Nepříjemné pocity v pochvě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4.11.23 21:20
@Tereza230390 píše:
Ahoj holky,
ráda bych oživila diskuzi. Od konce srpna letošního roku se trápím s šílenýmy problémy. Urologové mě posílají za gynekolog a opačně. Vše začalo mou výpovědí v práci, kdy jsem se psychicky doslova sesypala. Byl na mě vyvíjen šílený tlak, který jsem neustála. Ještě ten den, kdy jsem podala výpověď se to všechno rozběhlo. Nevím, jestli je to přímo příčina nebo to byl pouze spouštěč problému. Začalo to klasickými příznaky zánětu močového měchýře - tlak, neustálé nutkání k močení. Od obvodní lékařky jsem dostala antibiotika, která nepomohla a naopak po jejich podání se stav zhoršil. Dostala jsem tedy jiná, ale ani zde nenastala změna. Vystupňovalo se to až do takové urgence, kdy jsem jen seděla v horké vaně a co minutu učůrávala, abych nevyskočila z kůže. Dostala jsem se poprvé na urologii. Zde mi vycévkovali moč, odeslali na kultivaci. Výsledek byl negativní. Stejně tak nález na sonu, stěry na pohlavní nemoci a stěry z děložního hrdla. Vše negativní. Stav je opravdu hodně proměnný. Vždy když si myslím, že už to bude dobré, druhý den se vše prudce otočí a zase v tom lítám. Aktuálně je stav takový, že mám šílený tlak na celý spodek. V močové trubici, v pochvě, i na konečník. Vždy jsem měla dlouhou a silnou menstruaci, nyní má poslední menstruace trvala pouhé dva dny a měla jsem při ní šílené bolesti. Jsem opravdu zoufalá. Doktoři se semnou nechtějí bavit a já žiji jak invalida. Celé dny se trápím a utápím v tom, že už mi nikdo nepomůže. Zároveň mám hrozný strach, abych byla v pořádku a mohla tu být pro své děti. 🤎

Ahoj, nejsi v tom sama. Začalo mi to na začátku léta, kdy jsem měla klasický zánět mocaku, atb zabrala ale za dva dny jsem letěla na pohotovost znovu. Takhle se mi opakoval zánět opravdu až do září, kdy jsem co týden byla na pohotovosti s obrovskými bolestmi. Řešila to gynekologie i urolog, všechny testy negativní. Jak moč, tak kultivace pochvy. Jediné co, tak se mi stale opakoval zánět mocaku a kvasinkové infekce. Trápilo mě to jak fyzicky, tak psychicky. Úplně jsem se vzdala pohlavního života, bohužel víceméně i sociálního, jelikož jsem byla vyděšená z toho, jít čůrat kdekoliv jinde než doma. Do toho všeho se mi objevil nepříjemný pocit, skoro až bolest v pochvě, respektive u vstupu. Na opakované záněty mocaku, mi pomohl až penicilin, dostala jsem Amoksiklav. Do toho jsem zalecila infekce v pochvě. Vše šlo ruku v ruce. Naposledy jsem byla v Motole na pohotovosti tři týdny zpátky. Holky, kupte si vložky a intimky s bylinkama, jsou vyloženě i takové na léčbu při zánětech močových cest, je to příjemně chladivé, nosím je ted 24/7. Hodně piju, aby byla moč ředěná. Dvakrát denně brusinky a po zánětu mocaku do toho ještě sirup Urinal Akut. Beru probiotika do pochvy, které jsou zároveň na střeva a imunitu. Po doporučení gynekolozky jsem začala brát i Wobenzym, který funguje na chronické záněty. Je to drahý jako prase, ale podporuje léčbu právě močového měchýře a pohlavních cest, které si toho při léčbě taky dost protrpely. Stále to není úplně ok, je to léčba na dlouhou trať. Stále mám strach ze sexu a každého čůrání, ale snažím se od toho odprostit a tolik na to nemyslet. Kdyby něco pomohlo Vám, určitě dejte vědět. Ale holky, nejste v tom samotné a URČITĚ Vám něco pomůže, jen nevzdávat a nesmirovat se s bolestmi :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
4.11.23 22:26

@Tereza230390 Napadlo mě, když máš všechno negativní, jestli to není třeba uskřinutý nerv, vaz, sval. Na tvém místě bych si našla dobrého osteopata, aby se na to podíval. S osteopatií mám dobré zkušenosti i u takovýchto „vnitřních“ záležitostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.11.23 23:47

@Original9062 Moc Ti děkuji za zprávu. Přiznám se, že mi u čtení tekly slzy po tvářích…Ty příznaky jsou úplně totožné. Člověk si myslí, že v tom plave sám a nikdo mu nerozumí. Moc děkuji za všechny rady. Moje gynekoložka se se mnou už téměř nebaví. Řekla mi, že pokud nic neprokáže cystoskopie, pošle mě do nemocnice na laparoskopii, kde budou prý hledat příčinu 8o :zed: Nevím, jestli jsem se v původním příspěvku zmiňovala, ale podstoupila jsem cystoskopii, kde zjistil doktor nějaké ložisko chronického zánětu a zúženou močovou trubici. Nicméně řekl mi, že s příznaky, které mám to vůbec nesouvisí. Dnes mi dorazil výsledek sedimentace moči a mám zvýšené U-PH, stopu bílkoviny a malé množství krve. Po třech měsících poprvé něco průkazného. Doktor mi nasadil Furolin na noc. Prý se bere i u chronických zánětů. Vzala jsem si dnes první tabletu, ale místo úlevy jsem měla pocit, že mi tam dole začala slušná diskotéka :oops: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.11.23 23:50

@Pučálkovic.Amina Děkuji za tip. Také jsem chtěla už začít pátrat v těchto vodách… Třeba k tomu ještě dojde, ale podle té poslední laborky to vypadá, že se mě opravdu drží nějaká odolná brebera, která se mě nechce pustit. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.12.23 17:44

@Tereza230390 Není zač! Máš nějaké změny? Nebo stále stejný stav? :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.12.23 22:37

Přidávám. se. neustálý pocit na močení po zánětu z června. Nic nenašli. Vždy zhoršení s menstruaci po ovulaci. 😟

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.2.25 21:51

Holky, zkuste borovou vodu čípky (tablety do pochvy), já jsem neměla úplně to samé, ale měla jsem furt pocit na čůrání a hrozně divné pocity, bylo to jakoby náběh na zánět močáku, takové pocity, ale testy mi vždy vyšly negativní. Pomáhalo mi trochu, když jsem si sundala kalhotky a prostě byla bez nich, to jsem praktikovala několik měsíců, a do toho pila hodně dmannozu, tato kombinace to nějakým způsobem zlepšovala, ale vždy po sexu se to vracelo. Až nakonec mi pomohla borová voda, kterou jsem dávala vkuse cca 8 dní. Bylo mi řečeno, že to může souviset se snižováním estrogenu a suchostí ve vagíně, nicméně ja si spíš myslím, že to má něco do činění se semenem, které snižuje PH v pochvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí