Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky..píšu protože už na to přemejšlení nechci být sama:))..v květnu jsem potratila v 5tt a od září se opět snažíme o mimčo. 1. září jsem dostala poslední menstruaci. Sex jsme ale pravidelně neprovozovali..prostě když byla chuť:))…no a já vím, že je to moc brzo že jsem nedočkavá, ale pozoruji na sobě příznaky jako je bolení prsou, částé chození na malou, plačtivost..no ale včerejší test, 29.9. byl negativní a menstruace pořád nikde..celé ráno jsem včera probrečela a řekla jsem si, že si začnuměřit BT..dnes ráno jsem naměřila 37,1 ale měřila jsem se v puse a byla jsem ještě dost rozhicovaná z toho spánku a v noci se mi zdál sen, že jsem naměřila 37,1..tak už fakt nevím jestli si to jen všechno nevsugerovávám..od revize jsem pravidelnou menstruaci moc neměla ale v srpnu jsem měla cyklus 27 dní…ale někdy měla jsem už i 40..takže kdyby ovulace byla později než 14. září, je možné že test ještě nic neukázal??poraďte mi ze svých zkušenností prosím..jsem z dvojčat a moje sestřička je v pátem měsíci těhotenství a dnes se možná dozví co to bude..kéž bych už taky měla takový štěstí ![]()
A neměří se baz.teplota dole?? Já to teda nikdá neprovozovala, ale co jsem pochopila musí se měřit dole ještě než vstaneš z postele ne?? ![]()
Jinak držím palečky, nevěš hlavu, dočkáš se taky stejně jako tvoje ségra … nějaký mimoušek tě má určtě už vyhlídnutou a jen čeká na správný čas
. ![]()
ahojky..no ona se může měřit ie vagíě, v řitnim otvoru v puse a dokonce i v podpaždí..tak já to zkoušim v puse:))jj měřila jsem ještě v posteli 5 minut poctivě..no kdyby se ženskksá aspoň pořád nehlídala a nechtěla všechno hned..no a v podbřišku mě dost bolí jako kdybych to už měla dostat a včera mě tam tak pálilo, že jsem myslela, že mam zánět močáku…no včera jsme s manželem objednali na 10.12 hory v Itálii tak doufám, že za mě bude muset sehnat náhradu a já už nebudu moct..ael aspoň mam jeden bod kdy s tim těhotenstvím „nepočítám“.
Ahoj,mě po potratu právě pomohlo úplně se upnout k něčemu jinému,u nás se blížily vánoce,tak jsem to pořád plánovala a těšila,sice jsem byla zklamaná,když jsem to 25.12.dostala,ale to byla poslední menzes.takže doporučuju na hory se moc těšit a užít si to!!!držím palečky. ![]()
blanka111 píše:
Ahoj,mě po potratu právě pomohlo úplně se upnout k něčemu jinému,u nás se blížily vánoce,tak jsem to pořád plánovala a těšila,sice jsem byla zklamaná,když jsem to 25.12.dostala,ale to byla poslední menzes.takže doporučuju na hory se moc těšit a užít si to!!!držím palečky.
díky..já jsem si řekla že se musim upnout na něco jinýho..když jsem se snažili v březnu tak jsem na to pořád myslela a pak sejsm e na všechno vyprdla a v dubnu jsem otěhotněla..bohužel..přišla i menstruace, takže sjem si ani nedělal tset..takže když sjem pak začla krvácet a zjistila jsem že jsem těhotná a v 5tt tak jsem byla fakt překvapená..teď už si bud dávat větší pozor, ale myslim, že ten první měsíc se každá hlídá nejvíc a pak už to bude lepší:))a ty hory doufám, pomůžou:))díky za podporu:))tak,že ty už máš novorozeňátko?neboo to bylo už dřív?
alice, je mi luto, ze si potratila.
meranie bazalnej teploty nema zmysel, ked nemas odsledovany cely cyklus a urcite sa nemeria pod pazuchou ![]()
ak Ti test neukazal, tak si na 99% vsetky priznaky len nahovaras. lebo ked mas priznaky, znamena to, ze sa vylucuje hcg a ked sa vylucuje, tak Ti ho test musi ukazat.
skus este jeden o dva dni, ale ak bude aj ten negativny, sla by som ku gyn na vyvolavacku.
soldi píše:
alice, je mi luto, ze si potratila.meranie bazalnej teploty nema zmysel, ked nemas odsledovany cely cyklus a urcite sa nemeria pod pazuchou
ak Ti test neukazal, tak si na 99% vsetky priznaky len nahovaras. lebo ked mas priznaky, znamena to, ze sa vylucuje hcg a ked sa vylucuje, tak Ti ho test musi ukazat.
skus este jeden o dva dni, ale ak bude aj ten negativny, sla by som ku gyn na vyvolavacku.
ahoj..no zatím počkám a myslím, že se menstruace brzo dostavi:(..na vyvolávačku bych šla až tak po 14 dnech..no uvidíme..no podpaždí se měří tělesná teplota a podle tý tělesný se to dá taky rozpoznat ale neni to přesný..no zatim zkoušim v puse a uvidíme jak mi vyjde celý cyklus:)
alice, bazalku som merala vyse roka, takze nieco o tom viem ![]()
pri bazalke je dolezita kazda jedna desatinka a ked merias pod pazuchou, tak moze byt odchylka aj dve tri desatiny, preto sa tam nikdy nemeria ![]()
a z jednej teploty nic nevycitas. ani z troch.
este je moznost, ze by si mala ovulaciu pred par dnami a si tehotna, to by bolo veru na test skoro, ale to by si zas nemala priznaky ![]()
Nazdarek! ja jsem taky mela stejne priznaky, jako ty, mesicky nedorazily (mela jsem je vzdy presne) tak jsem si den pote delala test (dle navodu prej muzes uz prvni den vynechani) no a byl negativni!
tak mi to neslo do hlavy, jelikoz zenska intuice udela sve! tak jsem si dalsi test udelala za 5 dni a uz byl pozitivni, takze tehotna klidne byt muzes, testy si delej az tak tyden po vynechani! to budes mit jistotu! drzim palecky!!!!!!!!! at to vyjde!
Kulicka6 píše:
Nazdarek! ja jsem taky mela stejne priznaky, jako ty, mesicky nedorazily (mela jsem je vzdy presne) tak jsem si den pote delala test (dle navodu prej muzes uz prvni den vynechani) no a byl negativni!tak mi to neslo do hlavy, jelikoz zenska intuice udela sve! tak jsem si dalsi test udelala za 5 dni a uz byl pozitivni, takze tehotna klidne byt muzes, testy si delej az tak tyden po vynechani! to budes mit jistotu! drzim palecky!!!!!!!!! at to vyjde!
jůů..tak to gratuluju..no to sji me zase navnadila..ael radsi nebudu doufat:))ale je pravda ze kdz neni pravidelnej cyklus 28 dni tak to potom muze byt pravda…no ale nevim nevim asi se nebudu vubec tesit ze bych mohla byt stejny pripad jako ty..bohuzel:((,,no kdybybch to ela brat podle myho dvojcete tak tak zjistila den pred menstruaci ze je tehotna podle testu..
malýmu budou v neděli dva roky.hrozně rychle to uteklo.bohužel ty problémy co byli nejdou vymazat,ale následující těhu ti to vynahradí.přeji ti,aby to bylo co nejdřív.byla jsem na stejno těhotná se švagrovou+-14dní.takže chápu,jak je ti,když vidíš sestru.prostě si užij hory a vánoce.těš se!!!!!a navíc,tam budete mít toho broučka.kdy se má narodit?
Ahoj ALi,
já to měla podobně.. taky mi test před termínem MS neukázal. Já jsem čekala MS 19.9. a dělala jsem test 18.9.,a le byl nějakej zmatenej, neukázal kontrolní čárku, jen ten jakoby těhu proužek.. a v pondělí jsem MS nedostala, měla jsem zvýšenou teplotu a ani bazální teplota neklesla.. já měla zvýšenou bazální teplotu i třeba 36.6.. takže otázkou je, kolik jsi měla standartně.. a v pondělí 20.9.mi test už ukázal odpoledne //..
tak nevěš hlavu, ještě to vyjít může ![]()
Ahooojky,
Alica tak ja mám presne rovnaký problém. Poslednú MS som mala 29.8 a doteraz nič, včera 29.9 test negatívny. Tiež už neviem čo si mám myslieť. MS som mala vždy pravidelne max. 1 deň meškanie a to len raz ![]()
holky díky moc za podporu, no kdyby mi to napoprv vyslo tak jsem mohla mít se sestrou rozdil mesic a kamaradka taky mesic ale ta taky bohužel potratila tak teď obě „doháníme“ ségru:))jo jo na psychiku je to těžký, ale zárovň jsem šťastná za ségru..čeká to 16. března:))a pořád má nevolnosti..chudinka moje…no a tak doufam holky že ta naše malá naděje by třeba ještě mohla vyjít..já počkám pár dní a když to nedoatanu tak zkusim znovu testín nejspíš a vy dejte vědět jak vám to dopadlo nakonec..moc vám to přeju..držím palečky!! ![]()
Nikuša píše:
Ahooojky,
Alica tak ja mám presne rovnaký problém. Poslednú MS som mala 29.8 a doteraz nič, včera 29.9 test negatívny. Tiež už neviem čo si mám myslieť. MS som mala vždy pravidelne max. 1 deň meškanie a to len raz
ahojky..tak drzim palecky..treba je to opozdeni kvuli psychice ale preju ti aby ti to vyslo..kdyz to mas takhle hezky pravidelne tak si zkus testik pozdeji a uvidis:)