Jaký máte nepopulární názor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3494
28.8.20 14:02
@páájaa2 píše:
A nejlepší je, když mají všichni sluchátka, takže na cinknutí nebo zavolání „pardon“ neslyší. A v noci má světlo nebo alespoň odrazku tak 50% cyklistů, 20%, bruslařů a 0% běžců nebo chodců. Klasika na stezce v Praze podél Vltavy za teplých říjnových večerů. :zed:

Tady musím trochu přiznat barvu, že potmě tam běhávám i já, ale většinou po deváté hodině. Baví mě to. Mám rád tmu (když něco neharaší v křoví). Když je člověk tiše a potmě, tak nikdy není taková tma, že by neviděl obrysy. A při běhu to nevadí. Brusle a kola jsou větší problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
28.8.20 14:04
@riccius píše:
Tady musím trochu přiznat barvu, že potmě tam běhávám i já, ale většinou po deváté hodině. Baví mě to. Mám rád tmu (když něco neharaší v křoví). Když je člověk tiše a potmě, tak nikdy není taková tma, že by neviděl obrysy. A při běhu to nevadí. Brusle a kola jsou větší problém.

To jo, ale když se potkají neosvětlený cyklista, bruslař a běžec na stezce, je to peklo. Alespoň reflexní pásky by mohli mít, když už nic. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
28.8.20 14:07
@radka.ce píše:
Teď to asi schytám, ale co už :lol:
Pro mě jsou zvířata minimálně na stejné úrovni jako lidi. S tím souvisí i můj další velmi nepopulární názor, že jíst něčí rozsekaná těla, ovulace nebo pít něčí mateřské mléko není normální. A za mě by se vražda zvířete měla trestat stejně jako vražda člověka.

Dám ti sodu jen trošku. - Ty jsi nikdy nepila mateřské mléko svojí matky? A co chudáci rostliny? Jak oni k tomu mají přijít, že mají být privilegovaní jen živí tvorové.
A co takoví komáři, mouchy? Taky by se zabití mělo trestat jako vražda člověka? A to je prosím zabíjíme, aniž bychom je pak jedli. Tedy daleko víc bezdůvodně. Kde je ta hranice?
Nebo mí oblíbení nepochopení tvorové pavouci. Si jen tak pletou v rohu sítě, sedí a čekají a lidé je v lepším případě vyhodí, v horším zabijí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
28.8.20 14:09
@páájaa2 píše:
To jo, ale když se potkají neosvětlený cyklista, bruslař a běžec na stezce, je to peklo. Alespoň reflexní pásky by mohli mít, když už nic. :nevim:

Já mám reflexní tkaničky a většinou něco na oblečení. Čelovka mi vadila, mám vždycky pocit, že jak se to světlo natřásá, tak dostanu epileptický záchvat. Pokud se´i vzpomenu, nosím takový te bli kající pásek ( z Aliexpresu :jazyk: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
28.8.20 14:10
@páájaa2 píše:
To jo, ale když se potkají neosvětlený cyklista, bruslař a běžec na stezce, je to peklo. Alespoň reflexní pásky by mohli mít, když už nic. :nevim:

Neosvětlený cyklista ani bruslař by tam být neměl. První, že je nebezpečný, druhý, protože nemůže vědět, co mu leží na cestě. Občas i při běhu nedobře šlápnu. Tu reflexní pásku mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
28.8.20 14:11
@radka.ce píše:
Teď to asi schytám, ale co už :lol:
Pro mě jsou zvířata minimálně na stejné úrovni jako lidi. S tím souvisí i můj další velmi nepopulární názor, že jíst něčí rozsekaná těla, ovulace nebo pít něčí mateřské mléko není normální. A za mě by se vražda zvířete měla trestat stejně jako vražda člověka.

No a když rys zavraždí králíka, tak je to v pořádku? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13970
28.8.20 14:15
@Lama Lama píše:
No a když rys zavraždí králíka, tak je to v pořádku? :think:

Půjde na 20 let na tvrdo s ostrahou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
28.8.20 14:17

@riccius tak s těma hmyzákama to jasný, to už ošetřuje zákon na ochranu zvířat proti týrání, který se vztahuje pouze na obratlovce s výjimkou hlavonožců tuším, které nesmíš dle tohoto zákona jen tak bezdůvodně (jídlo je důvod a má to svoje pravidla) usmrtit…z čehož plyne, že mouchu a spol. můžeš a není to vražda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36948
28.8.20 14:19

:mavam: Líbí se mi názor, co prezentoval jeden ekofarmář:
Co se narodí, to i umře. Zvířata (mluvil o kravách) se u nás mají dobře a prožijí krásný a bezstarostný život. Nakonec zemřou tím nejlepším možným způsobem.
Jsou na tom líp, než drtivá většina tvorů na této planetě…
:mavam:

Příspěvek upraven 28.08.20 v 14:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
28.8.20 14:20
@Pantalaimon píše:
@riccius tak s těma hmyzákama to jasný, to už ošetřuje zákon na ochranu zvířat proti týrání, který se vztahuje pouze na obratlovce s výjimkou hlavonožců tuším, které nesmíš dle tohoto zákona jen tak bezdůvodně (jídlo je důvod a má to svoje pravidla) usmrtit…z čehož plyne že mouchu a spol. můžeš a není to vražda :lol:

No jo, to je zákon. Znám ho. (Hlavonožec není obratlovec) Ale uživatelka nepsala, jak je to upraveno právně, ale že zvířata by neměla být zabíjena. A já se zastávám těch tvorů, na které nikdo nemyslí.

I ty vir - i když je to jen genetická informace a není pokládán za živého tvora, chce jen přežít a množit se. Nedělá to schválně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36948
28.8.20 14:21
@Lama Lama píše:
No a když rys zavraždí králíka, tak je to v pořádku? :think:
@Pidulka1991 píše:
Půjde na 20 let na tvrdo s ostrahou :lol:

A s doživotním zákazem pobytu (v rezervaci). :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
28.8.20 14:21

@riccius no však právě, že hlavonožec není obratlovec a ten zákon se na něj vztahuje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
28.8.20 14:23
@M_Vladim píše:
Líbí se mi názor, co prezentoval jeden ekofarmář:
Co se narodí, to i umře. Zvířata (mluvil o kravách) se u nás mají dobře a prožijí krásný a bezstarostný život. Nakonec zemřou tím nejlepším možným způsobem.
Jsou na tom líp, než drtivá většina tvorů na této planetě… :mavam:

JJ moje věčné handrkování s vegany. Já říkám, kdybychom nejedli maso, tak se ta zvířata ani nenarodí, protože by je nikdo nechoval. K mému překvapení většina řekla, že to tak je v pořádku, ať se radši nerodí, aby nemusela být zabita/umřít. Si říkám, jak s tímhle přístupem mohou souhlasit s rozením/plozením dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
28.8.20 14:24
@Pantalaimon píše:
@riccius no však právě, že hlavonožec není obratlovec a ten zákon se na něj vztahuje ;)

Aha. To jsem nevěděl. Dík. To by mě zas zajímalo, jak si to ti hlavonožci zasloužili. Asi si dohledám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80031
28.8.20 14:25

@riccius Že jo. Když vidím reklamu v TV na Savo, je mi úzko. Vždyť i ta bakterie chce žít. Však co dělá? Sedí si v záchodě, raduje se ze života, v hlavě plno plánů, jak vezme za chvilku ženu a dětičky na výlet a najednou prásk, ženská se Stavem. No kde to jsme?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová