Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@yocheved píše:
Jo, a když se koukam na inzeraty v našem městem na sídlištích, tak většina bytů se pronajímá bez kuchyní, ta se tu za součást bytu obvykle nepovažuje.
Jako Němci neberou automaticky kuchyň jako součást bytu? A co koupelnu, pračku nebo aspoň možnost ji někam narvat…
@Božislava píše:
Nebo třeba Zimbabwe nebo Kongo.
Dle mne stačí jako příklad Ukrajina. Ať nemusíš tak daleko.
S tema psama souhlas. My mame oznacenyho asistaka a nedovolim mu nikoho otravovat.
Pes do bytu nepatří, hlavně větší plemena, co potřebují hodně pohybu. Minimálně by měl být počet psů na osobu regulován, pak to na sídlišti vypadá jak vypadá. Moje dítě taky nekaká na chodníku. Člověk je víc než pes (zvíře), nemám ráda kult zvířat, kdy z nich dělají páníčkové svoje miminka. Každý pes by měl projít základním výcvikem.
@K92 tak s tím, že pes nepatří do bytu nesouhlasím. Co znám psy v baráku a v bytě. Tak s těmi z bytu jsou majitele častěji venku a víc se jim věnují, než těm barakovým.
Ale co mi vadí a dost je, že skoro všichni co znám nemají psy nahlášeny v Praze na sebe. Ale na svoje rodiče co žijí mimo Prahu. Právě kvůli penězům. A to je dost na houno.
![]()
Mělo by se to nějak pokuvat, hodně. Pes má být hlášen tma kde žije, na toho kdo ho vlastní
@Anna766 píše:
Při mé šikovnosti já budu mít určitě vylitou
nevadí, všechno má řešení. Vezmeš ji, dáš pod pípu a napustíš lahodným mokem ![]()
@J_Doe píše:
S těmi psami souhlas, hlavně u nás na sídlišti běhá spousta neuvázaných neukázněných psů.Jeden takový mi pokousal syna, který mu opravdu nic nedělal.
to musí být hrozná bezmoc…Navíc bych řekla, že majitelé takových psů bývají často nezodpovědní/arogantní, takže následné jednání další masakr.
Jak to u vás dopadlo?
@pe-terka píše:
nevadí, všechno má řešení. Vezmeš ji, dáš pod pípu a napustíš lahodným mokem
Který je v ČR levnější než limonáda a půl planety nám to závidí - další důkaz toho, že se máme jako prasata v žitě ![]()
Výborné video na toto téma - Američanka žijící v Praze mluví o kvalitě života v Los Angeles a tady
@K92 píše:
Pes do bytu nepatří, hlavně větší plemena, co potřebují hodně pohybu. Minimálně by měl být počet psů na osobu regulován, pak to na sídlišti vypadá jak vypadá. Moje dítě taky nekaká na chodníku. Člověk je víc než pes (zvíře), nemám ráda kult zvířat, kdy z nich dělají páníčkové svoje miminka. Každý pes by měl projít základním výcvikem.
já bych řekla, že je to spíš na disciplíně majitele. Pokud má chut a podmínky venčit třeba bernardýna 4× denně a pes neustále neštěká, at si ho má třeba v garsonce… Viděla jsem i psa nervaného v kotci v rámci RD se zahradou…Nebo psiska, co pobíhají po zahradě, ale majitel je skoro nevenčí. Jeden takový často vyje o dva bloky dál a je to slyšet. Nechtěla bych bydlet v jejich sousedství. Ale je to severská rasa, co prý vyje normálně.
@zrcadlo píše:
Který je v ČR levnější než limonáda a půl planety nám to závidí - další důkaz toho, že se máme jako prasata v žitěVýborné video na toto téma - Američanka žijící v Praze mluví o kvalitě života v Los Angeles a tady
to je fakt. Když jdu s mužem do restaurace, dávám si džus (pivo mi nechutná) a on pivo. Vždycky se směje, že má pití dvakrát tolik za stejnou cenu.
@pe-terka píše:
to musí být hrozná bezmoc…Navíc bych řekla, že majitelé takových psů bývají často nezodpovědní/arogantní, takže následné jednání další masakr.
Jak to u vás dopadlo?
Syn už byl starší, já u toho nebyla, bylo to cestou ze školy. Ale já syna znám, a jsem si 100% jistá, že tomu psovi nic nedělal, nijak ho nedráždil, prostě si ho nevšímal… Pes prý přiběhl, rafnul, a běžel dál. Panička ignorace. Takže mně jen přišel domů pokousaný syn. To víš, že jsem byla nas. aná. Ale bylo to v úplně jiné části Prahy, tam, kde chodí do školy - neměla jsem šanci vyběhnout ven a někde ji shánět… ![]()
Naštěstí to nebylo moc, ale kůži překousl na pár místech. Tak jsem mu to vydezinfikovala, co s tím jiného…
@J_Doe píše:
Syn už byl starší, já u toho nebyla, bylo to cestou ze školy. Ale já syna znám, a jsem si 100% jistá, že tomu psovi nic nedělal, nijak ho nedráždil, prostě si ho nevšímal… Pes prý přiběhl, rafnul, a běžel dál. Panička ignorace. Takže mně jen přišel domů pokousaný syn. To víš, že jsem byla nas. aná. Ale bylo to v úplně jiné části Prahy, tam, kde chodí do školy - neměla jsem šanci vyběhnout ven a někde ji shánět…Naštěstí to nebylo moc, ale kůži překousl na pár místech. Tak jsem mu to vydezinfikovala, co s tím jiného…
ještě že to dobře dopadlo. Já jsem alergická na situace, když jdu někde po cestě, nejlíp s dětma, proti nám se řítí nezajištěné psisko a majitel kdesi v dáli nebo v nedohlednu. Zatrnu, snažím se psa zcela ignorovat, případně beru do náruče nejmladší děti. Pak se vynoří majitel s hláškou - nebojte se, on je hodnej, nikomu nic neudělá!!!
Za prvý měl mít toho psa na vodítku, za další - je to zvíře a to může mít zcela nepředvídatelné chování! Tohle prostě nesnáším a dávala bych za to pokuty. Pes je „zbraň“, se kterou se musí zacházet zodpovědně.
Se spoustou nepopulárních názorů, které se zde objevily souhlasím.
Přidala bych ještě
@Netopirek píše:
Jako Němci neberou automaticky kuchyň jako součást bytu? A co koupelnu, pračku nebo aspoň možnost ji někam narvat…
Myslela jsem samozřejmě kuchyňskou linku
.
Zavedla bych zpatky trest smrti a povinnou praci pro kazdeho vezne, daneni rekneme 95%
Psi a kocky z utulku, pokud by si je do mesice nikdo nevzal, by se mohli konzumovat, takze rozsireni skaly jatecnich zvirat. Plus dalsi veci, ktere tu uz ale vesmes padly, takze zbytecne psat.