Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Šárka: 1. zub v 13 měsících a trvá to doteď (15,5 měsíců). Momentálně to vypadá, že jí vyrostou 4 zuby nahoře najednou
, ale už asi týden jen „koukají“ skrz dásně
Po druhé jedničce dole ani vidu, ani slechu… ![]()
Domca prvni zub presne na den ve 14ti mesicich
Doufam, ze Denis to bude mit taky tak, nikdy zadny problemy a rvani se zubama jako miminko a kousani pri kojeni
, vylezly jak po masle ![]()
Opožděně reaguju: Starší dcera 1. zub v 11 měsících (2. v roce). Mladší dcera 1. zub v necelých 15 měsících, teď je jí 17 měsíců a má 4. U obou holek přitom minimálně půl roku před prvním zoubkem byly takové ty klasické projevy růstu zoubků (pláč, kousání všeho, oteklé dásničky).
Moje sestra měla první zub v roce a půl, tu už si ukazovali jako exota a poslední mlíčný zub ji opustil až na gymplu
. Doba růstu zoubků je dost podmíněná geneticky.
Tak dcera měla první zub v 15měsících
…tenkrát jsem se taky dost děsila,a když šla ve 3letech do školky ještě neměla všechny dorostlé,chyběli jí stoličky
![]()
No tak my máme 14 měsíců a nemáme ještě ani jeden zub
přitom mě i partnerovi rostly zuby okolo 6. měsíce věku. Nehrotím to, beru to tak, že už jedny zuby měla… když se narodila měla 2 zoubky dole. Asi už ví co je to za bolest a co jí čeká a nějak si teď s nimi dává načas:)
Náš Kuba má 14 m a ještě nemá žádný zub
už jsem taky nervozní, dneská má teplotu ale nemocně nevypadá, tak žeby se něco dělo???
Držím palce aby to byly zoubky! Alespoň je bude mít zdravější, když mu rostou později
![]()
Ahoj chtěla sem se optat už měsíc máme problém s prořezáváním zoubků synovy bude za týden 5měsíců a vše kouše,slintá klasika když se má proříznout zoubek ted je čím dál tím vzteklejší nevíte jak dlouho to může eště trva.Opravdu má dásně nahoře nateklé a moc ho to chudáka bolí.
![]()
Ahoj, mám pouze informační dotaz (stejně s tím nic nenadělám
). Dcerce narostly jedničky nahoře i dole, dvojky nahoře a teď lezou stoličky nahoře a dnes jsem našla i jednu dole. A dvojky dole nic… Tak snad vylezou??
Nebo tam bude mít díry
?
Ahojky bud rada, aspon dele pak vydrzi…
Nas malej teda mel zoubky od 5 ho, mesice..A ted bude mit za par dni 18 mesicu. A rostou nam predni stolicky, a spicaci, asi dva nebo tri lezou, a mozna i uplne zadni stolicky, ale to nevim jiste…
No zatim mame, celkem zubu 12zubu vlezlych a spicasi prosvytaji,.Tak se da rici ze 13-14 zubu mame,
Ahoj, neboj, vylezou, u syna jsem to měla taky tak, s tím, že dvojky dole vylezly až jako poslední, už měl venku všechny a ty dvojky ne a ne, jeden zub má trošku křivý, zubař upozorňoval, že má velké zuby a neví, jestli se mu tam všechny vejdou pěkně vedle sebe, manžel je má křivé. Dcera má 15 měs. a má jen 4 zuby.
Neboj vylezou, my mame dole jednicky a dole dvojky taky ne a ne vylezt a pritom nahore uz ma 4 zoubky a derou se ven stolicky, ma to zdurele az mi ho je lito, ale cetla jsem, ze prvni zoubky rostou az do 3 let, pokud vsechny nevylezou pak se to az resi
takze casu je dost ![]()
Děkuju, tak to díry snad mít nebudem
. Chudince roste pořád něco, dneska byla k večeru nevrlá a manžel pak našel další čtyřku. Od 2. května, kdy se začal klubat první, má už 9 zoubků.
No jo, u nekoho dlouho nic a pak to leze pomalu vsechno najednou, my mame dasne taky „pekny“,v noci trochu knoura, jak prestane pusobit gel, ale jinak to snasi zatim dobre, zuby bolej kdyz rostou a pak kdyz vypadavaj
ale musi se to vydrzet
![]()
Ahojte,
neviem, kam napisat moju otazku, tak som sa rozhodla sem..
Dcera ma 7 rokov, cca pred rokom jej vypadli horne jednicky a doteraz jej nenarastli trvale… ![]()
Su tam, v dasienku ich je vidno, bola aj u zubarky, ale ta nam na to nic nepovedala,,, my sme boli u zubarky cca pred 5 mesiacmi, ale zuby jej stale nenarastli…
Co s tym?
Je to ok? ALebo treba ist opat k zubarovi???
Dakujem
Ivana