Nepovinná očkování pro miminko?

16
15.9.15 10:06

Nepovinná očkování pro miminko?

Holky, prosím vás, dávaly jste mimču i nějaká nepovinná očkování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13955
15.9.15 10:12

Ja budu davat na zloutenku a meningokoka. Jsem domluvena s mudr, ze me vzdy upozorni az to bude aktualni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
15.9.15 10:12

Nedávala jsem žádné nepovinné očkování. Jediné čím ho naočkuji bude proti klíšťové encef., protože letos už měl asi pět klíšťat. Ale to nechám až ve třech letech. Nechávala jsem tak očkovat i dceru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
15.9.15 10:28

Dala jsem obema rotaviry i pneumokoky.

do budoucna urcite dam zloutenku A, zvazuju TBC a meningokoky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
15.9.15 10:30

Dala jsem jedno (pneumokoky) a nic dalšího neplánuju. U případného dalšího dítěte neplánuju ani to jedno.

• Citovat
  • Upravit
32
15.9.15 10:33

Ahoj,
asi hodně záleží i na tom, kde bydlíte..? Drobečkovi z vesnice dávat TBc nebo žloutenku mi přijde zbytečný, ve městě je to věc názoru.. Můj chlapeček má jen povinný očkování, nevidím důvod ládovat ho něčím dálším :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
15.9.15 10:42

@Lady09 nedávala jsem nic nepovinného a povinná očkování jsem odkládala. HEXU na 5m, Priorix na 22m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
15.9.15 10:54

Nepovinné nemá ani jedna a povinné lehce odložené. Ale musíš se rozhodnout sama. Mě třeba přesvědčila doktorka, ať nepovinné nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
15.9.15 11:11

Právě, že se mi do malýho nechce zbytečně valit očkování. Ale jsme předčasně narození, tak uvažuji aspoň o tom pneumokoku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.9.15 11:47
@Lady09 píše:
Holky, prosím vás, dávaly jste mimču i nějaká nepovinná očkování?

ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
15.9.15 12:41

Zatím ne, možná po druhém roce dám žloutenku A

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
15.9.15 12:51
@Lady09 píše:
Právě, že se mi do malýho nechce zbytečně valit očkování. Ale jsme předčasně narození, tak uvažuji aspoň o tom pneumokoku…

Já se zeptám trochu blbě - to je důvod? Já bych spíš logicky řekla, že očkovat méně, posunout nebo dávat v korigovaném věku, aby se to předčasně vyklubané malé tělíčko tak nezatěžovalo, ne? :think:
Jinak mám zkušenost z okolí s pneumokokem, kdy dítě skončilo na kapačkách. Nejedlo, jen pilo, trošku zvracení a malinko průjem a 4. den se nepostavilo na nohy. Nemocnice, kapačky a doktoři se strašně divily, že není očkované, když má tak lehký průběh… Zatím mě nic z okolí a z doslechu nepřesvědčilo očkovat. Po reakci druhé dcery na hexu budu okládat i třetí dceři a dám homeopatika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
15.9.15 15:12
@Aries6 píše:
Já se zeptám trochu blbě - to je důvod? Já bych spíš logicky řekla, že očkovat méně, posunout nebo dávat v korigovaném věku, aby se to předčasně vyklubané malé tělíčko tak nezatěžovalo, ne? :think:
Jinak mám zkušenost z okolí s pneumokokem, kdy dítě skončilo na kapačkách. Nejedlo, jen pilo, trošku zvracení a malinko průjem a 4. den se nepostavilo na nohy. Nemocnice, kapačky a doktoři se strašně divily, že není očkované, když má tak lehký průběh… Zatím mě nic z okolí a z doslechu nepřesvědčilo očkovat. Po reakci druhé dcery na hexu budu okládat i třetí dceři a dám homeopatika.

Říkám to proto, že tohle očkování se doporučuje předčasně narozeným a i doktorka nám to doporučila. Právě nevím, jak se správně rozhodnout, proto tahle diskuze. Jinak jdeme na očkování o měsíc později, než jsme původně měli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
15.9.15 15:21

Dala jsem pneumokoky, po druhém roce meningokoka (zatím ne proti všem kmenům). A posouvám proti „běžnému“ očkovacímu kalendáři.

@Lady09 O kolik je miminko nedonošené? Mám donošené a očkované s 2-3 měsíčním zpožděním proto klasickému kalendáři. Na mou žádost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
15.9.15 15:25

@Lady09 Teď je otázka, jestli to doktorka doporučuje proto, že chce fakt pomoct a myslí si, že je to dobře a nebo, že z toho něco má. Jaký z ní máš ty pocit?
Tak přeji hodně štěstí při rozhodování. Není to sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí