Nepořádná dcera

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6525
29.5.15 13:44
@kdochcekam píše:Ale co ten bordel???

No já ti nevím, dej si večer panáka… :mrgreen: :lol: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242

Kdybych děti nechala, měli by to stejné. Při tom jim nepořádek vadí, ale nejsou schopní s tím sami nic udělat. Zaujalo mě to, že jí pokoj uklidíš. To jsem v životě neudělala. Když už je to u nás fakt hrozné, vyhlásím uklízecí dopoledne (přeju veškeré poznámky, ksichty apod.), ale uklízíme spolu! Dám jim konkrétní úkoly, vyndám hromady zmuchlanin ze skříně a děti mají za úkol udělat z toho krásné komínky triček, gatí, trenek apod. Pak opatrně shrnu vše ze stolu na zem a na stůl se vrátí jen to, co tam opravdu patří (téměř nic) a vše ostatní jde na svá správná místa. Uprostřed pokojíčku postavím koš, kam se hází vše nepotřebné, pomalované papíry apod. Ořezávátka mají jen taková „s krabičkou“, aby nebyly hobliny z tužek všude. A taky pomáhá vytřídit věci, mají milión blbostí z kindervajec, kartiček z Alberta apod, takže vyhlásím, že z 6 druhů různých drobností se 2 druhy vyhodí a opravdu se vyhodí. Hračky pro menší děti dáváme průběžně pryč, aby se to nekupilo. Každý večer musí být uklizený stůl (už se několikrát stalo, že v hromadách všeho se snadno zapomněl sešit, pouzdro či učebnice), jinak se nedívají na sportovní zprávy (tohle milují, je to pro ně opravdu trest). Samozřejmě řešíme pořádek stále dokola, ale nedělám to za ně. To dělala mužova maminka (dělá to dodnes) a tím všechny doma naučila, že se o nic nemusí starat, špinavé prádlo samo naskáče do pračky, vyprané se uklidí do skříně a vysává se také „samo“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2199

@kdochcekam ahoj, nemám ten problém ale napadá mne, co tak uklízet spolu? NE jen ukázat jak na to ale prostě věnovat jí ten čas a být u toho když uklízí…ty jednu polici, já druhou… doporučuji přečíst knížku jak žít a nezbláznit se, moc dobře napsaná, výchova až do dospělosti, stručně, jednoduše a moudře, mně moc pomohla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2199
29.5.15 13:45

@zuzkasim skvělé, souhlasím… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
29.5.15 13:46
@kdochcekam píše: šmankote to je teda nadílka. Ta by zjančila. Jí stačí malá muška a vypiskuje jak kdyby ji lezla tarantule po hlavě.

No vidíš a řešení máš. Nech ji chvíli, ať si tam vypěstuje bordýlek akorát pro nějaké broučky a jakmile se tam objeví, tak uvidíš, jak rychle bude uklizeno :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
29.5.15 13:47
@pe-terka píše:
@jakanas 8o 8o 8o Takhle vypadají švábi? Kdes je vzala, na pivu :mrgreen:?

pečlivě vychoval, to je jen jedna kolonie ( krmím tím chameleona)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
29.5.15 13:48

@kdochcekam :mrgreen: přesně tak, někdy se i přiznám, když už nemůžu, začnu brečet. Já se přiznám já na pořádek jsem, ale asi tak normálně zdravě, máme rádi čisto a uklizeno.
Kolik už ztratila kartiček na oběd, platila si i ze svého. Pastelky, kružítko, pravítko, o tom ani nemluvě.
S tou pastou si mě dostala, jako by jsem to psala já :mrgreen:, denně opravdu denně umývám umyvadla + zrcadla.Po vyčištění zubů jdu třeba do koupelny a jako každý den, povalují se kartáčky, pastu všude vyplpaná jen ne asi na kartáčku, zrcadlo maximálně zastříkané, nechápu co s tím dělají :zed:, hřebeny, naušnice, silonky, prostě všechno všude!!!Jsem na mrtvici.

A nedej bože když mi není dobře a řeknu ať si veme domácí prádlo, skříň můžu uklíze znovu a znovu, to mi pak je do breku, všechny skříně rozhrabané a poházené oblečení. Už ji nedovolím si nic vzít :oops: dělám to sama :P
Ano, jsem otrokem svých dětí, ale říkám, snáším to jak kdy.
Nejvíce mě točí, když mi denně říká, že si neví co obléct na domácí oblečení, ona už neví ani kam to dala.
Když se převlíká hodí věci na zem, musí si to uklidit a víš co udělá, jde do pokoje a ty věci nedá do skříně, ani na skříň, hodí je vedle skříně do rohu :P :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :zed: :zed: :zed: nechápu, pořád vysvětluju, tak teď jsem dosáhla toho, že aspoň to hodí na skříň :mrgreen:
Katasrofa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
29.5.15 13:54

@kdochcekam Jasně že gruntovací dopoledne může být každý týden, ale když je potřeba, tak taky je. Na druhou stranu, když je hezky, jsou víc venku, a doma se toho nestihne tolik nadělat:-) Když má zohýbané rohy učebnic, musí na konci roku učebnice platit - platí ze svého. Na tomhle se nehodlám podílet, ode mne mají slušnou aktovku a obaly, aby mohli mít učení v pořádku. Aspoň ten stůl a uklizené oblečení hlídám opravdu každý večer. Ale musejí i pomáhat s úklidem bytu, vysávají, zametají, utírají nádobí, ne že by měli na starosti jen ten svůj mrdník. Jako je to věčný boj, ale ono to ani jinak nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
29.5.15 13:55

@kdochcekam a není to právě ten problém, že jedno dopoledne z volných dvou dní je nucena strávit úklidem a proto to bojkotuje? Nebylo by lepší ji naučit udržovat pořádek a dělat sem tam něco přes týden, a by místo jednoho dopoledního úklidu mohla dělat něco jiného?
Já sama si pamatuju, že máma měla nastaveno, že se velký úklid dělá vždy v pátek po příchodu z práce/ze školy… mě to neskutečně otravovalo, ne úklid jako takový, ale to, že byl daný čas, kdy se to prostě muselo udělat, v pátek jsem přišla ze školy a fakt poslední věc, kterou jsem před víkendem chtěla dělat, by úklid :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.15 13:55

@eva valoi Koukám, že nejsem sama kdo má 14letou dceru „prasátko“ taky nepomohly domluvy, zákazy, příkazy, něco slibovat byla jsem z toho už na palici. Pak jsem to jednoho dne nevydržela veškerý nepořádek nafotila s tím že když si nebude po sobě uklízet tak ty fotky dám na FB aby to její kamarádky a hlavně kamarádi viděli :D Samozřejmě bych to tam nedala, ale funguje to. Jak vidím, že začíná lajdačit tak se ji zeptám jestli mám dát fotky a je hned uklizeno. Přesně si pamatuju mamky slova Na vrch huj a ve spod fuj a ty to jednou poznáš na svých dětech :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
14
29.5.15 13:56

Asi moc nepotěším, ale bude hůř. :? Mám dvě dcery (16 a 12), okolo 11 roku začalo, to co popisuje zakladatelka a mám pocit, že se to zhoršuje. Nepomáhá nic, po dobrém a ani po zlém ( zákaz internetu, TV…). Také jsem zkoušela domluvu, uklidila jsem jim, zkoušeli jsme je nechat v tom bordelu, vyházet skříň… :evil: Pomůže, až když opravdu hodně začnu vřískat, že už se to nedá, tak si pak uklidí, ale jejich výraz stojí za to. :evil:
U starší se v poslední době občas zablýskne na lepší časy, řekne že má v pokoji borčus a uklidí si to, ale vydrží jí to sotva 1 den. Ale snad už z toho pomalu vyrůstá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
29.5.15 13:57
@kdochcekam píše:
Ona je opravdu spořivá. to zas skrblíka stčí hravě do kapsy, tak to by mohlo platit aspoň na to, že bude opatrnější na ty věci. To je pravda. Hned budu aplikovat. Děkuji. Doufám, že to nezklouzne do toho, že jí bude jedno, že přijde o úspory.
Ale co ten bordel???

kdochcekam - nemáš doma mojí dceru ve starším vydání? Mojí bude 15, někdy mám pocit, že doma nejsem matka, ale policajt, co neustále kontroluje, bordel v pokoji má neustále - neřeším to, je to její pokoj, nejvíc mě vytáčelo, že zatímco já dlouze stojím u žehlení, dám jí všechny věci hezky vyžehlené se slovy uklid si to, ona to nahází do komody, eventuelně když přijde ze školy zmuchlá to a hodí na postel, no tak chodí zmuchlaná, přece nepřijdu o nervy. Pokud něco svévolně zničí, kupuje si to z kapesného, jinak musí pravidelně pomáhat uklízet koupelnu - mytí umyvadla, vany a pod., aby si uvědomila, že samo se to neumeje, vytírá. Ted zrovna celá vytočená luxuje auto, protože si psala s kamarádkama a ta matka zase něco chtěla, je mi to jedno, auto bude prostě hotové. Takže radu na změnu nemám, ale chce to klid a říkat, můj pokoj to není, jo a zásadně jí pokoj neuklízím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
29.5.15 13:59
@jakanas píše:
pečlivě vychoval, to je jen jedna kolonie ( krmím tím chameleona)

No naše děti by asi lezly po stropě :lol:. Čtyřletá dcera vyšiluje i z much, všechny děti mají fobii z pavouků, se šváby ještě neměly tu čest :lol:. To by bylo zajímavé.
Kde takové dárečky pěstuješ, na dvoře, ve sklepě? Jak to děláš, aby se nerozlezli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1269
29.5.15 13:59

Ahoj :)
Tak když jsem já byla v pubertě byla jsem na tom úplně stejně jako dcera zakladatelky :) ničeho jsem si nevážila, věci poházené po zemi, hromada nádobí přeplněný koš…
Mamka jen mávla rukou a říkala mi abych se nedivila až tam jednou budu mít brouky a červy - ti se v bordelu vyžívaj :mrgreen: no a pak mi tam po zdi lezla snad půlmetrová stonožka 8o :poblion: (mám fobii z červů)
samozřejmě jsem bežela za mamkou ať ji zabije
a od tý doby se pokojíček jen lesknul, i když už tam dávno nejsem ale občas tam přespí dcera

ale stejně si myslím že tu stonožku tam dala mamka :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26333
29.5.15 14:04

Mám čuňátkoidního syna. Vím, že je to kluk, ale když jsem četla zakladatelku, měla jsem pocit, že jde o mé dítě. U prádla mi zabralo se nerozčilovat a poházené věci okamžitě sbírat a strkat do igelitky. Během 14 dnů přišel na to, že nemá co na sebe, takže nafasoval igelitku špinavých smrdících hadrů a šel si to růčo vyprat.

Vyžehlené prádlo nedávám do skříní, ale ukládám hromádku na jeho stůl, uloží si sám. Pokud to zmuchlá, dostává do ruky žehličku a napravuje.

V tomto už mám klid, stačí zašustit igelitem a rázem je prádlo v cajku. Totéž s hračkami - igelitky svinčíku ve sklepě a ejha, chtěl skládat Lego - a ono nebylo!

Bordel ve školních věcech jsem zatím nevyřešila, učebnice mu sebrat nemůžu :zed:

No a základ - v pokojíku neuklízím! Každý týden v sobotu má za úkol utřít prach, vysát, uklidit si v policích a na stole, umýt koupelnu. A dokud není hotovo, neobědvá.

Příspěvek upraven 29.05.15 v 14:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect