Nepořádná dcera

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25179
29.5.15 14:07
@romype píše:
kdochcekam - nemáš doma mojí dceru ve starším vydání? Mojí bude 15, někdy mám pocit, že doma nejsem matka, ale policajt, co neustále kontroluje, bordel v pokoji má neustále - neřeším to, je to její pokoj, nejvíc mě vytáčelo, že zatímco já dlouze stojím u žehlení, dám jí všechny věci hezky vyžehlené se slovy uklid si to, ona to nahází do komody, eventuelně když přijde ze školy zmuchlá to a hodí na postel, no tak chodí zmuchlaná, přece nepřijdu o nervy. Pokud něco svévolně zničí, kupuje si to z kapesného, jinak musí pravidelně pomáhat uklízet koupelnu - mytí umyvadla, vany a pod., aby si uvědomila, že samo se to neumeje, vytírá. Ted zrovna celá vytočená luxuje auto, protože si psala s kamarádkama a ta matka zase něco chtěla, je mi to jedno, auto bude prostě hotové. Takže radu na změnu nemám, ale chce to klid a říkat, můj pokoj to není, jo a zásadně jí pokoj neuklízím.

Naše 16ti letá je to samé. Skříně nepotřebuje, v koutě má křesílko a oázu z různých papírků, obalů od sladkého a špinavého nádobí. Všude kosmetika, vlasy. Máme to složitější, protože sdílí pokojík a mladší sestrou - jinak by spíš shnila, než by si uklidila :zed: Kolikrát mi řekne: „tak sem nechod, když se ti tu nelíbí“.

Příspěvek upraven 29.05.15 v 14:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
29.5.15 14:09

@kdochcekam mě přijde, že příkazy jí to nenaučíš, pořád budeš ta co prudí, leda byste si prostě domluvili pevná pravidla, jak psal někdo přede mnou - každý večer uklizený stůl, posbírané odpadky, hadry, krámy - pokud ne, zákaz něčeho. Nebo ji prostě nechat, ať holt si tam ten bordýlek vytvoří, pozvat jí do toho pár návštěv, aby se sama chytla za hlavu a sama došla k tomu, že uklízet se musí :nevim: Mě se líbí co píše @Luciis173, věřím že to doopravdy funguje :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
29.5.15 14:09

@Luciis173 celkem si mě namotivovala :oops: :lol: asi něco podobného vyzkouším, nstražím nějakou potvůrku 8)

@kdochcekam o tom, jak se vyzouvají, už ani nemluvím. Mám holky dvě, ta 7letá, je sice prasátko u stolu, ale v pokojíku si to trošku drží, ikdyž teď se hodně pokazila taky :roll:
Boty jsou rozházené všude!!!nedá se ani přes ně přejít a to je každý den!!No myslím, že to máme hodně podobné. Asi jen vydržet, ale kdo to má vydržet že?
Já se vždycky těším na prázdniny, když holky někam jedou, třeba na týden, nemusím uklízet, s manžou moc nenaděláme a je to krásné tak si to užívám :lol:
Mě asi nejvíce vadí ta koupelna. Máme nový rodinný moderní domek a ta koupelna tak trpí. Když se jdou koupat, denně je prádlo na zemi a ony se koupou, až se okoupou, přistane k tomu ještě mokrý ručník :zed: Už nemůžu opravdu :zed: :mrgreen: a nic odejdou jakoby se nechumelilo. Už denně jim říkám, proč to prádlo nedají na koš nebo na pračku si pěkně neposkládají ne zbytečné, denně je to na zemi.

A víš co ještě nepochopím? denně, denně jim říkáme, ať si sklízí od stolu po večeři, po obědě, nikdy neuklidí, nechají to tam po sobě, neodnesou talíř, sklenici, prostě nic, ale my pokaždé je vrátíme. Nechápu, když ve školní jídelně to dělají automaticky!!!

Ach, moje nervy :,( :lol:

Příspěvek upraven 29.05.15 v 14:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
29.5.15 14:10
@kdochcekam píše:
Jo, a to už jsem musela udělat spoustu ústupků v tom smyslu, že nidko to neumí uklidit tak jako já…vždycky jsem musel avšechno ještě přetřít,. přeleštit, přerovnat atd…to jsem se odnaučila, že ji nebudu hatit její snahu…ale ona prostě všechnoi překročí, neřkuli, že do něčeho co hodila na zem i kopne, ži zašlápne…podívá se co to bylo a jde dál :zed: :zed: :zed: řikám co blbneš? Snad to sebereš a uklidíš, ne? A ona: „Ajo“.

Hele, ona si toho „nevšimla“. To nevíš? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
29.5.15 14:12
@pe-terka píše:
Hele, ona si toho „nevšimla“. To nevíš? :lol:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: je to mazec no
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26333
29.5.15 14:15

U nás se stylem „ajo“ sbírají papírové kapesníky. Sebere 3, čtvrtý nechá ležet. Ajo, já ho neviděl… Jeden by ho zamáčkl jak červa. :pocitac:

Když doma najdu rozházené boty, věci a podobně, okamžitě děti odvolávám od hraní, televize a tak. Dokonce jsem jednou odvolala kluka z cesty na trenink, musel se vrátit a uklidit si stůl (protože ani nebylo vidět, kde má desku). Je to pořád dokolečka. On uklidí, já projdu, ukážu, co ještě není v pořádku, on uklidí, já projdu, on uklidí a já pojdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
29.5.15 14:18
@Moise píše:
@kdochcekam já osobně bych jí nechala, ať si tam udělá brloh jak pro bezdomovce. Schválně bych jí tam pak pozvala nějakou pořádkumilovnou návštěvu :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :pankac:
  • Citovat
  • Upravit
8698
29.5.15 14:20

Tak „A jo“ znám důvěrně taky :twisted:!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
29.5.15 14:23
@kdochcekam píše:
Nene, ona jen nevěděla že já vím…jinak by to z donucení sebrala. Ach jo. jak tu někdo psal. Připadám si fakt jak policajt.
Vyleštím si koupelnu, vykoupu se, užívám si voňavoučkou čisťoučkou koupelničku a ráno tam přijdu po ní a šlap by mě trefil…jak kdybych tam nic měcíc neutřela. a vedle umyvadla ještě použité ušní tyčinky jako bonus!!! :poblion: :poblion: :poblion: protože když tam nejsou nastříhané nehty, tak tam musí bejt aspoň uchošťour!!! :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac:
:mrgreen: :mrgreen: Jj, uchoštoury v koupelně taky máme. A ještě ty malinkatý gumičky do vlasů a špinavý odličovací tampony. A v umývadle vlasy :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
29.5.15 14:25

A tak nepomohlo by třebas se na chvilku na všechno vybodnout. Nechat mokrý ručník ležet na zemi, špinavé spodní prádlo v posteli… a když to vygraduje, že se nebude do čeho utírat, ani co si oblíknout, kam se pohnout… tak jen pokrčit rameny a říct… „A jo“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2269
29.5.15 14:30

Tak koukám, že to neni jen u nás :mrgreen: teď se mi vrátila dcera ze školy, tak jsem se ji hned zeptala jestli nemá víc maminek.Mezi dveřma křičí co máme k obědu mám velký hlad :)pak až Ahoj mami. Pak jsem ji upozornila, že je umytý nádobí odpověď COOOOOOOO no mohla bys ho utřít odpověď JOOOOOO. Taky chvílema přemýšlím, kde jsem udělala ve výchově chybu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
29.5.15 14:32
@Black Cat píše:
A tak nepomohlo by třebas se na chvilku na všechno vybodnout. Nechat mokrý ručník ležet na zemi, špinavé spodní prádlo v posteli… a když to vygraduje, že se nebude do čeho utírat, ani co si oblíknout, kam se pohnout… tak jen pokrčit rameny a říct… „A jo“ :mrgreen:

Tudy cesta ven nevede, opravdu ne!!! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
29.5.15 14:32
@Anonymní píše:Ocením jakoukoliv radu, jestli vůbec někdo něco podobného řešil/řeší.

na tohle se nic než vydržet poradit nedá. Mojí dceři bude brzy 16 let, nikdo by v ní dnes nepoznal děvčátko, které do jistého věku nebylo schopné usnout aniž by všechny hračky byly na svém místě a na židli komínek oblečení na příští den. Dneska se její studentský pokoj dá přirovnat ke skladišti kde sice v zádveří sice stojí němý sluha, ale neskutečná změť oblečení je přehozená přes židli, stůl kam se by vešli dva vysokoškoláci je zavalený vším možným učebnicemi počínaje a roztahováky do uší konče. Není to otom, že bych jí nenaučila pořádku, je to tom že je ve věku kdy je důležitějších milion věcí a úklid je nutné zlo. Pokud už to překročí pro mne únosnou mez, tak prostě vypnu wifi a počkám až uklidí a jsem pak taková mrcha, že pomalu chodím s bílou rukavicí, protože jistý druh provozního nepořádku jsem ochotná tolerovat, ale špínu nikoli. Je to především pro budoucnost. Dneska jsem zkoukla reprízu včerejšího Prostřena a já prostě chci aby moje dcera nikdy nebyla taková :cert: dnešní trend je buď sterilní čistota nebo chlív :roll: a pokud to někdo má jinak, chytá mindrák že neuklízí dostatečně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
29.5.15 14:34
@Black Cat píše:
A tak nepomohlo by třebas se na chvilku na všechno vybodnout. Nechat mokrý ručník ležet na zemi, špinavé spodní prádlo v posteli… a když to vygraduje, že se nebude do čeho utírat, ani co si oblíknout, kam se pohnout… tak jen pokrčit rameny a říct… „A jo“ :mrgreen:

budeš se divit, ale mládež od jistého věku tohle vůbec nevnímá a to vygradování by přišlo až s návštěvou z hygienické stanice, ale na to by žádná asi neměla nervy…to nechat ladem tak dlouho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
29.5.15 14:35
@kdochcekam píše:
Jo, když jí dám na výběr, jestli vyndá myčku nebo pověsí prádlo, tak jde nejdřív zjistit kolik je toho prádla a podle toho se rozhodne…

:palec: to je mazec, to mě čekají věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect