Jaký máte nepopulární názor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
63
28.8.20 17:46
@Pantalaimon píše: Člověk má trávicí trakt určený i na zpracování živočišných produktů, potřebuje je, vyhledává je jako ostatní „zvířata“ s jednoduchým žaludkem, třeba primáti nebo prasatovití, kteří jsou nám nejbližší. Ale je fakt, že maso je výrazně nadužíváno a velkochovy jsou koncentráky. S tím souhlasím. Já se snažím brát maso a vejce od drobných chovatelů. To je pro mě cesta.

Ano, MŮŽEME zpracovat i živočišné produkty, ale rozhodně je nepotřebujeme. Jinak drobní chovatelé se sice můžou zdát jako lepší krok, ale ty ikdyž se třeba někde mají lépe, tak stejně končí na těch samých jatkách jako zvířata z velkochovu. Nehledě na to, že u drobnochovatelů se mají zvířata často úplně stejně strašně, akorát to není tak ve velkém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
28.8.20 17:47
@radka.ce píše:
Tam je důležité to MOJÍ matky a jen po dobu nezbytně nutnou. Proti tomu snad nemá nikdo nic. Ale když dospělý člověk, nebo i dítě pije mateřské mléko jiného druhu, tak to je pro mě prostě zvrácené. Ta kráva to mléko má pro svoje dítě, ne proto aby si ho někdo ráno nalil do kafe.
K rostlinám ti napíšu akorát to, že nemají centrální nervovou soustavu a tím pádem necítí bolest.
A hmyz, no tomu, že zašlápneš mravence když jdeš po trávě se asi těžko vyhneš, ale prase asi jen tak omylem do hlavy nestřelíš.

Je spousta pripadu, kdy kocka odkojila psy atd atd. I Romula a Rema odkojila vlcice. Takze mleko klidne muze mit jakekoli zvire i pro jiny druh. A je vedecky dokazano, ze rostliny treba na ohen reaguji negativne. A bolest je jen vyjadreni nervove soustavy na neco, co nu neni prijemne nebo muze ublizit. Ale bolest telo vyzyva i falesnou. Takze argumentovat bolesti je nesmysl.
A ja nemluvil o omylem zabitem mravenci, ale umyslne zabitych mouchach, komarech, klistatech.
Nech brouka zit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
28.8.20 17:48
@Parninas píše:
@radka.ce Mohla bych se jen zeptat - chápu veganské argumenty na maso, mléko, kůže, kožešiny apod. Ale proč zrovna vajíčka jsou špatně? Ty vejce co jíme jsou stejně neoplodněné a ty slepice by je produkovaly tak jako tak, tak kde je problém? Samozřejmě do toho není vůbec nutné tahat velkochovy, ale co je špatně na tom chovat na zahradě několik slepic na vejce? Přece jen přiznejme si, že kdyby slepice neměly tuhle funkci, tak jako druh prostě přestanou existovat, protože je nikdo nebude množit a samy v přírodě nepřežijí. :nevim:A pak tedy ještě med - co je na něm špatného? Včelař se o své roje stará velmi dobře a bere jen přebytky, tedy těm včelám nijak neubližuje.

Jo a med, ano někteří včelaři berou jen přebytky, ikdyž já osobně žádného takového neznám, ale nevylučuji to. Většina jim ale sebere vše a místo toho jim dá cukr s vodou, který není zdaleka tak výživný. A další věc, je to prostě jako vše ostatní naprosto zbytečné, i med jde nahradit třeba pampeliškovým medem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
28.8.20 17:49
@radka.ce píše:
Tak kdyby děti prožívaly to co „hospodářská“ zvířata, tak snad nikdo nepochybuje o tom, že by bylo lepší, kdyby se nenarodily.

Lecktere deti to prozivaji. Sedi u tabletu/ poctace, dostanou jidlo az pod nos, pak jdou spat. Obcas je nekdo donuti, aby se sly probehnout do ohrady. Je to jen o uhlu pohledu.

Příspěvek upraven 28.08.20 v 17:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
28.8.20 17:50
@J_Doe píše:
Kolik je u nás takových procesů? Já jen, že jsem o žádném neslyšela…

Treba tady
https://brnensky.denik.cz/…0110812.html

• Citovat
  • Upravit
63
28.8.20 17:52
@riccius píše:
Lecktere deti to prozivaji. Sedi u tabletu/ poctace, dostanou jidlo az pod nos, pak jdou spat. Obcas je nekdo donuti, aby se sli probehnout do ohrady. Je to jen o uhlu pohledu.

Tak to máte asi zkreslené představy jak žijí zvířata v koncentrácích neboli velkochovech, ale často i v drobnochovech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17892
@Pantalaimon píše: Člověk má trávicí trakt určený i na zpracování živočišných produktů, potřebuje je, vyhledává je jako ostatní „zvířata“ s jednoduchým žaludkem, třeba primáti nebo prasatovití, kteří jsou nám nejbližší. Ale je fakt, že maso je výrazně nadužíváno a velkochovy jsou koncentráky. S tím souhlasím. Já se snažím brát maso a vejce od drobných chovatelů. To je pro mě cesta.

Nemuzu souhlasit s tim, ze clovek maso potrebuje, ano trakt mame vsezraveckej, ale maso nepotrebujeme, ja ( a se mnou spousta celozivotnich vegetarianu ) jsme prikladem toho, ze bez masa to nejen ze jde, ale dokonce mne nesuzuji ani zadne z tech „strasnych“ nemoci, kterymi me odmalicka strasili masozravci z me rodiny, bohuzel oni maji dnes slusnou zbirku nemoci. Maso nejim od puberty, coz je vic jak 20 let a furt jsem zdrava. A navic jsem se predtim leta ani nestravovala nejak zdrave, protoze nejim zvirata primarne z etickych duvodu, ne ze zdravotnich, takze zdravi je prijemnej bonus navic.

Příspěvek upraven 28.08.20 v 17:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
@radka.ce píše:
Tak v prvé řadě, než aby slepice žily tak jak žijí, tak je snad lepší aby nebyly vůbec a netrpěly. Samozřejmě je menší zlo, když jsou slepice u někoho na zahrádce než někde ve velkochovu, ale dobře to není v obou případech. Zaprvé za mě jednoduše člověk nemá právo jim něco brát, ale dobře vyjma tohoto. Ikdyž má někdo slepice doma, kolik z nich nechá slepice opravdu dožít a nezabije je potom co jim klesne snáška? Myslím, že to jako argument stačí. Lidé prostě toho tvora zabijí řekněme po dvou letech, cca, když by se krásně mohla dožít o deset let více.

Hele, ale to je tvoje představa, že té slepici to nějak vadí. U mléka chápu, že se odpírá mléko mláděti toho zvířete, ale neoploďněné vajíčko je prostě té slepici úplně ukradené. V čem průměrné slepici vadí život u někoho na zahrádce? Má zaručený příjem potravy, klidný život bez predátorů a jediné co za to dává jsou její vejce které stejně nepotřebuje. Za mě celkem win win situace. :nevim: A teda nevím s tím zabíjením, spousta lidí je nechává dožít, nelze brát všechny „slepičáře“ jako zlou entitu.

Vadí ti i podle této logiky to když lidé chovají zvířata doma jako mazlíčky? Máš nějakého? Přece jen je to taky omezování svobody toho daného zvířete. Každá věc může mít své proti, když si vytvoříš optiku jak se na danou situaci dívat.

Vůbec nerozporuju nějakou morální otázku jezení masa apod., ale občas mi přijde, že některé veganské názory mi přijdou za hranicí logiky.

Sorry za offtopic všem komu by to vadilo. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
63
28.8.20 17:53
@riccius píše:
Je spousta pripadu, kdy kocka odkojila psy atd atd. I Romula a Rema odkojila vlcice. Takze mleko klidne muze mit jakekoli zvire i pro jiny druh. A je vedecky dokazano, ze rostliny treba na ohen reaguji negativne. A bolest je jen vyjadreni nervove soustavy na neco, co nu neni prijemne nebo muze ublizit. Ale bolest telo vyzyva i falesnou. Takze argumentovat bolesti je nesmysl.
A ja nemluvil o omylem zabitem mravenci, ale umyslne zabitych mouchach, komarech, klistatech.
Nech brouka zit.

Dobře, když teda vezmene v potaz tyhle případy, tak pořád je tu to, že lidé mají nějakou nevysvětlitelnou „potřebu“ pít mateřské mléko i v dospělosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
28.8.20 17:54
@radka.ce píše:
Tak to máte asi zkreslené představy jak žijí zvířata v koncentrácích neboli velkochovech, ale často i v drobnochovech.

Ne, to nemam. Nesmite tolik koukat na internet, ale zajet tam osobne. Delal jsem tam brigady od mych 14 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
28.8.20 17:55
@radka.ce píše:
Jo a med, ano někteří včelaři berou jen přebytky, ikdyž já osobně žádného takového neznám, ale nevylučuji to. Většina jim ale sebere vše a místo toho jim dá cukr s vodou, který není zdaleka tak výživný. A další věc, je to prostě jako vše ostatní naprosto zbytečné, i med jde nahradit třeba pampeliškovým medem.

A kolik znáš včelařů osobně? Protože jestli žádného a bereš jen info z internetu, tak je těžké o čemkoliv debatovat. :nevim: My jich máme v rodině a okolí několik a teda fakt nějaké hromadné týrání včel se nekoná.

• Citovat
  • Upravit
63
28.8.20 17:57
@Parninas píše:
Hele, ale to je tvoje představa, že té slepici to nějak vadí. U mléka chápu, že se odpírá mléko mláděti toho zvířete, ale neoploďněné vajíčko je prostě té slepici úplně ukradené. V čem průměrné slepici vadí život u někoho na zahrádce? Má zaručený příjem potravy, klidný život bez predátorů a jediné co za to dává jsou její vejce které stejně nepotřebuje. Za mě celkem win win situace. :nevim: A teda nevím s tím zabíjením, spousta lidí je nechává dožít, nelze brát všechny „slepičáře“ jako zlou entitu.

Vadí ti i podle této logiky to když lidé chovají zvířata doma jako mazlíčky? Máš nějakého? Přece jen je to taky omezování svobody toho daného zvířete. Každá věc může mít své proti, když si vytvoříš optiku jak se na danou situaci dívat.

Vůbec nerozporuju nějakou morální otázku jezení masa apod., ale občas mi přijde, že některé veganské názory mi přijdou za hranicí logiky.

Sorry za offtopic všem komu by to vadilo. :mrgreen:

Hele dobře, ikdyby to teda bylo tak jak si myslíš a slepice se měly dobře. Jaké procento lidí si kupuje tyhle vajíčka od slepic ze zahrádky? 99% lidi prostě stejně kupuje ty vajíčka od zmrzačených slepic z velkochovu. Hlavně my jsme ty slepice zničily tak, že místo 12 vajec ročně, co by normálně snášely, jich snesou cca 350. Co myslíš, že to dělá s jejich tělem? A další věc je, že je to prostě úplně zbytečné. Člověk neumře, když vajíčka nejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
28.8.20 17:58
@riccius píše:
Ne, to nemam. Nesmite tolik koukat na internet, ale zajet tam osobne. Delal jsem tam brigady od mych 14 let.

Já tam měla x let praxe. Znám spoustu lidí co ve velkochovech dělají. Rozhodně to nejsou zkušenosti z netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
28.8.20 18:00
@radka.ce píše:
Ano, MŮŽEME zpracovat i živočišné produkty, ale rozhodně je nepotřebujeme. Jinak drobní chovatelé se sice můžou zdát jako lepší krok, ale ty ikdyž se třeba někde mají lépe, tak stejně končí na těch samých jatkách jako zvířata z velkochovu. Nehledě na to, že u drobnochovatelů se mají zvířata často úplně stejně strašně, akorát to není tak ve velkém.

Potřebujeme, ale na to nepřistoupíš, hádat se nemá cenu. O zbytku potom nemá cenu diskutovat, protože od toho se všechno odvíjí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
28.8.20 18:01
@ontarova.stara píše:
Treba tady
https://brnensky.denik.cz/…0110812.html

Aha, případ víc než 10 let starý… a ani není jasné, jestli se jednalo o plánovaný porod doma - spíš si myslím, že ne. Kdyby někdo plánoval rodit doma, a porodil by normálně zdravé dítě, tak by kvůli stříhání pupečníku opravdu záchranku nevolal…

A kromě toho, záchranku nežalovali za to, že dorazili pozdě, ale zato, že je nutili k převozu do porodnice… Trochu jiný případ, než cos tady odsuzovala, ne? ;)

Jak rozhodl soud?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová