Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@radka.ce píše:
Poslední reakce, nechci se s nikým dohadovat. Když ho tedy potřebujeme, tak jakto že jsou lidé vegany třeba 20 a víc let a jsou naprosto v pořádku? Zdravější než spousty karnistů?
Protože existují doplňky stravy? Nevěřím, že někdo získá dostatek B 12 jen z rostlin. To připouští i spousta veganů.
@riccius píše:
Na to dokazu odpovedet. Vetsinou vegani maji celkove asketitejsi zpusob zivota nez zbytek populace. Pokud se porovnavaji lide co ji a neji mase se stejnym zpusobem zivota (stres, alkohol, cigarety, zdrava strava), jsou na tom lepe ti, co ji maso.
Ja jsem v puberte prestala jist maso uplne, ale kourila jsem, chlastala pivo, jedla jsem susenky, cokolady, blbosti, zadnej asket, jen jsem nejedla maso a presto jsem zdrava. ![]()
@inkakřivák píše:
@radka.ce Víš o tom, že slepice i třeba v drobnochovu, která má za výběh zahradu a ještě louku za domem, klidně sežere svoje vejce? Jakmile zjistí, co je ve skořápce? A taky to nepotřebuje.
A dodám já a spousta ostatních lidí jsme dokladem, že maso potřebujeme a nejde to bez něj. Pochop, co vyhovuje tobě, nemusí vyhovovat každému.
Ona to právě potřebuje, bere si z něj zpět živiny, které vydá při výrobě vajíčka.
A kvůli čemu nemůžete žít bez masa?
@Pantalaimon píše:
Protože existují doplňky stravy? Nevěřím, že někdo získá dostatek B 12 jen z rostlin. To připouští i spousta veganů.
Ano B12 je jako jediná potřeba doplňovat. Ale zvířatům ve velkochovu se doplňuje taky, protože žijí v nepřirozených podmínkách. Takže karnisti ten doplněk stravy mají taky, akorát ho nejdřív dostalo to zvíře.
@inkakřivák píše:
@radka.ce Víš o tom, že slepice i třeba v drobnochovu, která má za výběh zahradu a ještě louku za domem, klidně sežere svoje vejce? Jakmile zjistí, co je ve skořápce? A taky to nepotřebuje.
A dodám já a spousta ostatních lidí jsme dokladem, že maso potřebujeme a nejde to bez něj. Pochop, co vyhovuje tobě, nemusí vyhovovat každému.
Prase by klidně sežralo i nás ![]()
@Pantalaimon píše:
Ja jim vejce prave kvuli B12. V podstate jedinej zivocisnej produkt v me kuchyni. Snazim se ho kupovat od lidi, kteri chovaji slepice, poznam je a vim jake maji podminky. Mym snem
je mit dve, tri slepicky jednou na zahrade, az se usadime. ![]()
@radka.ce píše:
Ono byste se možná divila jak se chovají ke zvířatům lidé v kravínech, prasečákách atd. u nás.
Však to nepopírám.
@My Melody píše:
Ja jim vejce prave kvuli B12. V podstate jedinej zivocisnej produkt v me kuchyni. Snazim se ho kupovat od lidi, kteri chovaji slepice, poznam je a vim jake maji podminky. Mym snemje mit dve, tri slepicky jednou na zahrade, az se usadime.
Můžu se zeptat proč ho radši nedoplňujete jinak? Nechci nijak rýpat, jen mě to zajímá, protože mi to přijde zbytečné, když jde doplnit i etickou cestou ![]()
@radka.ce píše:
Ona to právě potřebuje, bere si z něj zpět živiny, které vydá při výrobě vajíčka.
A kvůli čemu nemůžete žít bez masa?
Prdlajs. To by pak dělali i divocí ptáci a ti to nedělají. Živiny mají z obilí a hmyzu. A maso mít musím. Protože mi chutná. Takový stejk jak koňská hlava, mňam!
@Wani píše:
Prase by klidně sežralo i nás
Však jo, je to stejný všežravec jako lidé. Jenom neřeší hlouposti. Přitom koukni, v jakých nelidských podmínkách lidé žijí, v jakém stresu, jak jsme krmení. Děs.
@inkakřivák píše:
Prdlajs. To by pak dělali i divocí ptáci a ti to nedělají. Živiny mají z obilí a hmyzu. A maso mít musím. Protože mi chutná. Takový stejk jak koňská hlava, mňam!
V tom případě ho ale nepotřebujete, ale jenom chcete.
A myslete si co chcete, ale je to tak. To vědí i lidé co slepice chovají, i ti jim jednou za čas vejce dají.
A to s tím stejkem je akorát trapné, nic víc. Myslím, že je načase skončit diskuzi, sklouzává to k trapným kecům.
@inkakřivák píše:
Však jo, je to stejný všežravec jako lidé. Jenom neřeší hlouposti. Přitom koukni, v jakých nelidských podmínkách lidé žijí, v jakém stresu, jak jsme krmení. Děs.
Asi tak, i v Česku je spousta lidí, co žijou v chudobě, nemají pořádně na jídlo a kde bydlet.
A to nemluvím o částech zeměkoule, kde je chudoba bohužel běžnou součástí života. Tam pochybuji, že lidé polemizují, zda si dát maso, mléko nebo med. Jsou rádi, že mají co do pusy.
@radka.ce V Japonsku se třeba vegetariáni a vegani vůbec nikde nenají.
Navíc ryba pro ně není maso.
@radka.ce píše:
Můžu se zeptat proč ho radši nedoplňujete jinak? Nechci nijak rýpat, jen mě to zajímá, protože mi to přijde zbytečné, když jde doplnit i etickou cestou
Pokud vim, jde o fermentaci bakterii, ktere produkuji B12, takze mozna zkusim doplnek stravy a uvidim, co to bude delat… kdysi jsem vyhodila maso, kdyz jsem zjistila, co vsechno je za produkci mleka, vyhodila jsem z jedalnicka mleko, ale co se tyce vajec, jsou to znami, kteri maji slepice, ktere jsou volne a spokojene, takze s tim zatim etickej problem nemam. Tak ale uvidime, treba jendnou zkusim doplnek B12… jak dlouho nekonzumujes vejce ty?
Radko, na foru je zvyk, ze si vsichni tykame, klidne nam tykej.
![]()
@radka.ce píše:
V tom případě ho ale nepotřebujete, ale jenom chcete.
A myslete si co chcete, ale je to tak. To vědí i lidé co slepice chovají, i ti jim jednou za čas vejce dají.
A to s tím stejkem je akorát trapné, nic víc. Myslím, že je načase skončit diskuzi, sklouzává to k trapným kecům.
Chovatelé slepic slepicím vejce vážně nedávají. A ne, já maso fakt potřebuju. Bez něj to nejde. A kecy - kdybys zůstala u toho, že jsi proti jezení masa, beru. Ovšem tys musela hned sklouznout k osvětě a školení? Tak proto. Nechej si své veganství a já si nechám své masožravectví.