Nepovinna očkování- jak to vůbec je ?

1300
27.7.21 19:56

Nepovinna očkování- jak to vůbec je ?

Ahoj maminky, mam 3 měsíčního chlapečka a na kontrole nám byla dána Hexa- první dávka. Pan dr. Říkal že mě bude přemlouvat na Prevenar 13 a Bexero. Prosím co jste z toho dávali vy? A kdy jste nechali? On říkal že by mu to snad dávali vše po 14 dnech a to mi přijde strašná zatez pro tak malé tělíčko :roll: :nevim:. Moc vám děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6161
27.7.21 19:57

Ja jsem ockovaci diletant a nechávala jsem dle určení, pokud byly deti zdravé. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
27.7.21 20:01

Máme obojí, prevenar dostával asi měsíc vždy od té hexy, bexero sme dávali až před druhými narozeninami. Ještě máme navíc tbc, to sem dala kolem roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
27.7.21 20:02

Přemlouvat může, nicméně je na vás, jak se rozhodnete. Určitě bych nenechala dítě očkovat každých 14 dní a už vůbec ne dvěma vakcinami v jeden den. Když už, tak po jednom a s delším časovými rozestupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.7.21 20:03
@Lebedka99 píše:
Ahoj maminky, mam 3 měsíčního chlapečka a na kontrole nám byla dána Hexa- první dávka. Pan dr. Říkal že mě bude přemlouvat na Prevenar 13 a Bexero. Prosím co jste z toho dávali vy? A kdy jste nechali? On říkal že by mu to snad dávali vše po 14 dnech a to mi přijde strašná zatez pro tak malé tělíčko :roll: :nevim:. Moc vám děkuji :kytka:

Syn dostal Prevenar. Jinak jsem nechávala očkovat podle paní doktorky. Zdravé dítě. Žádné zátěže na jeho tělíčko nebyly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35418

Moje děti nemají ani jedno. Když už bych dala, tak ne takto za sebou. Pokud jen jedno, pak Bexero.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
@Lebedka99 píše:
Ahoj maminky, mam 3 měsíčního chlapečka a na kontrole nám byla dána Hexa- první dávka. Pan dr. Říkal že mě bude přemlouvat na Prevenar 13 a Bexero. Prosím co jste z toho dávali vy? A kdy jste nechali? On říkal že by mu to snad dávali vše po 14 dnech a to mi přijde strašná zatez pro tak malé tělíčko :roll: :nevim:. Moc vám děkuji :kytka:

Tak se s ním domluv. Ze chceš třeba po měsíci.
Jinak bych dala vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77385
27.7.21 20:05

@Lebedka99 já jsem dávala hexu a prevenar - doktorka jí to píchla naráz a ještě se ten den narazily náušnice - dle některých tady by bylo po tomto dni dítě na místě mrtvé :) no to jsem tady ještě moc nechodila, bexero jsem nedávala - jinak dávám pouze povinné očkování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
27.7.21 20:09
@stinga píše:
@Lebedka99 já jsem dávala hexu a prevenar - doktorka jí to píchla naráz a ještě se ten den narazily náušnice - dle některých tady by bylo po tomto dni dítě na místě mrtvé :) no to jsem tady ještě moc nechodila, bexero jsem nedávala - jinak dávám pouze povinné očkování
:mrgreen: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AH
847
27.7.21 20:16

Hexu jsem odsunula asi na 8m a prevenar i bexero sem nedávala. Oboje tedy pediatr vychvaloval. Naopak na rotaviry celkem nadával. Mezi očkováním bych nechala min měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
27.7.21 20:17

@stinga já jsem dala taky hexu a prevenar jeden den. A vůbec nic se nestalo. A Bexero s odstupem asi dvou měsíců. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
27.7.21 20:22

Syn ma prevenar a bexero akorat na typ C (dava se pred druhym rokem)
Dcera ma 8 mesicu a mela zati 2 davky od prevenaru i bexera. Prevenar i hexu dostavala zaroven. Syn dostal poprve obe vakciny v jeden den, ale nenesl to uplne skvele, tal jsme to rozdelili. Dcera nema problem, tak preferuju 3 navstevy nez 6… jen si davam pozor, aby deti pri ocko nemely ani sebemensi nabeh na rymu apod.. proste zdrave deti. Mely reakci vzdycky, ale max zvysenou teplotu jeden den, ktera se po nurofenu vzdycky v pohode srazila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
27.7.21 20:53

Ockovala jsem min. s mesicnim rozestupem. Hexu a Bexsero hned. Prevenar dam az po druhem roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
27.7.21 20:54

Dávám očkovat vše : rotatiry, prevenar, bexero. U starších dětí jsem za Bexero platila asi 10tis za jedno dítě. Jsem ráda, že je to teď zdarma pokud se dá první dávka do půl roku. Ve čtvrtek jdeme na Bexero a druhou dávku rotativů (malý má 3,5měsíce). Po očkování hlavně klid a dítko musí být úplně zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36148
27.7.21 21:42

U prvního jsem dala jen povinné, u druhyho pneumo a meningo. Přestupy už nevím, ale cca 3 týdny a někdy jsme i odkladali kvůli nachlazení. Obě děti snášeli očkování úplně bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek