Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mija Podzimní píše: Že bychom neměli zapomínat na otázku dobývání a kolonizace Ameriky, neboť zaslepeně přejímáme kulturu potomků masových vrahů, což jim jaksi odpouštíme, vždyť USA, že. Je vtipný, jak adorujeme USA, když už kořeny tohoto unika jsou postaveny na genocidě původních obyvatel a blahořečení otcové zakladatelé byli těmi největšími otrokáři. To mi připadá vtipné a zároveň smutné - že je to takové tabu vyslovit nahlas.
S USA s tebou souhlasim, hlasaji svobodu a prava na zbran a na vsechno, pritom je pohorsi vykouknuta bradavka. Imigranty nechteji prijimat, pritom vetsina obyvatel vlastne imigranty jsou, puvodni obyvatelstvo prakticky vyhubili.
A ze Nemecko je zdrojem vetsiny zla v Evrope za poslednich 100 let.
@Mija Podzimní já se vyjádřím jenom k tomu poslednímu bodu. Ti lidé, kteří si pořizují zvířata s průkazem původu, tak se to totiž správně jmenuje, právě koupí takového zvířete nepřímo zamezují vs nepodporují nekontrolovatelné množení psů a koček různými individui a pseudochovateli, která pak končí různě a často špatně. Takže tvůj názor je nepopulární a hlavně úplně postavený na hlavu, promiň…
@aiwwa píše:
Taky mám další - nechápu nakupování cetek z Číny na Aliexpressu apod.
A když tu samou cetku koupíš tady s 300% přirážkou? ![]()
@Pantalaimon píše:
@Mija Podzimní já se vyjádřím jenom k tomu poslednímu bodu. Ti lidé, kteří si pořizují zvířata s průkazem původu, tak se to totiž správně jmenuje, právě koupí takového zvířete nepřímo zamezují vs nepodporují nekontrolovatelné množení psů a koček různými individui a pseudochovateli, která pak končí různě a často špatně. Takže tvůj názor je nepopulární a hlavně úplně postavený na hlavu, promiň…
Souhlasim. To je jako rict, ze kdo si koupi original treba kabelku, musi koupit i fake. ![]()
@Lama Lama píše:
A když tu samou cetku koupíš tady s 300% přirážkou?
A co si to nekoupit vůbec?
@dedrichov píše:
Jsem šťastná za tu možnost volby a že jsem mohla zůstat sedět doma.
Jaké řešení jsi volila Ty?
Ja neco mezi. Muz si upravil pracovni dobu q od 6 mesicu hlidal 2× tydne (jednou dopo a jednou odpo) a ja byla v kancelari. Delame to tak doted a budeme delat i u ctvrte dcery ![]()
@aiwwa píše:
NO tak jsou věci, které prostě „potřebuju“. Běžně tam nakupuju za půl dolaru prstové rukavice pro děti, šnůry k nabíječkám ( mobil, garminy). Klukum jsem tam objednávala náboje do nerfky. Blikačky na kolo, reflexní samolepky, zvonky… Obal na mobil.
Všechno co koupíš z výše uvedeného zde je beztak made in china, jen nedotuji přeprodejce.
@Burj Chalifa píše:
souhlas. A také to, že mladé maminky jsou krásné. Ne. Často jsou to laločnaté bachyně s umaštěným culíkem.
Mas zajímavou sociální bublinu.
Možná by ses měla přestat pohybovat u takových lidí. Ano, jsou i takové maminky, ale minimálně v mě sociální bubline potkavam spíše ty hezky upravené.
@Lama Lama píše:
NO tak jsou věci, které prostě „potřebuju“. Běžně tam nakupuju za půl dolaru prstové rukavice pro děti, šnůry k nabíječkám ( mobil, garminy). Klukum jsem tam objednávala náboje do nerfky. Blikačky na kolo, reflexní samolepky, zvonky… Obal na mobil.
Všechno co koupíš z výše uvedeného zde je beztak made in china, jen nedotuji přeprodejce.
Většinu z toho nepotřebuju, např. pouzdro na mobil mám český. Bylo drahý ale je kožený a už ho mám čtyři roky a vypadá pořád stejně, mobil taky mám roky pořád stejný.
Nepopulární názor, já vím. ![]()
@Wani píše:
Mas zajímavou sociální bublinu.Možná by ses měla přestat pohybovat u takových lidí. Ano, jsou i takové maminky, ale minimálně v mě sociální bubline potkavam spíše ty hezky upravené.
já se v takové bublině nepohybuji. Stačí, když se rozhlédnu na ulici. Upraveným maminkám naopak fandím, že na sebe po porodu nerezignovaly.
@aiwwa píše:
Hele - a proč?
Můj nepopulární názor: co je komu do toho, za co a kde já utrácím svoje poctivě vydělaný prachy?
![]()
@aiwwa píše:
Většinu z toho nepotřebuju, např. pouzdro na mobil mám český. Bylo drahý ale je kožený a už ho mám čtyři roky a vypadá pořád stejně, mobil taky mám roky pořád stejný.
Nepopulární názor, já vím.
Ale není.
Jestli ti vyhovují, tak dobrý.
Mě by kožený nevyhovovalo, ani kdyby bylo levný. Ty věci na kolo potřebuju, pokud nechci svítit svíčkou nebo petrolejkou, obávám, se že český to nebude. Jeslti někdo štrikuje rukavice, tak mu to přeju. Já kdybych je uštrikovala, tak si udělím plaketu a vystavím je do vitrýny, za sklem. A ne aby je haranti ztrácely ve školní družině.
A člověka, co nenabíjí mobily neznám. Ale třeba jsi štastlivec, co má tu jednu jedinou originální, koupenou s mobilem.
Ale jinak taky žádné ali nájezdy nepořádám. Ale mám tam pár výše uvedených položek, které tam nakupuju.
@sirikit píše:
Hele - a proč?
Můj nepopulární názor: co je komu do toho, za co a kde já utrácím svoje poctivě vydělaný prachy?![]()
Vždyť jo, Ale chápat to nemusím ne?