Jaký máte nepopulární názor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7333
26.8.20 23:10
@sirikit píše:
Znáš zemi, kde se mají úplně všichni žůžo?

Vždycky se něco najde, ale srovnávat ČR s Kongem, nebo Bangladéšem, no já nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
26.8.20 23:11
@Božislava píše:
No jasně, Bangladéš, Etiopie a tak.

anebo ortodoxní muslimské země…Nebo kde se dlouhodobě válčí. Chudáci ženský a děti :( To mileráda skousnu, že tu máme dražší prášek na praní než v Německu, čert to vem.
A kvalitu potravin si prostě hlídám, čtu etikety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75646
26.8.20 23:12
@Božislava píše:
Nebo třeba Zimbabwe nebo Kongo.

Tam se mají všichni dobře, mají kvalitní potraviny v supermarketech za všem sociálním vrstvám dostupné ceny, vodovod a kanalizaci do každé rodiny, všem dostupnou zdravotní péči, vzdělávací systém, fungující veřejnou dopravu, sociální síť… ano?
V tom případě děkuji za odpověď, nemám doplňujících otázek. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
26.8.20 23:14

Když už musíte srovnávat naši zemi, tak aspoň s desítkou nejvyspělejších zemí světa a ne zrovna s Bangladéšem, nebo se TGM už musí v hrobě obracet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
26.8.20 23:15
@Božislava píše:
Vždycky se něco najde, ale srovnávat ČR s Kongem, nebo Bangladéšem, no já nevím…

ale klidně by ses tam mohla narodit. Žila bys v chudobě někde ve sluji, ve 12ti by tě ženské v rodině daly obřezat a pak by tě provdaly za bohatého třicetiletýho strýčka.
Pro kterýho bys byla služka, sexuální objekt a automat na porody.
Tyhle věci se prostě dějí! Co je proti tomu relativní ekonomická nerovnost třeba s Němci? Však nehladovíme, není důvod lamentovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
26.8.20 23:16
@sirikit píše:
Tam se mají všichni dobře, mají kvalitní potraviny v supermarketech za všem sociálním vrstvám dostupné ceny, vodovod a kanalizaci do každé rodiny, všem dostupnou zdravotní péči, vzdělávací systém, fungující veřejnou dopravu, sociální síť… ano?
V tom případě děkuji za odpověď, nemám doplňujících otázek. :kytka:

To byla ironie na předcházející srovnání od jiných uživatelek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75646
26.8.20 23:17
@Božislava píše:
Vždycky se něco najde, ale srovnávat ČR s Kongem, nebo Bangladéšem, no já nevím…

Hele, klidně srovnám ČR s Rakouskem, Švýcarskem nebo Německem.
Představuješ si, že úplně všechny sociální vrstvy v těchto bez diskuse bohatých zemích se mají skvěle?
Upřímně - proč by měly? :think:
Nechci paušalizovat, ale svoje problémy si zpravidla každý dělá sám.
O. k., třeba vážně nemocní nebo maminky postižených dětí to mají objektivně, v drtivé většině nezaslouženě těžké a klobouk před nimi dolů v hlubokém předklonu.
Ale pokud je člověk ve středním nebo vyšším středním věku na sociálním dně, obvykle udělal v životě několik zásadních, navazujících chybných rozhodnutí, promiň nepopulární názor. :kytka:
Můj oblíbený zákon Příčiny a důsledku. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75646
26.8.20 23:17
@Božislava píše:
To byla ironie na předcházející srovnání od jiných uživatelek.

Už jsem se lekla. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
26.8.20 23:18
@pe-terka píše:
ale klidně by ses tam mohla narodit. Žila bys v chudobě někde ve sluji, ve 12ti by tě ženské v rodině daly obřezat a pak by tě provdaly za bohatého třicetiletýho strýčka.
Tyhle věci se prostě dějí! Co je proti tomu relativní ekonomická nerovnost třeba s Němci? Však nehladovíme, není důvod lamentovat.
@pe-terka píše:

No s postupnou islamizací se toho dočkáme i tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
26.8.20 23:20

Po počtení diskuse jsem si vzpomněla ještě na jeden svůj nazor:Ti, co nejvíc brblaji k tomu kolikrát ani nemají důvod. Je to životní postoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
26.8.20 23:22
@sirikit píše:
Představuješ si, že úplně všechny sociální vrstvy v těchto bez diskuse bohatých zemích se mají skvěle?
O. k., třeba vážně nemocní nebo maminky postižených dětí to mají objektivně, v drtivé většině nezaslouženě těžké a klobouk před nimi dolů v hlubokém předklonu.
Ale pokud je člověk ve středním nebo vyšším středním věku na sociálním dně, obvykle udělal v životě několik zásadních, navazujících chybných rozhodnutí, promiň nepopulární názor. :kytka:
Můj oblíbený zákon Příčiny a důsledku. 8)
@sirikit píše:
Můj oblíbený zákon Příčiny a důsledku. 8)

Máš velmi jednoduchý život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
26.8.20 23:23
@jednoslunicko píše:
Po počtení diskuse jsem si vzpomněla ještě na jeden svůj nazor:Ti, co nejvíc brblaji k tomu kolikrát ani nemají důvod. Je to životní postoj.

To máš od Jakeše?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
26.8.20 23:23
@Božislava píše:
No s postupnou islamizací se toho dočkáme i tady.

tohle máš těžký. Taky můžeme zhynout žízní nebo nepřežijem třetí světovou :(
Bohužel nežijeme v ráji, a je lepší dalekosáhlé tragédie nepředjímat. Aby se nakonec nevyplnily…
Všechno je o nastavení a úhlu pohledu. Máš sklenici a je do půlky napuštěná vodou. Bud ji vidíš poloprázdnou nebo poloplnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
26.8.20 23:28

Tak hlavně si nezapomeňte ty vaše hovínka zalít pitnou vodou, abyste pak si mohly vychvalovat jak se máme na rozdíl od Svazijska dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
26.8.20 23:31
@Božislava píše:
Tak hlavně si nezapomeňte ty vaše hovínka zalít pitnou vodou, abyste pak si mohly vychvalovat jak se máme na rozdíl od Svazijska dobře.

seš zbytečně nepříjemná. Já to přežiju, zlobou škodíš jen sama sobě :think: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová