Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@smile_xxx píše:
Ty ještě studuješ, že bydlíš u rodičů? Aha, už jsem docetla, že pracuješ. Tím pádem tě rodiče také nepřímo dotují, když nemusíš platit komerční nájem.Příspěvek upraven 26.12.23 v 10:13
Její sestra tam taky bydlela do 22 let.
@Monchichik píše:
@Tarjei Děti mám a poslouchám, co by si přály, takže by se mi nestalo dát jim poukázku do obchodu, kde je to nezajímá…a dávám jim všem přibližně stejně…vánoce jsou o tom udělat radost a ne vytvářet problémy, což nespravedlnost a ignorantství vyvolá..
Priblizne stejne? Ja mam tabulku a oba dostanou stejny pocet darku ve stejne hodnote, letos to teda nebyla zadna sranda ![]()
@Knizka Nemám tabulku a dávám přibližně stejně…
i když jedno dítě žije ve světě a toho teda úplně šidím…ten dostává jen na Mikuláše balík s dobrotama…
@Knizka píše:
Priblizne stejne? Ja mam tabulku a oba dostanou stejny pocet darku ve stejne hodnote, letos to teda nebyla zadna sranda
Máme to stejně. Čím jsou děti straší, tím je to složitější. Kromě toho jsou oba prosincový, takže Mikuláš, narozeniny a Vánoce ![]()
Tak na tohle teda tabulku nemám a pořád doufám, že děti jsou příčetné a chápou, že každý má v různých životních fázích různé potřeby a přání, ale že hraju maximálně fér a celkově se to srovná. Jak je mezi nimi deset let, tak to ani jinak nedává smysl. Když byl dceři rok, dostala panenku a kočárek, zatímco syn herní konzoli asi za deset tisíc. Nedávalo smysl to dorovnávat.
A podobné propasti jsou pořád.
@BohunkaP píše:
A nemyslíš, že může být problém v tom, že stejně jako se maminka na dárek pro sestru zeptala tebe, tak na dárek pro tebe se zeptala sestry…. a ta, třeba i v dobré víře, prostě poradila špatně? Nebo se nezeptala a zkusila to odhadnout sama – no a netrefila se, každý nemá na vybírání dárků talent.Ve svém věku žiješ stále u rodičů, takže si opravdu nemyslím, že máš právo na nějaké ublížené stěžování si, jak rodiče sestru “dotují” a tebe ne…
V kolika letech se chystáš vyhodit deti z domu?
@BohunkaP píše:
A nemyslíš, že může být problém v tom, že stejně jako se maminka na dárek pro sestru zeptala tebe, tak na dárek pro tebe se zeptala sestry…. a ta, třeba i v dobré víře, prostě poradila špatně? Nebo se nezeptala a zkusila to odhadnout sama – no a netrefila se, každý nemá na vybírání dárků talent.Ve svém věku žiješ stále u rodičů, takže si opravdu nemyslím, že máš právo na nějaké ublížené stěžování si, jak rodiče sestru “dotují” a tebe ne…
A kde má v 19 bydlet? Při dnešních cenách a platech?
@ibis píše:
Máme to stejně. Čím jsou děti straší, tím je to složitější. Kromě toho jsou oba prosincový, takže Mikuláš, narozeniny a Vánoce
No jasne. Chci k nim byt fer
a jde to…
@Tarjei píše:
Tak si na tohle jednou vzpomen, az budes mit deti, jo? A milion starosti okolo. Jsem na Tebe zvedava, jak to zmaknes.
Děti a milion starostí okolo tady máme všechny a přesto s tebou tvůj názor nesdílíme.
Zakladatelko, chápu tě. Jako nejstarší ségra jsem byla úkolovaná pravidelně před Vánoci asi takto: rodiče: nevíme, co klukům. Tady máš peníze, sežeň něco. Kluci: nevíme, co rodičům. Tady jsou prachy, vyber něco. Táta: nevím, co mámě. Tumáš, něco jí za mě kup. Jako řeknu ti, dostihy na druhou. A to jsem se vyplýtvala z nápadů a potom jsem měla co dělat, abych vymyslela dárky svoje. Moje matka si vždycky zakládala na tom, že je k nám spravedlivá rovným dílem. Takže jsem dostala k Vánocům tisícovku pro sebe, muže, obě děti. Stejně jako moji svobodní sourozenci. Když se konečně oni dočkali děti, bylo pro mé rodiče samozřejmostí, že se jim jen tak, nikoli k narození, Vánocům, narozeninám, koupil například odšťavňovač nebo pro odrostlejší miminko kárka nebo golfky. Co dostaly děti k narození nevím, ale vím, že jsem na neteřích ani synovcích nešetřila. Hlídání pominu, argument byl. Když byly mé děti malé, naší neměli čas. Měli ho až pro potomky sourozenců. Ono to o čase nebylo, bylo to hlavně o zájmu. Takže zakladatelko, podle svých zkušeností ti dám radu. Normálně se na to vykašli. Já nejsem nikomu nic dlužná, co mám, mám díky tomu, že makám a na nikoho nespoléhám. On mi taky nikdo, myslím svou původní rodinu, když přišly špatné časy, tu pomocnou ruku nepodal. Takže úplně nejlepší do života je, spoléhat sama na sebe, ostatní, co na mě evidentně kašlou, vůbec neřešit a radovat se z ostatních pozitiv, která mi život přináší v jiných oblastech. Jediné člověk, který neřeší staré křivdy a nehrabe se v tom, co bylo, protože to stejně nezmění, se umí radovat ze života. Jde si za svým, je mu dobře ve svojí kůži, a ti ostatní, ať si žijí po svém. Mám svoje děti, držíme při sobě, pomůžeme si navzájem. Vypracovali jsme se všichni ke svému bydlení, baví nás naše práce, kde s námi jsou spokojení. Umím být nad věcí, když moje máma, se kterou si na její návrh nedáváme k ničemu dárky, jede s kytkou a dortem za svými favority. Spánembohem, ať si ty oslavy užijí. Já ji občas koupím užitečnost do kuchyně, do domácnosti jen tak, kterou neunese, kam se nepodívá, opakovaně nabidnu pomoc při domácích pracích, nemůže říct, že bych na ni kašlala, a žiju si po svém a za svoje. Na nic nečekám, ono nic nepřijde, co se nepostarám sama. Vykašli se na to, že rodiče neměří stejně, málokteří to umějí, jednou jim budeš dobrá, protože dítě, které je zvyklé jen brát, to dávat neumí, i když už má na to věk. Přeji ti hodně kuráže do života a sílu k nadhledu na věci, které stejně nezměníš…
Já tě chápu. Každopádně nebuď smutná, ve sportu si vyberte i nesportovec. Třeba plavky, sluneční brýle, mikina, kufr.
@Řešeto No já bych si třeba ve sportu nevybrala nic…
oblečení od nich nenosím, nelíbí se mi…brýle mám dioptrické a plavky taky z úplně jiného obchodu…já bych to mohla tak poslat dál…a fakt by mi vadilo, kdyby někdo, kdo mě zná a ví, že tohle pro mě není, mi tam dal poukázku…
Ty přemýšlíš, jaký dárek udělá radost a potěší a bude „na míru“, jenže ne každý to takto má.
Někdo dárkem nic nevyjadřuje, jen něco dá, protože Vánoce. Nepřemýšlí o tom, unavuje ho to, stresuje ho to, chce to mít co nejdřív vyřešeno a odškrtnuto, nic to pro něj neznamená, pouze splnění povinnosti, protože se dárek na Vánoce očekává.
@Tarjei píše:
Dalsi ublizena fnukna tvl. Dojdi se podivat do nakyho domova duchodcu. Tam mas furu opustenejch lidi, za kterejma ani na Vanoce nikdo neprijde. Nebo do decaku. Tam mivaj deti hmotne dost ale chybi to dulezity, rodina. A pak si stezuj. No mercy jako, sorac. Pro tohle opravdu nemam pochopeni.
Já zas nemám pochopení, proč do ní ryjes, tak ji to zamrzelo, že sestra dostala lepší dárek. Jasně, že je na tom někdo ještě hůř a co?