Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@prokr, nebudu ti tvůj postoj vyvracet - není k tomu důvod a popravdě řečeno, nemám ani chuť dál s tebou diskutovat. Zloba, která z tvých příspěvků stříká, je v této konkrétní diskusi zcela neadekvátní, celému problému nepřiměřená a já se v ní s tebou dál rochnit nebudu.
@Tarjei píše:
A jeste neco. Rodice maj pravo dat detem, co uznaj za vhodny. Jako kazdej komukoliv. Kde je psano, ze deti maj dostat stejne? Ja davam ne rovnym dilem ale podle toho, co uznam za vhodny, ze kdo potrebuje. A zaslouzi si.
Mam tri deti a kazdy jiny. Nikdo si ale nedovoli vycist mi, ze druhej dostal darek o petikilo drazsi. No, treba dostal, a co? Moje pravo, moje volba.
To určitě ano. A právo dětí je zase myslet si o tom svoje. A to, že si „nedovolí“ opravdu nemusí znamenat, že s Tebou v tomto souzní a že se to nakonec jednou někde negativně neprojeví ![]()
@Anonymní píše:
Přijde mi celkem normální, že rodiče dají víc peněz do dcery, která má dítě a už s nimi nebydlí, než do dcery, která je bezdětná a bydlí s nimi. Když měl bratr už rodinu, dávali mu rodiče peníze třeba 5000 a já (bezdětná a bydlící s nimi) dostala 1000. Nikdy mi to nepřišlo nefér.
A to bylo pro celou jeho rodinu nebo jenom pro nej osobne? V tom je celkem rozdil tady od zakladatelky.
@Jeremi píše:
V devatenácti má ta holka sotva po maturitě, takže mi přijde celkem normální, že ještě bydlí doma. Tady je to zas samá údernice, co se odstěhovala od rodičů v sen osmnáctin (patrně kvůli skvělým vztahům, co spolu měli) a pak už vydělávala a do toho ještě studovala nějakou velmi náročnou školu.Zakladatelko, chápu, že jsi smutná, ale tím, že se budeš užírat, se to nijak nevyřeší. Já bych si s mámou promluvila. Bez výčitek, ale o tom, jak se cítím a jaké pocity to ve mně vyvolává. A asi bych se zamyslela, jestli to takhle bylo vždycky, jestli rodiče nikdy neuměli dávat dárky (jsou lidi, co jim vymýšlení dárků nejde) nebo se teď něco změnilo. Nepomohlo by, kdybyste zase zavedli dopis Ježíškovi?
Já mám taky děti s desetiletým odstupem a aktuálně se rozhodně hůř vymýšlejí dárky mladší puberťačce, a to spolu taky bydlíme a máme docela blízký vztah. Doma v podstatě všechno má, věci, po kterých tak puberťáci normálně prahnou (mobil, noťas, chytré hodinky, foťák…) dostala v nedávné minulosti, když něco potřebuje (třeba bundu na snowboard), dostane to i mimo termín Vánoc/narozenin. Koncert nebo jiná kultura taky zrovna nejsou žádné, co by ji lákaly. Chtěla na balet, ale to jsme spolu byly na začátku adventu. Co by chtěla k Vánocům, si nenapsala, na dotazy odpovídala, že neví (ptali jsme se všichni asi milionkrát) Syn naproti tomu vydal pro Ježíška sdílenou excelovou tabulku, stačilo jen odškrtávat.Ono to není vždycky jen chyba dárců.
hustý, to se mi líbí
Jasně si říct a odpadnou tyhle ublíženecké řeči, kdo měl lepší dárek.
@PaníBovaryová píše:
A myslis si to proc?
Ten příběh na mě nepůsobí, že by ji upřednostňovali. Píše, že na narozeniny a vánoce „dostávají jinak obě hodnotné dary“. Letos se jen netrefili do vkusu. Zdědili byt, a první dcera se akorát osamostatnila, tak ji ho dali. Nemají přece povinnost v tu samou chvíli vyplácet druhou dceru, aby se necitila tratna. Až ten čas přijde, pravděpodobně taky něco dostane. Ale samozřejmě mýlit se můžu a čas teprve ukáže.
@BohunkaP píše:
@prokr, nebudu ti tvůj postoj vyvracet - není k tomu důvod a popravdě řečeno, nemám ani chuť dál s tebou diskutovat. Zloba, která z tvých příspěvků stříká, je v této konkrétní diskusi zcela neadekvátní, celému problému nepřiměřená a já se v ní s tebou dál rochnit nebudu.
V pořádku. Děkuji za jasné, přímé a slušné ukončení komunikace mezi námi v této diskuzi.
@prokr píše:
To určitě ano. A právo dětí je zase myslet si o tom svoje. A to, že si „nedovolí“ opravdu nemusí znamenat, že s Tebou v tomto souzní a že se to nakonec jednou někde negativně neprojeví
Jiste, a nafuceni se pro nakou takovou blbinu o tech detech dost vypovida. Takze az to nastane, budu si rikat, jestli jsem udelala chybu ve vychove a nebo jestli je to povahou. A ne, nedotkne se me to. Nenecham na sebe prenaset bebinka kohokoliv a kazit si naladu.
Jenze ja treba na svoje sourozence nikdy nezarlila. Kdyz se narodil bracha, segra zarlila jak das, pamatuju si ten pocit, ze nerozumim tomu, proc ona to dela, proc to vnima tak blbe, kdyz mame doma novy miminko a mne to prislo uplne megaskvely.
Proste zdravy sebehodnoceni a pokora, to je to, co fnuknam chybi. Ublizene se clovek muze citit z cehokoliv, co si vymysli, na co se zameri. Za me je lepsi volba nenechat se mlit blbostma a byt vdecna za vsechno dobry.
@Sandra.B1 píše:Vždy na narozeniny nebo Vánoce dostanu se sestrou od našich jinak hodnotný dárek.
Ten příběh na mě nepůsobí, že by ji upřednostňovali. Píše, že na narozeniny a vánoce „dostávají jinak obě hodnotné dary“. Letos se jen netrefili do vkusu. Zdědili byt, a první dcera se akorát osamostatnila, tak ji ho dali. Nemají přece povinnost v tu samou chvíli vyplácet druhou dceru, aby se necitila tratna. Až ten čas přijde, pravděpodobně taky něco dostane. Ale samozřejmě mýlit se můžu a čas teprve ukáže.
Abych byla konktretnejsi, kdyz vymysleli darek pro sestru uvazovali nas poukazem do sportu a to jsem jim vyvratila se slovy „Dejte NÁM radeji poukaz do parfumerie nebo neco podobneho a rekla jsem primo obchod“ pozdeji jsem pro sestru vymyslela lepsi darek. No a ja dostala poukaz do sportovniho obchodu a to nejsem vubec zadny sportak, nikdy jsem v nem nenakupovala.
Nejde mi v tomto darku o hodnotu, jak si nekteri mysli, ale o to, ze uz tak jsem ji poradila a stejne to takhle dopadlo. Ale to je jedno, stejne se najdou rýpalisti, kteri me za tohle budou odsuzovat 😁 jsou tady i ti, kteri mě chapou a za to Vam dekuji.
@Sandra.B1 píše:
Ona uz ale samostatna je. Pracuje, ale bydli u rodicu, protoze nema na najem. Kdyby meli byt nebo penize…davno by ji to dali. Nebo maji, ale dat nechteji ![]()
@Anonymní píše:
Abych byla konktretnejsi, kdyz vymysleli darek pro sestru uvazovali nas poukazem do sportu a to jsem jim vyvratila se slovy „Dejte NÁM radeji poukaz do parfumerie nebo neco podobneho a rekla jsem primo obchod“ pozdeji jsem pro sestru vymyslela lepsi darek. No a ja dostala poukaz do sportovniho obchodu a to nejsem vubec zadny sportak, nikdy jsem v nem nenakupovala.
Nejde mi v tomto darku o hodnotu, jak si nekteri mysli, ale o to, ze uz tak jsem ji poradila a stejne to takhle dopadlo. Ale to je jedno, stejne se najdou rýpalisti, kteri me za tohle budou odsuzovat 😁 jsou tady i ti, kteri mě chapou a za to Vam dekuji.
Tak si na tohle jednou vzpomen, az budes mit deti, jo? A milion starosti okolo. Jsem na Tebe zvedava, jak to zmaknes.
@Anonymní píše:
Poradnou cinku!
Na zakopavani dobre ![]()
@Tarjei píše:
Tak si na tohle jednou vzpomen, az budes mit deti, jo? A milion starosti okolo. Jsem na Tebe zvedava, jak to zmaknes.
Jakoze ji dite rekne, ze hlavne sport. obchod ne a ona just pujde a vezme poukaz ve sport. obchodu? Tak to ma zmaknout? ![]()
@Tarjei
Co je na tom spatneho? Zeptali se, poradila jsem a darek vyvratila. Na co bych si měla jako vzpomenout?