Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, ráda bych se s vámi poradila. V dubnu jsem prodělala potrat 5+3tt.Poté jsme to vydrželí celé šestinedělí a pak začali znovu zkoušet. Bohužel zatím neúspěšně
Předtím jsme se snažili 4 měsíce. Defakto 3 a pak jsem zakoupila ovu testy a hned to vyšlo. Mám ale problém…zjistila jsem, že mám ovu tak 15., 16. den(tedy pozitivní testy). Dělala jsem si je zatím jen párkrát a ne pravidelně. Takže o prázdninách jsem jeden měsíc testovala 15.den a čárka byla slabá. Ale tento měsíc jsem testovala 7 dnů a intenzita se vůbec neměnila, tak teď přemýšlím, kde je problém a všimla jsem si že ten 15.a16.den je pravidelně ob měsíc a ten první jsem zatím ovu nezachytila. Myslíte, že je to možné, abych ovulaci jeden měsíc měla a druhý vždy ne???Nebo čím by to mohlo být..
Mikysek píše:
Ahoj, ráda bych se s vámi poradila. V dubnu jsem prodělala potrat 5+3tt.Poté jsme to vydrželí celé šestinedělí a pak začali znovu zkoušet. Bohužel zatím neúspěšněPředtím jsme se snažili 4 měsíce. Defakto 3 a pak jsem zakoupila ovu testy a hned to vyšlo. Mám ale problém…zjistila jsem, že mám ovu tak 15., 16. den(tedy pozitivní testy). Dělala jsem si je zatím jen párkrát a ne pravidelně. Takže o prázdninách jsem jeden měsíc testovala 15.den a čárka byla slabá. Ale tento měsíc jsem testovala 7 dnů a intenzita se vůbec neměnila, tak teď přemýšlím, kde je problém a všimla jsem si že ten 15.a16.den je pravidelně ob měsíc a ten první jsem zatím ovu nezachytila. Myslíte, že je to možné, abych ovulaci jeden měsíc měla a druhý vždy ne???Nebo čím by to mohlo být..
ahoj mikysku ![]()
z vlastní zkušenosti mužu říct, že jsi nejspíš měla ovulaci dříve ![]()
já jsem vždycky začínala testovat od 15DC a pozitiv test jsem měla tak 16DC-17DC (mám dlouhé cykly) minulý mesíc jsem nezaznamenala pozitiv ovu test ![]()
tak jsem tenhle měsíc zkusila 13DC - kdy byla čárka z poloviny silná jako kontrolní a 14DC byl pozitivní! tak pozor na to…
a zásadně se testuje každý den přibližně ve stejnou hodinu ![]()
a taky tady jsou názory jako, že testy nejsou spolehlivé
klidně bych tomu i věřila… ![]()
takže si popři tom kontroluj hlen, čípek a měř teplotu.
to poslední přiznávám nedělám, ale je to nejpřesnější metoda, jak zjistit ovulaci ![]()
hodně štěstí ![]()
díky za reakci, já jen že ten jeden měsíc mám tu ovu opravdu pravidelnou jak hodinky
tedy čtyřikrát za sebou ob měsíc a ten druhý jsem zatím nevypozorovala…jen jsem měla strach aby to nesouviselo s něčím jiným, když se každý měsíc uvolňuje vajíčko z jiného vejcovodu…ale slabá čárka na testech je..až těch 7 dní… Jinak testům věřím, když mi čárky vyšly a mi se s manželem také shodli
tak to bylo hned
Tak snad tenhle měsíc se také shodneme a i ty ovu testy ![]()
jo a jinak testuju od 13.dne, aby to neuteklo, tak je mi divné, že by to ten jeden měsíc bylo tak posunuté…ale možné je asi vše ![]()
Mě podle ovu testů vycházela ovulace jindy, než podle měření bt. A jelikož jsem třikrát otěhotněla podle bt a ne podle testů, tak za mě můžu říct, že testy jsou skoro na nic. Spíš bych měřila teplotu,jestli to teda už neděláš.
Mikysek píše:
jo a jinak testuju od 13.dne, aby to neuteklo, tak je mi divné, že by to ten jeden měsíc bylo tak posunuté…ale možné je asi vše
dobrá tedy a testuješ víckrát denně?
ono proto vlastně jsou ty testy nespolehlivé ![]()
protože zvýšený hormon nemusí a netrvá 24 hodin…
a ještě když netestuješ v tu samou hodinu. se to stát může..
ale samozřejmě, nemusela ovulace proběhnout..
ji a jinak já mám vždycky slabou čárku
každá žena má jinak vysoký ten hormon ![]()
jo a jak máš dlouhé cykly??
Příspěvek upraven 01.10.10 v 15:47
Milli píše:
Mě podle ovu testů vycházela ovulace jindy, než podle měření bt. A jelikož jsem třikrát otěhotněla podle bt a ne podle testů, tak za mě můžu říct, že testy jsou skoro na nic. Spíš bych měřila teplotu,jestli to teda už neděláš.
ahoj milli
ten názor jsem již slyšela a ne jednou ![]()
a jelikož si bt neměřím
, tak by mě zajímalo o kolik dní neseděla bt a test?
Míjelo se mi to asi tak o týden. Cykly jsem měla šílené - 40-60 dnů, takže jsem se na počítání dnů nemohla spolehnout. Testy jsem mívala slabé v době ovu a v době, kdy byly nejvýraznější, jsem podle bt byla už tak 4-5 dnů po ovulaci.
Milli píše:
Míjelo se mi to asi tak o týden. Cykly jsem měla šílené - 40-60 dnů, takže jsem se na počítání dnů nemohla spolehnout. Testy jsem mívala slabé v době ovu a v době, kdy byly nejvýraznější, jsem podle bt byla už tak 4-5 dnů po ovulaci.
cože???? až takhle?
chjoooo… ![]()
já teplotu také měřila a vycházelo mi to jako u testů..ale vydržela jsem to jen jeden měsíc..ale nebavilo mě to, tak jsem přestala…ovu testy mi přídou přesnější
no, cyklus mám 27 dnů, docela pravidelně, stejně tak i testuji stejně. Tak dva dny mám na testech slabou čárku, pak další den stejně silné a druhý den je druhá silnější, to by měla být ovu…a tak to minule i vyšlo
takže to mám potvrzené…no tenhle měsíc by měl být, ten co to vychází dobře, tak uvidíme, podám pak zprávu ![]()
Mikysek píše:
no, cyklus mám 27 dnů, docela pravidelně, stejně tak i testuji stejně. Tak dva dny mám na testech slabou čárku, pak další den stejně silné a druhý den je druhá silnější, to by měla být ovu…a tak to minule i vyšlotakže to mám potvrzené…no tenhle měsíc by měl být, ten co to vychází dobře, tak uvidíme, podám pak zprávu
mikysku, ovu nastáva 12-36 někde píšou až 48 hod od pozitivního testu ![]()
ale držím pěsti,aby to klaplo ![]()
no to by souhlasilo, ten druhý den, kdy jsou dvě čárky stejné… to je cca těch 24h …jo, kdyby to bylo tak jednoduché a hned to vyšlo. Navíc člověk ví, že by to šlo, ale není na to někdy nálada a pak je zase měsíc pryč ![]()
Zdravím vás dámy,
Chci se jen optat, jak pravidelnou máte ovulaci? Já měřím jen BT a ovulaci mám pokaždé jinak…dvakrát byla 15DC, pak 20, 21, 17,18 ale tenhle měsíc byla už 11.DC. Taky vám to tak lítá? já myslela, že by se měla ovu odchýlit max o den, dva, ale že i o tolik? žádné léky neberu, nemocná nejsem…Ta zpožděná ovu byla pokaždé při velikém stresu…
Děkuju za radu ![]()