Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Rodiče má oba, pozemky patří jen tchánovi,
on rozhoduje.
Aha, ale matka se může taky vyjádřit, ne? Já bych teda nemlčela k tomu, kdyby chtěl muž dát jen jednomu dítěti..a tchán to nijak nevysvětlil? Odpověď prostě to tak je by mi fakt nestačila…
@Anonymní píše:
A není to tak, že manžel dostal něco jiného, třeba už dříve - příspěvek na vlastní bydlení, pozemek nebo třeba že mu platili studia na vysoké škole atd.?
A pokud je to tak, že opravdu on nic nedostává a rodiče vyloženě podporují jen jeho sestru, je to jejich svobodné rozhodnutí. On se může také svobodně rozhodnout a např. se s nimi přestat vídat.
Nedostal nic, ano je to volba rodiče, jen to píšu že to byla rána do srdce a ano, nevídají se….
Manžel se cítí strašně, je to záležitost již loňská, tímto se vše pokazilo a už nikdy se to nezpraví…….
@Tarjei píše:
Jiste, a nafuceni se pro nakou takovou blbinu o tech detech dost vypovida. Takze az to nastane, budu si rikat, jestli jsem udelala chybu ve vychove a nebo jestli je to povahou. A ne, nedotkne se me to. Nenecham na sebe prenaset bebinka kohokoliv a kazit si naladu.
Jenze ja treba na svoje sourozence nikdy nezarlila. Kdyz se narodil bracha, segra zarlila jak das, pamatuju si ten pocit, ze nerozumim tomu, proc ona to dela, proc to vnima tak blbe, kdyz mame doma novy miminko a mne to prislo uplne megaskvely.
Proste zdravy sebehodnoceni a pokora, to je to, co fnuknam chybi. Ublizene se clovek muze citit z cehokoliv, co si vymysli, na co se zameri. Za me je lepsi volba nenechat se mlit blbostma a byt vdecna za vsechno dobry.
Ty musíš mít emoční inteligenci kostky uhlí, že ti nedochází, co s člověkem udělá nerovnost, co pocit, že je pro rodiče jako dítě méně hodnotný než to druhé dítě, že ho mají méně rádi než sourozence. To, že odbydou jeho dárky, je symptom nějakého stavu a ty prostě nedokážeš pochopit, že v jádru nejde o nějaký o pětistovku levnější dárek, ale o to uvědomění, že pro rodiče nejsem tak důležitá. Zakladatelka je výdělečně činná, nejspíš si může koupit cokoliv v hodnotě dárku od rodičů. Ale sama sobě pocit, že ji rodiče milují stejně jako sestru, nedá.
Ty si nevidíš dal než na špičku nosu. Lidi jako ty pak fňukají sami v důchoďácích a ukřivdění a sami pak i umřou, naprosto přesvědčeni, jak byli mistry světa amoleta a to jen ti jejich nevydaření smradi to všechno způsobili. Moji rodiče velice výrazně preferovali dva z mých sourozenců (je nás dohromady sedm dětí) a absolutně nechápou, jak to, že všechny ostatní děti k nim mají velice vlažný, spíše zdvořilostní vztah. Naprosto upřímně si myslí, že je chyba v nás. Co udělali oni blbě si absolutně nepřipouští. Asi jako ty.
@Monchichik píše:
Aha, ale matka se může taky vyjádřit, ne? Já bych teda nemlčela k tomu, kdyby chtěl muž dát jen jednomu dítěti..a tchán to nijak nevysvětlil? Odpověď prostě to tak je by mi fakt nestačila…
Tato odpověď nestačí, několikrát se ptal, ale to už odpověď nebyla vůbec žádná. Už se neptá.
Matka myslí jen na sebe, to je to samé…..
@SlečnaDahlia ale moje sebehodnoceni fakt nezavisi na okoli..a proto by se me tohle nedotklo.
@Anonymní píše:
Tato odpověď nestačí, několikrát se ptal, ale to už odpověď nebyla vůbec žádná. Už se neptá.
Matka myslí jen na sebe, to je to samé…..
No tak když se tak hezky postarali o jedno dítě, tak se to dítě může postarat zase jednou o ně…u nás bylo taky řečeno, že jsou to moje peníze, můžu si s nimi dělat co chci…v pořádku, chápu a zařídila jsem se taky podle svého…
@Monchichik píše:
No tak když se tak hezky postarali o jedno dítě, tak se to dítě může postarat zase jednou o ně…u nás bylo taky řečeno, že jsou to moje peníze, můžu si s nimi dělat co chci…v pořádku, chápu a zařídila jsem se taky podle svého…
Takhle nějak je to i u nás…..
Ale manžel to rozhodně nepřekousl, nechápe
a užírá se tím……
@Anonymní píše:
Takhle nějak je to i u nás…..
Ale manžel to rozhodně nepřekousl, nechápe
a užírá se tím……
No neboj se, že já jsem se s tím smířila…to ani nejde, pořád máš pocit, že jsi něco méně a že tě nemá tak ráda jako ty další a že jí to navíc ještě připadá úplně v pořádku…pro mě nepochopitelné a nikdy bych tohle u svých dětí nedopustila…
@Monchichik píše:
No neboj se, že já jsem se s tím smířila…to ani nejde, pořád máš pocit, že jsi něco méně a že tě nemá tak ráda jako ty další a že jí to navíc ještě připadá úplně v pořádku…pro mě nepochopitelné a nikdy bych tohle u svých dětí nedopustila…
Asi tak, je to smutné…..
@Tarjei Ale někteří dospělí pořád hledají u rodičů potvrzení své vlastní hodnoty. Asi hodně lidí. A ne vždy u rodičů, ale taky u ostatních.
Nemá cenu tady dumat o tom, jestli je to takhle dobře nebo ne nebo proč to tak je. Ale tak to je a nemá podle mě cenu někoho přesvědčovat, ať se na hodnocení od rodičů vykašle. Nevykašle, takhle jednoduše to fakt nefunguje.
Měli slíbené oba stejné pozemky, jaké bylo překvapení, když jeden dostal a druhý ne….
Manžel nikoho nežádal, vymyslel to tchán sám, že to tak rozdělí, ale je to jinak…..
Mě to je vlastně jedno, ale on se tím trápí…..
@Anonymní píše:
Měli slíbené oba stejné pozemky, jaké bylo překvapení, když jeden dostal a druhý ne….
Manžel nikoho nežádal, vymyslel to tchán sám, že to tak rozdělí, ale je to jinak…..
Mě to je vlastně jedno, ale on se tím trápí…..
A jak se k tomu postavila jeho sestra?
@Tarjei píše:
@SlečnaDahlia ale moje sebehodnoceni fakt nezavisi na okoli..a proto by se me tohle nedotklo.
No to urcite
proto tady tak vyskakujes, vid? Protoze zakladatelka vubec neslapla na tvuj vnitrni strach.
@Monchichik píše:Šli spolu s tatínkem pozemek přepsat na katastr
A jak se k tomu postavila jeho sestra?
@Anonymní píše: Šli spolu s tatínkem pozemek přepsat na katastr
a je její….. nezájem….
No taky hezký…