Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@páájaa2 píše:
A nejlepší je, když mají všichni sluchátka, takže na cinknutí nebo zavolání „pardon“ neslyší. A v noci má světlo nebo alespoň odrazku tak 50% cyklistů, 20%, bruslařů a 0% běžců nebo chodců. Klasika na stezce v Praze podél Vltavy za teplých říjnových večerů.
Tady musím trochu přiznat barvu, že potmě tam běhávám i já, ale většinou po deváté hodině. Baví mě to. Mám rád tmu (když něco neharaší v křoví). Když je člověk tiše a potmě, tak nikdy není taková tma, že by neviděl obrysy. A při běhu to nevadí. Brusle a kola jsou větší problém.
@riccius píše:
Tady musím trochu přiznat barvu, že potmě tam běhávám i já, ale většinou po deváté hodině. Baví mě to. Mám rád tmu (když něco neharaší v křoví). Když je člověk tiše a potmě, tak nikdy není taková tma, že by neviděl obrysy. A při běhu to nevadí. Brusle a kola jsou větší problém.
To jo, ale když se potkají neosvětlený cyklista, bruslař a běžec na stezce, je to peklo. Alespoň reflexní pásky by mohli mít, když už nic. ![]()
@radka.ce píše:
Teď to asi schytám, ale co už
Pro mě jsou zvířata minimálně na stejné úrovni jako lidi. S tím souvisí i můj další velmi nepopulární názor, že jíst něčí rozsekaná těla, ovulace nebo pít něčí mateřské mléko není normální. A za mě by se vražda zvířete měla trestat stejně jako vražda člověka.
Dám ti sodu jen trošku. - Ty jsi nikdy nepila mateřské mléko svojí matky? A co chudáci rostliny? Jak oni k tomu mají přijít, že mají být privilegovaní jen živí tvorové.
A co takoví komáři, mouchy? Taky by se zabití mělo trestat jako vražda člověka? A to je prosím zabíjíme, aniž bychom je pak jedli. Tedy daleko víc bezdůvodně. Kde je ta hranice?
Nebo mí oblíbení nepochopení tvorové pavouci. Si jen tak pletou v rohu sítě, sedí a čekají a lidé je v lepším případě vyhodí, v horším zabijí.
@páájaa2 píše:
To jo, ale když se potkají neosvětlený cyklista, bruslař a běžec na stezce, je to peklo. Alespoň reflexní pásky by mohli mít, když už nic.
Já mám reflexní tkaničky a většinou něco na oblečení. Čelovka mi vadila, mám vždycky pocit, že jak se to světlo natřásá, tak dostanu epileptický záchvat. Pokud se´i vzpomenu, nosím takový te bli kající pásek ( z Aliexpresu
)
@páájaa2 píše:
To jo, ale když se potkají neosvětlený cyklista, bruslař a běžec na stezce, je to peklo. Alespoň reflexní pásky by mohli mít, když už nic.
Neosvětlený cyklista ani bruslař by tam být neměl. První, že je nebezpečný, druhý, protože nemůže vědět, co mu leží na cestě. Občas i při běhu nedobře šlápnu. Tu reflexní pásku mám.
@radka.ce píše:
Teď to asi schytám, ale co už
Pro mě jsou zvířata minimálně na stejné úrovni jako lidi. S tím souvisí i můj další velmi nepopulární názor, že jíst něčí rozsekaná těla, ovulace nebo pít něčí mateřské mléko není normální. A za mě by se vražda zvířete měla trestat stejně jako vražda člověka.
No a když rys zavraždí králíka, tak je to v pořádku? ![]()
@Lama Lama píše:
No a když rys zavraždí králíka, tak je to v pořádku?
Půjde na 20 let na tvrdo s ostrahou ![]()
@riccius tak s těma hmyzákama to jasný, to už ošetřuje zákon na ochranu zvířat proti týrání, který se vztahuje pouze na obratlovce s výjimkou hlavonožců tuším, které nesmíš dle tohoto zákona jen tak bezdůvodně (jídlo je důvod a má to svoje pravidla) usmrtit…z čehož plyne, že mouchu a spol. můžeš a není to vražda ![]()
Líbí se mi názor, co prezentoval jeden ekofarmář:
Co se narodí, to i umře. Zvířata (mluvil o kravách) se u nás mají dobře a prožijí krásný a bezstarostný život. Nakonec zemřou tím nejlepším možným způsobem.
Jsou na tom líp, než drtivá většina tvorů na této planetě…
![]()
Příspěvek upraven 28.08.20 v 14:22
@Pantalaimon píše:
@riccius tak s těma hmyzákama to jasný, to už ošetřuje zákon na ochranu zvířat proti týrání, který se vztahuje pouze na obratlovce s výjimkou hlavonožců tuším, které nesmíš dle tohoto zákona jen tak bezdůvodně (jídlo je důvod a má to svoje pravidla) usmrtit…z čehož plyne že mouchu a spol. můžeš a není to vražda
No jo, to je zákon. Znám ho. (Hlavonožec není obratlovec) Ale uživatelka nepsala, jak je to upraveno právně, ale že zvířata by neměla být zabíjena. A já se zastávám těch tvorů, na které nikdo nemyslí.
I ty vir - i když je to jen genetická informace a není pokládán za živého tvora, chce jen přežít a množit se. Nedělá to schválně.
@Lama Lama píše:
No a když rys zavraždí králíka, tak je to v pořádku?
@Pidulka1991 píše:
Půjde na 20 let na tvrdo s ostrahou
A s doživotním zákazem pobytu (v rezervaci). ![]()
@riccius no však právě, že hlavonožec není obratlovec a ten zákon se na něj vztahuje ![]()
@M_Vladim píše:
Líbí se mi názor, co prezentoval jeden ekofarmář:
Co se narodí, to i umře. Zvířata (mluvil o kravách) se u nás mají dobře a prožijí krásný a bezstarostný život. Nakonec zemřou tím nejlepším možným způsobem.
Jsou na tom líp, než drtivá většina tvorů na této planetě…
JJ moje věčné handrkování s vegany. Já říkám, kdybychom nejedli maso, tak se ta zvířata ani nenarodí, protože by je nikdo nechoval. K mému překvapení většina řekla, že to tak je v pořádku, ať se radši nerodí, aby nemusela být zabita/umřít. Si říkám, jak s tímhle přístupem mohou souhlasit s rozením/plozením dětí.
@Pantalaimon píše:
@riccius no však právě, že hlavonožec není obratlovec a ten zákon se na něj vztahuje
Aha. To jsem nevěděl. Dík. To by mě zas zajímalo, jak si to ti hlavonožci zasloužili. Asi si dohledám.
@riccius Že jo. Když vidím reklamu v TV na Savo, je mi úzko. Vždyť i ta bakterie chce žít. Však co dělá? Sedí si v záchodě, raduje se ze života, v hlavě plno plánů, jak vezme za chvilku ženu a dětičky na výlet a najednou prásk, ženská se Stavem. No kde to jsme?