Jaký máte nepopulární názor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1695
28.8.20 18:36
@radka.ce píše:
Poslední reakce, nechci se s nikým dohadovat. Když ho tedy potřebujeme, tak jakto že jsou lidé vegany třeba 20 a víc let a jsou naprosto v pořádku? Zdravější než spousty karnistů?

Protože existují doplňky stravy? Nevěřím, že někdo získá dostatek B 12 jen z rostlin. To připouští i spousta veganů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17897
28.8.20 18:36
@riccius píše:
Na to dokazu odpovedet. Vetsinou vegani maji celkove asketitejsi zpusob zivota nez zbytek populace. Pokud se porovnavaji lide co ji a neji mase se stejnym zpusobem zivota (stres, alkohol, cigarety, zdrava strava), jsou na tom lepe ti, co ji maso.

Ja jsem v puberte prestala jist maso uplne, ale kourila jsem, chlastala pivo, jedla jsem susenky, cokolady, blbosti, zadnej asket, jen jsem nejedla maso a presto jsem zdrava. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
28.8.20 18:37
@inkakřivák píše:
@radka.ce Víš o tom, že slepice i třeba v drobnochovu, která má za výběh zahradu a ještě louku za domem, klidně sežere svoje vejce? Jakmile zjistí, co je ve skořápce? A taky to nepotřebuje.
A dodám já a spousta ostatních lidí jsme dokladem, že maso potřebujeme a nejde to bez něj. Pochop, co vyhovuje tobě, nemusí vyhovovat každému.

Ona to právě potřebuje, bere si z něj zpět živiny, které vydá při výrobě vajíčka.
A kvůli čemu nemůžete žít bez masa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
28.8.20 18:39
@Pantalaimon píše:
Protože existují doplňky stravy? Nevěřím, že někdo získá dostatek B 12 jen z rostlin. To připouští i spousta veganů.

Ano B12 je jako jediná potřeba doplňovat. Ale zvířatům ve velkochovu se doplňuje taky, protože žijí v nepřirozených podmínkách. Takže karnisti ten doplněk stravy mají taky, akorát ho nejdřív dostalo to zvíře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10029
28.8.20 18:40
@inkakřivák píše:
@radka.ce Víš o tom, že slepice i třeba v drobnochovu, která má za výběh zahradu a ještě louku za domem, klidně sežere svoje vejce? Jakmile zjistí, co je ve skořápce? A taky to nepotřebuje.
A dodám já a spousta ostatních lidí jsme dokladem, že maso potřebujeme a nejde to bez něj. Pochop, co vyhovuje tobě, nemusí vyhovovat každému.

Prase by klidně sežralo i nás :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17897
28.8.20 18:40
@Pantalaimon píše:

Ja jim vejce prave kvuli B12. V podstate jedinej zivocisnej produkt v me kuchyni. Snazim se ho kupovat od lidi, kteri chovaji slepice, poznam je a vim jake maji podminky. Mym snem :) je mit dve, tri slepicky jednou na zahrade, az se usadime. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10029
28.8.20 18:41
@radka.ce píše:
Ono byste se možná divila jak se chovají ke zvířatům lidé v kravínech, prasečákách atd. u nás.

Však to nepopírám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
28.8.20 18:42
@My Melody píše:
Ja jim vejce prave kvuli B12. V podstate jedinej zivocisnej produkt v me kuchyni. Snazim se ho kupovat od lidi, kteri chovaji slepice, poznam je a vim jake maji podminky. Mym snem :) je mit dve, tri slepicky jednou na zahrade, az se usadime. :)

Můžu se zeptat proč ho radši nedoplňujete jinak? Nechci nijak rýpat, jen mě to zajímá, protože mi to přijde zbytečné, když jde doplnit i etickou cestou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80033
28.8.20 18:43
@radka.ce píše:
Ona to právě potřebuje, bere si z něj zpět živiny, které vydá při výrobě vajíčka.
A kvůli čemu nemůžete žít bez masa?

Prdlajs. To by pak dělali i divocí ptáci a ti to nedělají. Živiny mají z obilí a hmyzu. A maso mít musím. Protože mi chutná. Takový stejk jak koňská hlava, mňam!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80033
28.8.20 18:45
@Wani píše:
Prase by klidně sežralo i nás :lol:

Však jo, je to stejný všežravec jako lidé. Jenom neřeší hlouposti. Přitom koukni, v jakých nelidských podmínkách lidé žijí, v jakém stresu, jak jsme krmení. Děs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
28.8.20 18:46
@inkakřivák píše:
Prdlajs. To by pak dělali i divocí ptáci a ti to nedělají. Živiny mají z obilí a hmyzu. A maso mít musím. Protože mi chutná. Takový stejk jak koňská hlava, mňam!

V tom případě ho ale nepotřebujete, ale jenom chcete.
A myslete si co chcete, ale je to tak. To vědí i lidé co slepice chovají, i ti jim jednou za čas vejce dají.
A to s tím stejkem je akorát trapné, nic víc. Myslím, že je načase skončit diskuzi, sklouzává to k trapným kecům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10029
28.8.20 18:46
@inkakřivák píše:
Však jo, je to stejný všežravec jako lidé. Jenom neřeší hlouposti. Přitom koukni, v jakých nelidských podmínkách lidé žijí, v jakém stresu, jak jsme krmení. Děs.

Asi tak, i v Česku je spousta lidí, co žijou v chudobě, nemají pořádně na jídlo a kde bydlet. :nevim: A to nemluvím o částech zeměkoule, kde je chudoba bohužel běžnou součástí života. Tam pochybuji, že lidé polemizují, zda si dát maso, mléko nebo med. Jsou rádi, že mají co do pusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10029
28.8.20 18:48

@radka.ce V Japonsku se třeba vegetariáni a vegani vůbec nikde nenají. :nevim: Navíc ryba pro ně není maso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17897
28.8.20 18:50
@radka.ce píše:
Můžu se zeptat proč ho radši nedoplňujete jinak? Nechci nijak rýpat, jen mě to zajímá, protože mi to přijde zbytečné, když jde doplnit i etickou cestou :)

Pokud vim, jde o fermentaci bakterii, ktere produkuji B12, takze mozna zkusim doplnek stravy a uvidim, co to bude delat… kdysi jsem vyhodila maso, kdyz jsem zjistila, co vsechno je za produkci mleka, vyhodila jsem z jedalnicka mleko, ale co se tyce vajec, jsou to znami, kteri maji slepice, ktere jsou volne a spokojene, takze s tim zatim etickej problem nemam. Tak ale uvidime, treba jendnou zkusim doplnek B12… jak dlouho nekonzumujes vejce ty?

Radko, na foru je zvyk, ze si vsichni tykame, klidne nam tykej. :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80033
28.8.20 18:51
@radka.ce píše:
V tom případě ho ale nepotřebujete, ale jenom chcete.
A myslete si co chcete, ale je to tak. To vědí i lidé co slepice chovají, i ti jim jednou za čas vejce dají.
A to s tím stejkem je akorát trapné, nic víc. Myslím, že je načase skončit diskuzi, sklouzává to k trapným kecům.

Chovatelé slepic slepicím vejce vážně nedávají. A ne, já maso fakt potřebuju. Bez něj to nejde. A kecy - kdybys zůstala u toho, že jsi proti jezení masa, beru. Ovšem tys musela hned sklouznout k osvětě a školení? Tak proto. Nechej si své veganství a já si nechám své masožravectví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová