Neposedné ručičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
35
2.3.05 20:10

Neposedné ručičky

Dobrý večer.
Mám menší problém a zároveň dotaz.Má skoro čtyřměsíční dcerka,si při usínání mne očička,zároveň se při této činnosti vždy čťouchne,což vyůstí v srdceryvný pláč.Takže někdy se to usínání neobejde,bez máminy náruče a chlácholení.Je to normální,nebo se mám obávat,nějaké psychické poruchy?Slyšela jsem názory,že takovýmto miminkům,se mají zabalovat ručičky k tělíčku,to,ale předpokládám,těm novorozeným miminkům.Teď by to u naší berušky nepřipadalo v úvahu,jelikož je ve věku,kdy si ručičky uvědomuje a hlavně by se vztekala a řvala.
Předem děkuji za vaše odpovědi.
Zdraví všechny Karol a Naty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
96
2.3.05 20:34

Ahoj Karol,
já mám taky 4měsíční holčičku a je to u nás to stejné, poslední 2 noci při nočním kojení malá usne a položím ji do postýlky začne se hýbat, nožičkama, ručičkama po tváři (protírá si očička, možná se škrábne nehtíkem nebo tak něco) a spustí křik…
Myslím si že je to úplně normální. Nemusíš se ničeho obávat, už se ty naše miminka stávájí človíčky....., ale ručičky ještě pořádně neovládají.
Ahoj Radka a Sabinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.3.05 21:12

tak jim ty ruce svazte,zalepte jim hubu a mate to vyreseny,ne?

• Citovat
  • Upravit
266
2.3.05 21:13

Ahojte Karol a Radko,
nám pomohlo,že se malý při spaní něčeho držel.Bála jsem se mu nechat celou plenu v ručkách,že se zamotá a kvůli dýchání.Tak jsem plenu složila do trojúhelníku a dala mu ji pod hlavičku,nejdelší stranou nahoru.Chytil si hezky ručkama rožky pleny,byl klidnější,nemlátil těma rukama a nebudil se pořád.Spíme tak dodnes a je klid.Katty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
2.3.05 21:16

…a jéje, nějaké vtipné prudilo se mezi nás přišlo podívat? Nejlepší by bylo žádné děti nemít, co? Aspoň si vymysli nějaký vtipný nick chytrolíne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
2.3.05 23:07

Ahoj Karol,
my sme Danka zavinovali asi od jeho 2 mesiacov doteraz. Od pol roka si uz vedel vyslobodit rucky hned po zavinuti a dnes si tu zavinovaciu plienku pocikal :oops: :wink: , tak som ju definitivne zrusila. Ale tych par mesiacov mu velmi to zavinovanie pomohlo - pokojnejsie a asi aj rychlejsie zaspaval. Takze nam sa osvedcilo zavinovanie aj „starsieho“ miminka, skus to aj ty, mozno vam to pomoze.Ale pozor, ak budes zavinovat, tak nozky je dobre nechat volne, aby nimi tvoja dcerka mohla „cvicit“ a tak aj lahsie prdikovat :wink:
Pa a vela zdaru!
schamka a Danko (7m+1t)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
510
2.3.05 23:24

Ahoj Karol,
my jsme na tom byli úplně stejně. Pro útěchu píšu, že nás to po asi třech týdnech přešlo. Taky jsem dala miminku do ručiček plinku, ¨tak, aby ji pevně drželo a pak si při usínáníní hrálo s ní. Většinou to pomohlo. Po usnutí jsem plinku odklidila, aby se nepřipletla, kam nemá.
Někdy zase, když už se BArča vzbudila po několkáté, jsem si k ní (proti všem radám :roll: ) lehla a chytla ji za neposednou ručičku. Když tvrdě usnula, povolila stis¨k a odešla jsem. Jindy jí můj prst vyměnila zase za tu plinku...........
Zabralo to a dnes v pohodě usíná i bez „pomůcek“ :D Asi mimča procházejí prostě takovým „šmudlícím“ obdobím :?

Neboj, rozhodně to neznamená, že by miminko bylo nemocné :P

Pěkný den

Verča, Barča (5m) a pidižvík*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play