Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
V návaznosti na vedlejší diskuzi další můj nepopulární názor…jo, ženy jsou na tom hůř ve všem než muži.
A ne, nejsem zhrzená opuštěná čtyřikrát rozvedená alkoholička. Jen konstatuju co vidím.
@zaludova já mám pocit, že se řízení, nevěnuje skoro nikdo. Jako chodec neustále vidím, jak někdo drží v ruce mobil a telefonuje a píše SMS. Argument kamarádky byl, že přece ve městě se jezdí pomalu a tak ty SMS stíhá 🙊. Za to bych brala papíry na místě. Stejně tak za nebezpečné předjíždění a agresivní chování za volantem. Psychicky labilní lidé by neměli řídit.
@K92 píše:
@zaludova já mám pocit, že se řízení, nevěnuje skoro nikdo. Jako chodec neustále vidím, jak někdo drží v ruce mobil a telefonuje a píše SMS. Argument kamarádky byl, že přece ve městě se jezdí pomalu a tak ty SMS stíhá 🙊. Za to bych brala papíry na místě. Stejně tak za nebezpečné předjíždění a agresivní chování za volantem. Psychicky labilní lidé by neměli řídit.
Mobil za volantem je prasarna, ale kdyz primhourim oko, tak at si zavola, ale sms nikdy! Na starych tlacitkach to kdekdo zvladl i poslepu, ale i tak mas v aute o ruku min. Na dotykacich je to o zabiti. A stejne tak bych zakazala u ridice cigarety a jidlo. Spadne mu cigaro a co udela ridic? Zpanikari.
@K92 píše:
Jako určitě SMS za volantem vůbec i to volání mě štve. Kvůli tomu jsem chtěla auto z Bluetoothem(dnes standartni vybava)… O víkendu jsem jela z mamkou a volali ji z práce, jestli ji přišel email. Telefon jsem ji našla a říkám něco tu je nejde mi to otevřít, už mi ho chtěla brát z ruky. Ucukla jsem, že 5 min než dojedeme domu to vydrží, že nezabije mě ani moje 2 děti jen kvůli d***** emailu… Poslechla…
@lucenka OK. To se mi vlastně stalo jako dítěti taky. Cizí pes mi olízl obličej. A podle rodinné historky jsem pak s hrdostí a s radostí vyprávěla, že mě ten pejsek kousnul. V parcích je to dost nebezpečný - malé děti, co se jdou proběhnout a psi navolno co se jdou proběhnout.. ![]()
@Kosopemi pro telefonování ale vymysleli věc s názvem handsfree. Takže já bych oko opravdu nehmouřila 🙂.
@zrcadlo píše:
Který je v ČR levnější než limonáda a půl planety nám to závidí - další důkaz toho, že se máme jako prasata v žitěVýborné video na toto téma - Američanka žijící v Praze mluví o kvalitě života v Los Angeles a tady
Jeee, diky, pobavilo. Ja ziju v tak uplne jine USA, ze vic me to snad ani prekvapit nemohlo. Tak jen pro upresneni, jine casti Ameriky jsou fakt uplne jine, vcetne rodinne soudrznosti a piti za volantem. ![]()
@větvička1 píše:Jsem si vzpomnela, jak jsem se kdysi byla podivat na syna kamaradky a on vypadal jak mala opicka.. Tak jsem kamosce, ktera ma rada takovej ten drsnej humor a tak (jinak bych si to nedovolila), rekla, ze je ji podobnej. A ona se rozneznele podivala na to opicatko v zavinovacce a rekla „ze jo, je krasnej…“ Kluk z toho vyrostl a ji ty hormony taky opustily.
To je nahodou hezky. ![]()
@Lenka_Hal píše:
Jeee, diky, pobavilo. Ja ziju v tak uplne jine USA, ze vic me to snad ani prekvapit nemohlo. Tak jen pro upresneni, jine casti Ameriky jsou fakt uplne jine, vcetne rodinne soudrznosti a piti za volantem.
To mně je jasné, že to neplatí na celé USA, a taky že je to o osobním vnímání a zkušenosti (a jsem schopná i reflektovat fakt, že tato paní videa nahrává převážně pro Čechy, a chce vyšší sledovanost, tak nám schválně brnká na nu strunu národní hrdosti). Ale opravdu mě deptají názory, jak jsme na tom v ČR děsně špatně a že si máme stěžovat, tak jsem cítila potřebu ukázat, že i někdo z Los Angeles může být v ČR spokojený a vidět tu pozitiva. Věřím tomu, že ty jsi tam spokojená a šťastná, ale taky jsem přesvědčená o tom, že jsi vzdělaná, chytrá, máš osobní zodpovědnost, takže bys byla spokojená a šťastná v kterékoliv civilizované zemi. Takoví ti věční stěžovatelé, kteří toto bohužel nemají (zato jsou obeznámeni s tím, na co všechno mají „nárok“), tak by se tam sakra divili, jak se tam žije a že nelétají pečení holubi do pusy.
@jednoslunicko píše:
@lilith1 Ne, myslím INDIVIDUÁLNÍ výstavbu - rodinné domky.
K tomuhle.
Já bydlím na vesnici a opravdu chudý tu není nikdo.
Jenomže jsme po staletí trénovaní nečekat, až se o nás někdo postará, ale přes léto myslíme na to, že je potřeba nachystat dřevo, ať máme v nemovitostech teplíčko již od prvních mrazíků, páč kterej lenoch doufá, že se ho zima nezeptá, jednoduše zmrzne.
A od tohoto uvažování se odvíjí všechno ostatní.
Takže třeba já, s cca deseti lety do důchodu, poslední roky intenzivně pracuju na tom, aby byla nemovitost v dobrém stavu a krom běžných oprav do ní nebylo potřeba investovat, až se mi důchodem sníží příjmy.
Současně si hýčkám práci, kterou si budu moci v omezené míře přivydělávat v podstatě z postele i v tom důchodu.
Nečekám prostě, že se o mě stát postará a nekňourám, že áááha, támhle sousedi se mají líp
, jsem chuděrka, protože mám právo na stejnou životní úroveň a neschopný stát mi ji nezajistil!
![]()
Koukám se přičinit, abych se za chuděrku nemusela považovat.
K doktorovi ja nepotrebuji specialne vybrane paradni spodni pradlo
a deti tam nemusi jit oblecene jak do divadla - s tim u nekterych clenu rodiny narazim
.
Dale pohorsuji timto:
Kdyz nosim porad vlasy do culiku, nepotrebuji kadernika. Obleceni ma byt hlavne pohodlne. Svatba je jen papir. Cesat se dvakrat denne je zbytecne.
Dale: odmitam myt okna vic jak jednou rocne, nechci doma TV, behani povazuji za odpocinek…
A nektere beznejsi jsem tu nasla. Tak jsem mozna docela normalni
.
@Hobitka píše:
K doktorovi ja nepotrebuji specialne vybrane paradni spodni pradloa deti tam nemusi jit oblecene jak do divadla - s tim u nekterych clenu rodiny narazim
.
Dale pohorsuji timto:
Kdyz nosim porad vlasy do culiku, nepotrebuji kadernika. Obleceni ma byt hlavne pohodlne. Svatba je jen papir. Cesat se dvakrat denne je zbytecne.Dale: odmitam myt okna vic jak jednou rocne, nechci doma TV, behani povazuji za odpocinek…
A nektere beznejsi jsem tu nasla. Tak jsem mozna docela normalni.
až na tu svatbu souhlas. Telka mi doma zůstala, zapíná jí jednou za 3 měsíce táta, když přijede. Koupil si k ní i vlastní settopbox. ![]()
@zrcadlo píše:
To mně je jasné, že to neplatí na celé USA, a taky že je to o osobním vnímání a zkušenosti (a jsem schopná i reflektovat fakt, že tato paní videa nahrává převážně pro Čechy, a chce vyšší sledovanost, tak nám schválně brnká na nu strunu národní hrdosti). Ale opravdu mě deptají názory, jak jsme na tom v ČR děsně špatně a že si máme stěžovat, tak jsem cítila potřebu ukázat, že i někdo z Los Angeles může být v ČR spokojený a vidět tu pozitiva. Věřím tomu, že ty jsi tam spokojená a šťastná, ale taky jsem přesvědčená o tom, že jsi vzdělaná, chytrá, máš osobní zodpovědnost, takže bys byla spokojená a šťastná v kterékoliv civilizované zemi. Takoví ti věční stěžovatelé, kteří toto bohužel nemají (zato jsou obeznámeni s tím, na co všechno mají „nárok“), tak by se tam sakra divili, jak se tam žije a že nelétají pečení holubi do pusy.
Tos rekla presne.
A co asi bych vypichla, ze mene zodpovednym se bude zit lip v CR
Tady ta zodpovednost bude vetsi nutnosti. (Jak si nekdo muze poridit dite, kdyz nema na pojisteni???
) Ale nejsem si teda jista, ze je to pro CR dobre.
A CR mam porad rada, kdyby se musela vratit, hroutit se z toho nebudu. ![]()
Dávkujte to postupně, ať můžu dávat srdíčka
. Navrhovala bych, aby byly nejvíc osrdíčkovaný názory vytlačeny do diskuze mainstreamové názory
. Taky jsem chtěla něco přihodit, ale přišlo mi, že žádné šokující nemám. Tak jenom přicmrndávám.
@Takyjedna píše:
Dávkujte to postupně, ať můžu dávat srdíčka.Navrhovala bych, aby byly nejvíc osrdíčkovaný názory vytlačeny do diskuze mainstreamové názory:. Taky jsem chtěla něco přihodit, ale přišlo mi, že žádné šokující nemám. Tak jenom přicmrndávám.