Nerovné dary

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
811
26.12.23 16:20
@Tarjei píše:
Nestiham odpovidat konkretne, tak jen obecne. Ono je totiz lehky soudit. Kohokoliv, za cokoliv. Snazit se ho pochopit je mnohem tezsi. A zakladatelko, treba Ti rodice chteli rozsirit obzory no..jestli s tim mas takovej problem, tak se odstehuj a neudrzuj s nima kontakt, easy peasy. Kdyz jsou tak strasny.

Ano, soudit je lehké. A přesně to teď děláš, soudíš o zakladatelce, že je ublížena fnukna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15134
27.12.23 10:15
@Anonymní píše:
Ahoj,
Je to asi blbost, ale trochu mě to trápí, tak chci znát i názor od jiných😌
Vždy na narozeniny nebo Vánoce dostanu se sestrou od našich jinak hodnotný dárek.
Celkově mi přijde, že rodiče sestru hodně dotují, nevím asi ji mají vice rádi. Má chlapa a dítě a bydlí ve svém, ale myslím že špatně se namají. Zato já bezdětná bez chlapa bydlím furt u rodičů. Na Vánoce se mě mamka ptala co mají sestře koupit, tak jsem poradila a myslím že fakt dobře, sestra byla překvapena. Ale na můj dárek se nikdo neptal a proto to taky tak dopadlo. Dárek ve formě poukazu do obchodu, kde vůbec nechodím a vím, že si tam ani nic nekoupím. Vím, že se říká
darovanému koni na zuby nehleď, ale jsem z toho dost smutná a stále přemýšlím i nad tím jestli mě vůbec mají rádi a jestli je aspoň zajímám. Přeci jen bydlím u nich doma tak by si mamka mohla všimnout co by mi udělalo radost. Příští rok mi bude 20 a sestře 30, takže obě dvě budeme mít velkou oslavu. Počítám s tím, že můj dárek bude taky nevhodný a pro sestru bude stát za to 😌

Je to divny, nechápu matku která neumí pořídit darek jakým potěší svoje děti. Navíc delat rozdíly mezi sourozenci je opravdu smutný. To jsi dostala jen tu poukázku, jinak nic? Máme 3deti, věkové dost od sebe, takže každé jiné přání a potřeby a všechny se snažím obdarovat tak aby měly radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.23 10:39
@Anonymní píše: ….. Vím, že se říká
darovanému koni na zuby nehleď, ale jsem z toho dost smutná a stále přemýšlím i nad tím jestli mě vůbec mají rádi a jestli je aspoň zajímám.

Ahoj, manželova sestra dostala několik 1000 m stavebního pozemku jako dárek, manžel nedostal nic, možnost je, mohl by dostat stejně.
Na dotaz proč on nedostal nic, se odpovědi nedočkal, nebo vlastně ano, bylo mu řečeno, prostě to tak je.
Takže tady je jasné, kdo koho má a nemá rád, jinak si to neumím vysvětlit…..

• Citovat
  • Upravit
65017
27.12.23 10:44

No myslím, že by každý měl trochu zbrzdit, než začne kazit vztahy kvůli takové „ptákovině“, jako jsou dárky pod stromek. Taky by to mohlo dopadnout takhle
 https://www.idnes.cz/…hranicni_kha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.23 10:52

@vokishka Střílet po sobě nebudou, ale že to je od rodiče rána do srdce, tak to teda je a velká….

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.12.23 11:15

@smile_xxx Stavební pozemek v řádu tisíců metrů čtverečných……více než 3000…..

• Citovat
  • Upravit
2485
27.12.23 11:22
@BohunkaP píše:
A nemyslíš, že může být problém v tom, že stejně jako se maminka na dárek pro sestru zeptala tebe, tak na dárek pro tebe se zeptala sestry…. a ta, třeba i v dobré víře, prostě poradila špatně? Nebo se nezeptala a zkusila to odhadnout sama – no a netrefila se, každý nemá na vybírání dárků talent.Ve svém věku žiješ stále u rodičů, takže si opravdu nemyslím, že máš právo na nějaké ublížené stěžování si, jak rodiče sestru “dotují” a tebe ne… ;)

Vždyť jí je 20. Já jsem v té době studovala vysokou a, světe div se, bydlela u rodičů. Na brigády jsem chodila, ale nájem a kolej bych z toho určitě neutáhla :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65017
27.12.23 11:23
@LaVida píše:
Vždyť jí je 20. Já jsem v té době studovala vysokou a, světe div se, bydlela u rodičů. Na brigády jsem chodila, ale nájem a kolej bych z toho určitě neutáhla :zed:.

ale zakladatelka už nestuduje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
27.12.23 11:28
@vokishka píše:

To jsem si dočetla až potom. Každopádně sestra u rodičů žila do 22 a pak ještě dostala byt. To asi zakladatelka nedostane, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65017
27.12.23 11:37
@LaVida píše:
To jsem si dočetla až potom. Každopádně sestra u rodičů žila do 22 a pak ještě dostala byt. To asi zakladatelka nedostane, že?

Nevime, mozna dostane penize

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32079
27.12.23 12:33
@Anonymní píše:
@vokishka Střílet po sobě nebudou, ale že to je od rodiče rána do srdce, tak to teda je a velká….

A to udělali oba rodiče nebo má už jen jednoho? Tohle je naprostý hnus, umím si představit, jak mu je…zažila jsem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15134
27.12.23 12:36
@vokishka píše:

Nestuduje, pracuje, ale psala, ze na domácnost přispívá a především je to jejich dite. Proč by nemohla od rodičů dostat dárky které jí potěší. Normální rodič rad děla svým dětem radost a to všem, nejen vybraným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.23 13:00
@Monchichik píše:
A to udělali oba rodiče nebo má už jen jednoho? Tohle je naprostý hnus, umím si představit, jak mu je…zažila jsem…

Rodiče má oba, pozemky patří jen tchánovi,
on rozhoduje.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.12.23 13:20
@Anonymní píše:
Ahoj, manželova sestra dostala několik 1000 m stavebního pozemku jako dárek, manžel nedostal nic, možnost je, mohl by dostat stejně.
Na dotaz proč on nedostal nic, se odpovědi nedočkal, nebo vlastně ano, bylo mu řečeno, prostě to tak je.
Takže tady je jasné, kdo koho má a nemá rád, jinak si to neumím vysvětlit…..

A není to tak, že manžel dostal něco jiného, třeba už dříve - příspěvek na vlastní bydlení, pozemek nebo třeba že mu platili studia na vysoké škole atd.?
A pokud je to tak, že opravdu on nic nedostává a rodiče vyloženě podporují jen jeho sestru, je to jejich svobodné rozhodnutí. On se může také svobodně rozhodnout a např. se s nimi přestat vídat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný