Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@radka.ce píše:
Dobře, když teda vezmene v potaz tyhle případy, tak pořád je tu to, že lidé mají nějakou nevysvětlitelnou „potřebu“ pít mateřské mléko i v dospělosti.
Tak pojdme na to: Mleko, med, vajicka jsou jedny z nejvic vyzivnych potravin. Tedy jezenim tohoto snizujeme spotrebu jinych potravin. Rostlinnych i zivocisnych. Takze plati: jez vejce, chranis planetu (vcetne rostlin a zivocichu).
@Pantalaimon píše:
Potřebujeme, ale na to nepřistoupíš, hádat se nemá cenu. O zbytku potom nemá cenu diskutovat, protože od toho se všechno odvíjí.
Poslední reakce, nechci se s nikým dohadovat. Když ho tedy potřebujeme, tak jakto že jsou lidé vegany třeba 20 a víc let a jsou naprosto v pořádku? Zdravější než spousty karnistů?
@riccius píše:
Tak pojdme na to: Mleko, med, vajicka jsou jedny z nejvic vyzivnych potravin. Tedy jezenim tohoto snizujeme spotrebu jinych potravin. Rostlinnych i zivocisnych. Takze plati: jez vejce, chranis planetu (vcetne rostlin a zivocichu).
Ikdyby to tak bylo, je to vážně důvod k tomu někoho zabít nebo celý život týrat? Dál už asi nebudu plevelit diskuzi. Kdyby se našel někdo, koho by zajímalo něco o veganství, klidně mi může napsat. Ráda vše vysvětlím.
@radka.ce píše:
Poslední reakce, nechci se s nikým dohadovat. Když ho tedy potřebujeme, tak jakto že jsou lidé vegany třeba 20 a víc let a jsou naprosto v pořádku? Zdravější než spousty karnistů?
Na to dokazu odpovedet. Vetsinou vegani maji celkove asketitejsi zpusob zivota nez zbytek populace. Pokud se porovnavaji lide co ji a neji mase se stejnym zpusobem zivota (stres, alkohol, cigarety, zdrava strava), jsou na tom lepe ti, co ji maso.
@radka.ce píše:
Ikdyby to tak bylo, je to vážně důvod k tomu někoho zabít nebo celý život týrat? Dál už asi nebudu plevelit diskuzi. Kdyby se našel někdo, koho by zajímalo něco o veganství, klidně mi může napsat. Ráda vše vysvětlím.
Mě by zajímalo jaké si kupuješ boty, jestli máš např. koženou kabelku, peněženku?
A můj nepopulární názor - ať si každý jí co chce a co mu vyhovuje.
@radka.ce píše:
A přistupuješ stejně i lidem? Tedy nekupuješ žádné věci z neověřených zdrojů apod.? Taky mám bývalou spolužačku veganku, která furt hlásá, jak je jezení živočišných výrobků týránní zvířat a neekologické, a přitom nosí značky, které platí šičkám sotva pár dolarů za den a nechává si to vozit přes půl planety.
A není jediný takový vegan, kterého znám.
@kkkulisek píše:
Mě by zajímalo jaké si kupuješ boty, jestli máš např. koženou kabelku, peněženku?
Samozřejmě nemám.
@Wani píše:
A přistupuješ stejně i lidem? Tedy nekupuješ žádné věci z neověřených zdrojů apod.? Taky mám bývalou spolužačku veganku, která furt hlásá, jak je jezení živočišných výrobků týránní zvířat a neekologické, a přitom nosí značky, které platí šičkám sotva pár dolarů za den a nechává si to vozit přes půl planety.A není jediný takový vegan, kterého znám.
Ano, nakupuji buďto udržitelné značky, nebo tedy nakupuji v sekáči. Jako nechci aby trpěli zvířata, tak nechci aby trpěli lidé. Přijde mi to jako normální věc.
@radka.ce píše:
Tak kdyby děti prožívaly to co „hospodářská“ zvířata, tak snad nikdo nepochybuje o tom, že by bylo lepší, kdyby se nenarodily.
Radko, suhlasim s tebou. ![]()
Ted jsem cetla jednu zverolekarku, Holly Cheever. Popisuje sve zazitky s kravickami.
Popsala zazitek z bio farmy na mleko, kde kdyz se narodi telatko, mame byva casto odebrano a jde do boxu na jatka na teleci maso, a mama produkuje mleko. Mama sve mlade hleda nekolik dni, krici, vykazuje znamky vysokeho stresu.
Krava po porodu nadoji kolem 47 litru za 24 hodin, ale krava, ke ktere tuto zverolekarku farmar zavolal, protoze si myslel ze je nemocna, nadojila jenom pulku, ale kazdej den zmizela v dalce a vratila se za nekolik hodin. Mela za sebou uz nekolik porodu a po odebrati mladete, vzdy dlouho smutila. Tak ji veterinarka sledovala a zjistila, ze krava porodila dvojicky, vedela, ze ji telatko bude odebrano a tak udelala Sofiinou volbu, jedno tele privedla k farmarovi, ktery ho poslal na jatka a druhe zatajila a schovala ho v housti v lese, kde k nemu kazde rano prisla, zustala s nim a pak se vratila na farmu..
Po nalezeni telatka, prosila veterinarka farmare, at ji jeji mlade necha, neuspela, farmar ji ho odobral a umistnil do boxu. Vetarinarka napsala : „Vim, ze za jejich krasnymi, velkymi ocami se toho skryva vic, jak si my lide myslime“… kravy vytvareji pratelstvi na celej zivot, maji socialni vazby, projevuji si vzajemne sympatie, pamatuji si vsechny krivdy, jsou nekonfliktna a mirumilovna zvirata…a my lide je povazujeme za kus dobreho hoveziho…je mi z toho smutne. Zadne moralni vyvysovani, jen mi je z toho, jakej mame ke zviratum krutej a stredovekej postoj, smutne. Utrpeni, ktere k vuli nam prozivaji i v teto chvili tisice zvirat, vsechny ty industrialni chovy jak koncetraky, jatka, je mi z toho strasne smutne.
Příspěvek upraven 28.08.20 v 18:28
@My Melody Tak to byla farma Amisu, tak co čekala? To jsou velci tyrani zvířat, maji spoustu psích mnoziren.
@Wani píše:
@My Melody Tak to byla farma Amisu, tak co čekala? To jsou velci tyrani zvířat, maji spoustu psích mnoziren.
Myslíte, že u nás se telata kravám neodebírají?
@radka.ce píše:
Myslíte, že u nás se telata kravám neodebírají?
Odebírají, ale pokud to byla farma Amišů, tak tam se obecně ke zvířatům nechovají vůbec dobře. ![]()
@Wani píše:
Odebírají, ale pokud to byla farma Amišů, tak tam se obecně ke zvířatům nechovají vůbec dobře.
Ono byste se možná divila jak se chovají ke zvířatům lidé v kravínech, prasečákách atd. u nás.
@radka.ce Víš o tom, že slepice i třeba v drobnochovu, která má za výběh zahradu a ještě louku za domem, klidně sežere svoje vejce? Jakmile zjistí, co je ve skořápce? A taky to nepotřebuje.
A dodám já a spousta ostatních lidí jsme dokladem, že maso potřebujeme a nejde to bez něj. Pochop, co vyhovuje tobě, nemusí vyhovovat každému.