Nepořádná dcera

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7904
29.5.15 15:47

@kdochcekam Neodpověděla jsi mi na otázku, CO SE STANE tak strašného, pokud bude mít ty ponožky za postelí. Opravdu, co se stane?

Proč uklízíš ty? Aby ses ve svém prostředí cítila dobře. A možná i proto, abys neměla ostudu před návštěvou. Aby ti to doma nesmrdělo, neměla jsi tam špínu, abys měla na sebe čisté a pěkné oblečení.

Proč uklízí tvoje dcera? Protože to po ní chce máma. Ta holka ani neví, v čem se sama cítí dobře, jak by to kolem ní mělo vypadat, aby s tím byla spokojená. Jenom tupě plní pokyny.

Nevím už, jak to vysvětlit. Ale myslím, že problém je nějaké tvoje vnitřní nastavení. Je opravdu řada velice úspěšných a bohatých lidí, kteří mají za postelí smradlavé ponožky. Jenže na tom prostě svět nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
29.5.15 15:49
@kdochcekam píše:
Zajímalo by mě, jestli by se na tom něco dalo změnit za použití respektující výchovy. Víte někdo něco o tom? 8o

Mno, respektující výchovou to dělám tak, že jim řeknu, že počítač bude, až bude v pokojíčku čisto. A pak důkladně zkontroluji. Celkem to funguje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
29.5.15 15:49
@J_Doe píše:
Vím, že ses ptala někoho jiného, ale já mám taky syny, co hážou fusekle za postel, a mě vadí, když mi ucpou vysavač.
A druhý nedostatek - hromadí se tam, takže se neperou, a brzy čisté dojdou. Pak třeba balíš dítě do školy v přírodě, a nemáš dost čistého oblečení, protože to je tady pár ponožek za postelí, támhle mikiny zastrčené za radiátorem, támhle pyžamo za skříní… :nevim:

Tak by bylo nejlepší jim teda zabalit jenom tu jednu čistou mikinu. A ať si dětičky poradí. Jenže to chápu, že nejde, protože učitelky by měly kecy.

Ale UCPE SE VYSAVAČ - to je pro dítě srozumitelný a pádný důvod, proč tam ty ponožky nenechávat. Ne, že to prostě matka chce a tak to bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26333
29.5.15 15:50
@J_Doe píše:
Mno, respektující výchovou to dělám tak, že jim řeknu, že počítač bude, až bude v pokojíčku čisto. A pak důkladně zkontroluji. Celkem to funguje…

aha… tak jestli se toto řadí do respektující výchovy, tak jsem velmi respektující matka. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
29.5.15 15:53
@neumisa píše:
aha… tak jestli se toto řadí do respektujcí výchovy, tak jsem velmi respektující matka. :mrgreen:

A proč by ne? Pravidla má i respektující výchova, a pravidlo u nás doma zní, že televize, počítač, atd se provozuje, když mají děti splněné povinnosti do školy, a pořádek v pokoji.
Pořádek se dá nastavit i tak, že s čím si nehraju, to odložím, platí to i pro oblečení. Ale to se nám nějako nedaří dodržet, tak uklízí před pohádkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
29.5.15 16:10
@kdochcekam píše:
Jí je to jedno…zákaz tv, tel, pc…bude si číst, páč ví, že knihy jí nezakážu :jazyk: :jazyk: :jazyk:

Ale to není o zákazu, to je o pořadí činností. Když jí řekneš, že číst si může v uklizeném pokoji, tak co, bude koukat z okna? Je spousta věcí, které chce dělat, třeba se najíst ;)
Celou dizkuzi jsem nečetla, ty jsi zakladatelka? Jak máš zařízenou běžnou pomoc s úklidem? Já mám pro syny týdenní rozpis, jeden den má jeden nastarosti myčku, druhý úklid záchodu, další den se to prohodí… A rozpis je tak, aby pokryl ten nejhorší bordel počas týdne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
29.5.15 17:30

Pokud budete mít možnost, zajděte na přednášku doktorky Pekařové (Lidmila Pekařová?). Má výborný a většinou účinný pohled na věc.

U nejstarších holek pomohlo kdysi vyfotit jejich pokoj-bordel. Fotky jsem jim večer ukázala s tím, že pokud se bordel bude opakovat, vystavím fotky na sociální síti. Nevěděli, že bych to neudělala, naštěstí mi uvěřily. Neříkám, že to od té doby bylo na 100%, ale uspokojivý stav mi stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
29.5.15 17:34

@Brusiinka* parádní metoda a určitě funkční. Je to jasný, musí se na ně jazykem jejich kmene :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26333
29.5.15 17:36

@Brusiinka*

vyhrožuji jen tím, co jsem ochotná vykonat. Pokud vím, že bych ty fotky nevystavila, tak tím nevyhrožuji. Ono by se taky mohlo stát, že by děti neuvěřily - a pak co?

u nás by to stejně nezabralo, synáček se na sociálních sítích nevyskytuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.15 17:44
@kdochcekam píše:
Holky já se odanonymním. Není to zas tak velká tragédie.

Abych jí nechala pokojík ladem, to by k nám nikdo nesměl ani na návštěvu a ničemu jí to nenaučí. Leda se budem brodit humusem a špínou.

Ona byla jako malinká strašně pečlivá, skládala si oblečeníčko, zavazovala tkaničky…teď hází vše na hromadu, boty si raději pošlape, než by se zohla a roovázala, takže také podle toho vypadají…no kdybych jí denně nechodila za zadkem a všechno jí neukazovala a neopakovala, případně nedala do pořádku, byla by u nás dávno sociálka, že se o ni zjevně nestaráme… :zed: :zed: :zed:

Taky jsem byla taková, jako malá jsem všechno skládala, bylo to pro mě nové, pak mi to zevšednělo a ničeho jsem si nevážila - žila jsem prostě v přebytku (ne že bychom byli nějak extra bohatí), všeho jsem měla moc, skříně přeplněné, cetek, hraček. U mě to bylo ještě spojené s vyšší inteligencí a ADHD, takový ten pošuk zastrčenou hlavu v knihách, co ho nezajímalo, že mu něco upadne nebo má na židli hromadu prádla. Sešity? Jako bys popisovala moje a to jsem jich ještě půlku neměla. A zůstalo mi to, ale vydělávám víc než většina lidí, co znám, mám hospodyni, je mi přes 30 a holt jsem taková. Už tedy uklízet umím, musím, ale pro mě to není soustavný proces, je to pro mě jednorázový úkol. Čili jednou za pár dní uklidím (a skoro denně hospodyně) a pak se zase vrší papíry, hrnky od kávy, zmačkané oblečení dětí. Ale jinak jsem hodná a spořádaná jen bordelář.

• Citovat
  • Upravit
138
29.5.15 21:18

Teda tak to je mazec, propadla sem se do minulosti…tohle by jistě ve své době napsala moje máma o mě když sem byla zhruba ve věku tvojí dcery:D… neporadím ale soucitím…já měla svůj svět a bordel mi byl uuuuplně ukraden…zajímalo mě jen malování, čtení :)… mamku jsem pak už pouštěla jedních uchem tam, druhým ven…co ta se se mnou natrápila… ale když bylo vyvoněno, uklizeno, moc se mi to líbilo…ten pocit bezpečí a domova večer v posteli a vyvoněných peřinách:).
Dnes v dospělosti jsem podobně pořádná jako moje maminka…Když sem se pak začala starat sama o sebe a zjistila, že ten bordel co okolo sebe mám my vadí chybělo mi co sem měla doma a začala to dělat sama:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
29.5.15 21:48
@Anonymní píše:
Zdravím všechny zkušené maminky a ráda se poradím ohledně mojí dcery.
Prosím anonymně, nevím kdo by se k mé žádosti o radu mohl pročíst z rodiny a známých. Má 11 let a já mám pocit, tedy jsem přesvědčená o tom, že je nepořádná. A to velmi. Možná mávnete rukou, ale ona nemá problém spát v posteli, do které si hodila při převlékání špinavé ponožky nebo spodní prádlo..má ho tam libovolně dlouho. Ustele si tak, že na to hodí přeloženou peřinu a je to. ořezává si tužky, a já mohu pak vysávat celý byt, bere si jídlo, obaly poházené všude po kuchyni, nadrobeno, ulepená židle atd atd..zkrátka jak u malého mimina. Vyžehlené oblečení narvané ve skříních jako na smetišti, sundá si sponky, pohází je po nábytku, přitom má několikero šperkovnic. Ničí oblečení, jako batole. Nakoupím krásné legíny nebo riflíky, ona se ráda strojí, ale do dvou dnů má díravé kolena. Ona jen upadla a nemůže za to… :roll: :roll: :roll: Já jsem pořádkumilovná, ovšem, žádný extrém. Každý občas něco zničí nebo rozbije, ale u ní je vzácnost něco uchovávat pěkné…Nepomáhá řvaní, prosby, vysvětlování, zákazy, sliby, nic. Uklidím jí pokoj, má krásný holčičí pokojíček, voňavý, po okně orchideje atd…aby viděla jak může být její pokoj krásný a ona je nadšená. Ovšem příjdu tam večer a jdu do vývrtky. kapesník na zemi, triko čouhá ze dvířek skříně, papírky pod stolem, polepený stůl nevím čím, a do toho se povalují dívčí cetky a všechno možné. Existuje recept, jak v holčičce vypěstovat pořádkumilovnost? Odchází z wc a ani se neohlédne, to do ní „vtloukám“ už od malinka…takové zásadní věci. Jak ji zbavit lajdáctví? Její sešity…proboha ani nemluvím, to je jak sešity nějakého šílence z pasťáku, obaly na půl stažené, pomuchlané, pokřivené rohy…aktovka plná smetí…prostě všechno všechno v bordelu. Přitom má ráda hezké věci, má velice dobrý vkus, ale neumí se chovat k okolí ve kterém žije ani ke svým věcem. Všechno jí x krát opakuji, ukazuji, vysvětluji…marně- Kouká psíma očima a já mám ještě pocit, že snad jsem já divná, co to po ní chci??? POřád hodně ráda čte. Zavře se v tom svém chlívě a čte. Přemýšlela jsem, že jí tam snad nasadím nějakého obrovského brouka, který jí dá zavyučenou, jako že si našel působiště, pže je tam humus. To by snad vyskočila z kůže. Ale jinak jsemzoufalá. Já doma pomáhala ještě s úklidem ostatního a ona si nedokáže ani obstarat svoje vlastní věci… :,( :,( :,(
Ocením jakoukoliv radu, jestli vůbec někdo něco podobného řešil/řeší.

Mám 17 letou dceru a snad kromě zničeného oblečení a pomačkaných sešitů, to je totéž. Radu nemám. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
30.5.15 09:30
@Black Cat píše:
@bozska-mrcha Jo, to co popisuješ má doma do puntíku kamarádka se 17náctiletou… by mě šlehlo. :zed:
Já už docela chápu ty Francouze a Angličany a ty jejich internátní školy už od šesti let… :mrgreen: Měli bychom to zavést i u nás. A byl by klid! :mrgreen:

nevím, já tohle beru jako součást vyvinu. Třeba u nás doma zázemí víc než fajn, měla jsem milující prarodiče, kteří by za mě dýchali, doma jsem pomáhala se vším a úklid pro mne byl standart…což mi ovšem nezabránilo v tom abych nezačala ve čtrnácti kouřit, nepopíjela se svými vrstevníky krabicové víno a nesváděla souseda :lol: tedy bráno kolem a kolem, má dcera je bordelář, co jsem jí kdy ve směru úklidu naučila jako by nebylo :D, ale zase je v jistých směrech klidnější než jsem byla kdy já, nebo než jsou její spolužáci. Tedy myslím, že jednoho krásného dne se zase snese na zem a bude vidět, co teď nevidí.
Internát je fajn odkladiště, vychází z něj úžasné bytosti vzdělané ve všech směrech, ale chladné jako kus ledu, ostatně jako pokaždé když má rodič pocit, že základem výchovy je především dostatek peněz a víra, že dělám jen to nejlepší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
30.5.15 10:27
@bozska-mrcha píše:
nevím, já tohle beru jako součást vyvinu. Třeba u nás doma zázemí víc než fajn, měla jsem milující prarodiče, kteří by za mě dýchali, doma jsem pomáhala se vším a úklid pro mne byl standart…což mi ovšem nezabránilo v tom abych nezačala ve čtrnácti kouřit, nepopíjela se svými vrstevníky krabicové víno a nesváděla souseda :lol: tedy bráno kolem a kolem, má dcera je bordelář, co jsem jí kdy ve směru úklidu naučila jako by nebylo :D, ale zase je v jistých směrech klidnější než jsem byla kdy já, nebo než jsou její spolužáci. Tedy myslím, že jednoho krásného dne se zase snese na zem a bude vidět, co teď nevidí.
Internát je fajn odkladiště, vychází z něj úžasné bytosti vzdělané ve všech směrech, ale chladné jako kus ledu, ostatně jako pokaždé když má rodič pocit, že základem výchovy je především dostatek peněz a víra, že dělám jen to nejlepší :mrgreen:

Krásně napsané. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1
30.5.15 11:43

Jak to tady tak sleduju, nejsem v tom sama. Dcerce je 12 a občas bych nejradši otevřela okno a celej ten její bordylek vyházela z okna ven. Kdysi nám to se segrou udělala naše mamka, jenže jsme bydleli v baráku se zahradou, tak si to mohla dovolit. U nás by to do pěti minut nebylo…už se tím nestresuju, prostě ji nepustim ven nebo ji to všechno vyhazim na jednu hromadu a zabavim tablet a pod., aby ji nic nerozptylovalo než to uklidí, ale moc úspěchu to stejně nemá. Za chvilku je to to same, co to bylo. Preju pevně nervy :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí