neposedne miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2649
9.7.07 14:22

Tak já vás moc neuklidním. U Filipa to bylo podobné, hodně se vztekal, málo spal, pořád byl v pohybu a něco řešil. Nejhorší období bylo, když začal chodit, to byl fakt děs. Lítal jak poděs, byl sám sobě nebezpečný.

Tahle nátura dětem prostě zůstane, budou prostě živější. Mírně se zklidnil až teď, ve 2,5 roku se mnou začal venku chodit za ruku a utíká už jen občas :-)

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
4.8.07 12:14

ahojky, mojemu je teprve pět měsíců, ale zatím mi papká skvěle..ze lžíčky, ale při přebalování se otáčí, při oblíkaní, také.. a když si to tu čtu…tak mám docel astrach, z toho jaký to bude dílko:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
4.8.07 12:15

Mimochodem jsem četla, že je tu někdo z Liberce ?:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
4.8.07 20:11

Tak já mohu jenom potvrdit to, co říká Zubr … že to hned tak nepřejde. Psala jsem tu o svém divochovi cca před 2 měsíci a pořád se to s jeho divokostí zhoršuje - teď navíc začíná chodit (je mu 13m), tak musím lítat po celém bytě a případně ho jistit, aby se někde nepřerazil o práh apod.

U ničeho nevydrží, knížky rychle prolistuje a nějak déle studovat obrázky nehodlá. Na zadku nevydrží sedět ani 5 minut - a když už vydrží, tak se musí všelijak vrtět. Nevím, jak ho budu učit na nočník … to mu ten nočník budu muset k zadku asi přilepit.

Přebalit ho jde jen na přebalovacím pultu, kde má omezené možnosti zdrhnout (a to ho ještě musím zabavit hračkou a písničkou, stejně však šmejdí kolem rukama a bere si plínky nebo krém na opruzeniny). Jídlo je u nás děs a běs - nevydrží u toho, tak jíme 2× denně u televize, což pomáhá jenom částečně.

Před spaním totálně zválcuje krásně ustlanou postýlku a natahá si do ní, na co dosáhne, nemluvě o tom, že se v postýlce chová jako opička v kleci (skáče, dělá kotrmelce, lomcuje s příčkama v postýlce …) … prostě jsem za celý den s ním totálně vyřízená :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
5.8.07 10:56

Tak to je síla, na jednu stranu, když jsem to četla, jsem se musela smát :) ale je mi Tě opravdu líto, a říkám si, aby malej zůstal malej..bylo by to super:-)ale on je malinko přerostlej, má 8,5 kg, takže už se pronese, a na3měsících se mu vyrazili dva zuby:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
5.8.07 13:27

Tak chci jeste dodat, ze nas maly zacina take uz chodit ( bude mu deset mesicu) a ze jsme nedavno byli v nemocnici. Pri prebalovani mi vzal pudr a ja mu ho blbec nechala, aby se neotacel a on ho jak kouzlem otevrel a vse si nasypal do pusy a nosu. No hruza, dusil se a tak jsem volala zachranku a museli jsme stravit dva dny na plicnim ( nastesti z toho vyvazl dobre ) a hned po prijezdu tam delal vsem divadlo, znalo ho za chvilku cele oddeleni, jen tam radil a smal se na vsechny sestry. No, kdyz jsem tento clanek psala, myslela jsem, ze se zklidni, ale uz pocitam, ze to bude neposeda asi cely zivot. SEdet vsice uz umi, ale zustane v klidu jen v kocaru a pri jizde. To se mu moc libi, jinak treba u pokladny se mi zavesi z kocaru na kasu a stoupa si, nebo taha lidem za obleceni ci jezdi s kosem. Ale zase je sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
5.8.07 14:43

Tak ste mě tu potěšili, mám se na co těšit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
6.8.07 12:14

Ahojky já se také přidávám do klubu, náš malý je taky hrozný divoch ve 3,5 měsících se sám převalil na břísko v půl roce lezl a v 10 měsících chodil. Teď je mu 13 měsíců a k žádné klidnější formě vývoje to rozhodně nevedlo. Akorát jsme nastolili pevná pravidla a jen díky mé alespoň se nažím neústupnosti se to dá tak nějak zvládat.U přebalování si úžívám své nejvíc zabírá nějaká hračka nebo plýnka na hraní jinak nic.Taky nemáme moc čas. pomalu na nicm Malý je pěkný jedlík protože furt chodí a chce mňam mňam a tak papá většinou za pochodu kromě oběda to jí v židličce a večeře.Lepší malý ďáblík než flegmatický lehánek, aspoň víte že je vše ok.papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.20 15:08

Ahoj maminky. Chtela bych se zeptat, pokud jste alespon některá jeste aktivni u tohoto tematu, jak to s vasimi detmi pokracovalo dal? Nema to treba souvislost s ADHD? Nebo se po nejake dobe uklidnily?
Mam doma taky malou skoro rocni dablici, uz od narozeni. Na kline ji neudrzim, sape se me z naruci po vsem moznym, nevyhledava moc kontakt, dotyky, max vecer pred spaním si necha hladit zadicka, o prebalovani ani nemluvim, sni 4 lzicky a jde od toho, no proste princezna torpedo. Ma svoji hlavu, je pekne vycurana a urputna, obcas nam i jedna prilitne. Ale desne sikovna a chytra. Snazime se klast duraz na duslednost, ale sily dochazeji. :D Ani v kocaru mi moc nevydrzi, po chvili se vzteka a brezi, jak kdyby ja nevim co. Obcas se me chce brecet pri pohledu na spici ci sporadane sedici miminka v kocarku. :D Dokonce jsem i ztratila zajem o to mit druhe, co jsem si vzdy prala. :D Nekdy si fakt uz myslim, ze to nedam. :D Kazdopadne budme rady, ze jsou zdrave a maji se cile k svetu! :srdce: :D
Tak snad se jeste nektera ozvete. :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí