všichni nadávají, jak nemají peníze, ale mají mobily za x tisíc včetně dětí, tablety, auta, pračky, sušičky, počítače, jezdí na dovolené za x tisíc, pijí dost alkoholu, kouří a nevidím, že by chodili o víkendech na brigády.
@M_Vladim píše:
Ne díra tam není, jen se tak všichni tváří:
Na chodníku nemá co dělat všechno, co jede 5 km/h a víc. Proto cyklostezky nemají status chodníku.
Zákon také říká, co je to kolo s pomocným motorem i to, že ten pomocný motor nesmí mít víc než 1000 W. Pokud ano, je to motocykl a musí být podle toho vybaven a řízen osobou s příslušným řidičským oprávněním. A musí mít povinné ručení. A pochopitelně - nesmí na cyklostezky, na chodníky už ani náhodou.
Chce to jen znalost zákonů a mít před nimi úctu. - Taky názor, se spoustě lidí nevoní.
Když nevoní - no problem, máme parlamentní demokracii, ne absolutistickou monarchii, nebo teokracii (tohle taky každý nezkousne).Příspěvek upraven 28.08.20 v 14:35
ok, díky za poučení. Ale píšeš to, jako bych s tím elektrokrámem jezdila po Brně já ![]()
@Pidulka1991 píše:
@Magika VonCary vtipný je tehotenske focení jako vila![]()
…
Sandra, že jo?
Ale ona se umí tvářit tak, že bych jí to neposkvrněné početí i uvěřila ![]()