Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nelisa píše:
Psychologa, co umí napsat jen prášky na spaní nebrat, ovšem psycholog jako takový nemůže psát prášky, to může jen doktor, tedy psychiatr. Každopádně to chce podle mě najít ne psychiatra, ale psychologa, který umí. A ten se hledá těžko, protože u nás ještě pořád není „in“ chodit k psychologovi, tak se těžko pátrá. Zkus si tady když tak vyhodit dotaz na dobrého psychologa někde u vás, třeba dá někdo tip.
A možná by stálo za to zajít na první schůzku pěkně společně.
Jinak možná tím přítelkyně maskuje jen to, že si tebou není jistá (volbou partnera), což ti na rovinu neřekne a ty to možná nevidíš nebo vidět nechceš.
Říkala, že byla u psychologa, měla víc problémů, ale jen jí řekl, ať si vezme prášek na spaní, ne že by ho předepisoval, napsal jsem to tak, protože to tak vlastně jakoby bylo, že při tom sezení nedokázal nic jiného.
Chtěl jsem znovu zajít za nějakým jiným, třeba i někam dojet a jet tam s ní, ale odmítá to, protože říká, že když jí nepomohl jeden, tak nepomůže druhý. Ale zkusím jí ještě v tomhle přemluvit.
Tak ona mi říkala, že to mnou prostě není, i když vím, že mám chyby, často jí něco štvalo a tak, vím to a řekl jsem jí, že bych nad tím zapracoval, ale už mě má ráda jen jako kamaráda, takže to odmítla.
Jestli to maskuje to nevím, ale když se ke mně vracela, tak by jistá být měla. Vždy měla svini a já takový nejsem.Kdo ví, možná jsem byl až moc pozorný.
souhlas s nelisou…
buď s někým chci být, nebo nechci, chápu, že jednou si člověk potřebuje uvolnit otěže, „vyzkoušet“ si svobodný život a pak se rozhodnout, jestli mi ten partner stojí za to…
pokud má ten samý problém znovu, tak bych řekla, že od vztahu čeká víc než jí ty dáváš, případně dáváš dost, ale ona si naivně myslí že bys měl dávat víc (=čeká na prince na bílém koni)…
těžko radit, záleží co ona vlastně od vztahu jako takového očekává…co se jí zeptat na tohle?
další možností je zkusit pumpnout o „informace“ nějakou její kamarádku, možná ji trápí něco s čím se ti nechce (bojí, stydí) svěřit a zakopaný pes je někde kde bys to ani nečekal…jaký vztah měli třeba její rodiče? nebyl např. jeden z nich usurpátor? že by se bála vážnějšího vztahu z toho důvodu, že musí mít stále pocit svobody a kdykoliv jí přijde že jde do tuhého, tak instinktivně utíká?
Anonymní píše:Jestli to maskuje to nevím, ale když se ke mně vracela, tak by jistá být měla. Vždy měla svini a já takový nejsem.Kdo ví, možná jsem byl až moc pozorný.
Některé ženy si neustále dokola vybírají stejné povahové typy, takže možná máš pravdu, zkus víc myslet na sebe a dělat si podle sebe, uvidíš, jestli zpozorní, co se děje.
Třeba když bude chtít jít večer do kina, navrhni něco jiného a trvej na tom. Ber to jako zkoušku toho, co se děje.
Jinak mám kamošku, co chodila s klukem jen proto, že nechtěla být sama a zrovna nikdo jiný po ruce nebyl, sorry, že to tak píšu, ale to je taky možnost, třeba zrovna nenašla chlapa s povahou bývalého, tak je prozatím s tebou - proto tě bere spíš jako kamaráda. ![]()
Když mi bylo 20,zažívala jsem něco podobného jako tvá přítelkyně.Rozešla jsem se s klukem,kterého jsem milovala,ale ubližoval mi tak dlouho,až jsem to vzdala.chodili jsme spolu 3roky.pak jsem si našla dalšího(spíš on mě)a vydrželo to rok,než jsem se i s ním definitivně rozešla-nemilovala jsem ho!byl jen jakousi náplastí,byl na mě hodný,proto jsem s ním byla.nebudu to tu rozebírat,ale myslím,že tvá partnerka tě upřímně nemiluje.asi tě má ráda,ale nemiluje.proto s tebou jednou chce být a podruhé ne.myslím,že jen nechce být sama,ale jako životního partnera tě asi nebere.Tedy podle mých zkušeností.
Mar__tanka1983 píše:další možností je zkusit pumpnout o „informace“ nějakou její kamarádku, možná ji trápí něco s čím se ti nechce (bojí, stydí) svěřit a zakopaný pes je někde kde bys to ani nečekal…jaký vztah měli třeba její rodiče? nebyl např. jeden z nich usurpátor? že by se bála vážnějšího vztahu z toho důvodu, že musí mít stále pocit svobody a kdykoliv jí přijde že jde do tuhého, tak instinktivně utíká?
Souhlas, to je další možnost, to bys tu musel napsat román, abychom se dostali k jádru pudla. ![]()
Anonymní píše:
Když mi bylo 20,zažívala jsem něco podobného jako tvá přítelkyně.Rozešla jsem se s klukem,kterého jsem milovala,ale ubližoval mi tak dlouho,až jsem to vzdala.chodili jsme spolu 3roky.pak jsem si našla dalšího(spíš on mě)a vydrželo to rok,než jsem se i s ním definitivně rozešla-nemilovala jsem ho!byl jen jakousi náplastí,byl na mě hodný,proto jsem s ním byla.nebudu to tu rozebírat,ale myslím,že tvá partnerka tě upřímně nemiluje.asi tě má ráda,ale nemiluje.proto s tebou jednou chce být a podruhé ne.myslím,že jen nechce být sama,ale jako životního partnera tě asi nebere.Tedy podle mých zkušeností.
Tak to je odpověď, které jsem se trochu bál. Napadlo mě to samé. Ono to slovo miluji tě něco znamená, dá se to dokazovat, což podle mého mi dokazovala, chovala se ke mně krásně, o tom žádný pochyby nemám. Ale řekla mi to za těch 9 měsíců jen jednou sama od sebe a to mě zaráží nejvíc, maximálně mi to napsala. Člověk si toho váží více, když to slyší. Ale pokud se jí na to zeptám, určitě mi řekne, že milovala.
Anonymní píše:
A proto možná odmítá návštěvu u psychologa, protože pokud je to tato varianta, tak moc dobře ví, že ten jí nepomůže, že totiž není s čím pomáhat.
neli: přesně na tuhle větu Jestli to maskuje to nevím, ale když se ke mně vracela, tak by jistá být měla. Vždy měla svini a já takový nejsem.Kdo ví, možná jsem byl až moc pozorný. sem chtěla taky reagovat…
možná máš, zakladateli, pravdu
možná potřebuje „pevnou ruku“ to nemyslím ve zlém, ale možná se v područí dominantního partnera cítí v bezpečí, zatímco u tebe tápe a proto utíká…
jako je supr mít chlapa kterej ti udělá co ti na očích vidí, ale co je moc to je moc - možná tě ona sama zkouší, co vydržíš a pořád čeká, až se projevíš jako někdo, ke komu může vzhlížet, aby si tě mohla vážit jako osobnosti…
možná mě tu ukamenujou některé, ale jsi chlap tak se jako chlap chovej - si dupni, řekni jí, že jí máš rád, ale na tohle nemáš vitamíny, ať si rozmyslí co chce, ale nenecháš s sebou vláčet donekonečna… ![]()
Příspěvek upraven 08.06.11 v 14:01
Mar__tanka1983 píše:
souhlas s nelisou…buď s někým chci být, nebo nechci, chápu, že jednou si člověk potřebuje uvolnit otěže, „vyzkoušet“ si svobodný život a pak se rozhodnout, jestli mi ten partner stojí za to…
pokud má ten samý problém znovu, tak bych řekla, že od vztahu čeká víc než jí ty dáváš, případně dáváš dost, ale ona si naivně myslí že bys měl dávat víc (=čeká na prince na bílém koni)…
těžko radit, záleží co ona vlastně od vztahu jako takového očekává…co se jí zeptat na tohle?
další možností je zkusit pumpnout o „informace“ nějakou její kamarádku, možná ji trápí něco s čím se ti nechce (bojí, stydí) svěřit a zakopaný pes je někde kde bys to ani nečekal…jaký vztah měli třeba její rodiče? nebyl např. jeden z nich usurpátor? že by se bála vážnějšího vztahu z toho důvodu, že musí mít stále pocit svobody a kdykoliv jí přijde že jde do tuhého, tak instinktivně utíká?
Tak té kamarádky jsem se ptal, nic nového mi neřekla, prostě, že je občas nerozhodná, je to od té doby s bývalým, že jí štvaly nějaké věci na mně, ale o tom jsem věděl. Rodiče?Táta se o ní nezajímá, s její mamkou se rozvedli, sotva platí alimenty, dříve alespoň napsal smsku, nějakou dobu už ani to. Ani na její 18tiny! Mamka našla nového přítele, ale ten měl problémy s pitím, takže další problém na světě. Teď už je to sice dobré, ale možná to má také pořád souvislost s tím vážnějším vztahem.
Anonymní píše:Anonymní píše:Tak to je odpověď, které jsem se trochu bál. Napadlo mě to samé. Ono to slovo miluji tě něco znamená, dá se to dokazovat, což podle mého mi dokazovala, chovala se ke mně krásně, o tom žádný pochyby nemám. Ale řekla mi to za těch 9 měsíců jen jednou sama od sebe a to mě zaráží nejvíc, maximálně mi to napsala. Člověk si toho váží více, když to slyší. Ale pokud se jí na to zeptám, určitě mi řekne, že milovala.
Tak zas to nestav do pozice, že ti to musí dokazovat slovy a že jednou za 9 měsíců je málo, protože já to třeba taky neumím jen tak vypustit z pusy (vyjadřovat city nahlas neumí zdaleka každý, to záleží v čem vyrostla a na povaze), ale se svým chlapem jsem už deset let a maximální spokojenost.
Ona tam mohla být láska, která ale postupně vyprchala, třeba ani přítelkyně si to nechce přiznat a proto se vrací, ale je za tím to, že nechce být sama, že nechce úplně ukončit něco, co bylo moc fajn.
Mar__tanka1983 píše:
neli: přesně na tuhle větu sem chtěla taky reagovat…
možná máš, zakladateli, pravdumožná potřebuje „pevnou ruku“ to nemyslím ve zlém, ale možná se v područí dominantního partnera cítí v bezpečí, zatímco u tebe tápe a proto utíká…
jako je supr mít chlapa kterej ti udělá co ti na očích vidí, ale co je moc to je moc - možná tě ona sama zkouší, co vydržíš a pořád čeká, až se projevíš jako někdo, ke komu může vzhlížet, aby si tě mohla vážit jako osobnosti…
možná mě tu ukamenujou některé, ale jsi chlap tak se jako chlap chovej - si dupni, řekni jí, že jí máš rád, ale na tohle nemáš vitamíny, ať si rozmyslí co chce, ale nenecháš s sebou vláčet donekonečna…
Tak s to dominancí, když zauvažuji, tak to je tak půl na půl. Udělám jí co jí na očích vidím, to ano, prošla si svým a chtěl jsem teď tu přítomnost a budoucnost krásnou, aby se rány zahojili a byla co nejšťastnější. A když něco se konalo, tak většinou po mém. Zeptal jsem se jí, co chce, ale nakonec to rozhodl, protože mi řekla, že nevadí, když budeme dělat něco jiného, ať rozhodnu. Možná to nebyla až tak pevná ruka. Ale nevědomky jsem jí pořád vnucoval své názory a s jejími nesouhlasil, což podle mého také dominance je, že jsem ukazoval, že jsem lepší jak ona, ačkoliv jsem to nechtěl ani si to nemyslím.
Tak zas to nestav do pozice, že ti to musí dokazovat slovy a že jednou za 9 měsíců je málo, protože já to třeba taky neumím jen tak vypustit z pusy (vyjadřovat city nahlas neumí zdaleka každý, to záleží v čem vyrostla a na povaze), ale se svým chlapem jsem už deset let a maximální spokojenost.
Ona tam mohla být láska, která ale postupně vyprchala, třeba ani přítelkyně si to nechce přiznat a proto se vrací, ale je za tím to, že nechce být sama, že nechce úplně ukončit něco, co bylo moc fajn.
Jak jinak se ale opravdu dozvím, že mě milovala?Když jsme se poznali, tak se do mě zbláznila, začala mě miloval, ale byla taková hádavá, chtěla se pořád hádat, pak po tom půl roce řekla, že láska opadla a že bude lepší, když bude sama a bude konec. Jenže já si myslel, že si to jen namlouvá a řekl jí to. O pár dní později se to potvrdilo, milovala mě stále, jen si namlouvala, že ne a chtěla druhou šanci. Hádavost opadla a ten vztah byl lepší. Ta láska ale opět opadávala po dvou měsících, až opadla úplně. Poslední měsíc, když něco dělala, podle jejích slov to bylo automaticky, že to tak necítila, ale byla na to zvyklá.
Anonymní píše:Tak zas to nestav do pozice, že ti to musí dokazovat slovy a že jednou za 9 měsíců je málo, protože já to třeba taky neumím jen tak vypustit z pusy (vyjadřovat city nahlas neumí zdaleka každý, to záleží v čem vyrostla a na povaze), ale se svým chlapem jsem už deset let a maximální spokojenost.Jak jinak se ale opravdu dozvím, že mě milovala?Když jsme se poznali, tak se do mě zbláznila, začala mě miloval, ale byla taková hádavá, chtěla se pořád hádat, pak po tom půl roce řekla, že láska opadla a že bude lepší, když bude sama a bude konec. Jenže já si myslel, že si to jen namlouvá a řekl jí to. O pár dní později se to potvrdilo, milovala mě stále, jen si namlouvala, že ne a chtěla druhou šanci. Hádavost opadla a ten vztah byl lepší. Ta láska ale opět opadávala po dvou měsících, až opadla úplně. Poslední měsíc, když něco dělala, podle jejích slov to bylo automaticky, že to tak necítila, ale byla na to zvyklá.
Zamilovanost, co vyprchala, no… je mi líto, ale já to tak vidím. ![]()
Jen se trochu bojím, aby nezjistila, že si to opět nalhávala.
Navíc během toho měsíce, co to brala automaticky, jsme vybrali dovolenou. Hodně jsme si o ní povídali, plánovali a těšili se. Že by to brala automaticky i tohle mi přijde divné. Jsou ale věci, co bohužel nedokážu pochopit, i když jsou takové, jaké jsou.
Tak snažil jsem se, aby také zapomněla.Choval jsem se k ní co nejlépe, vždy jí někdo ublížil a já dělal opak. Jen mi trochu přijde, že se s tím ještě tak nevyrovnala, neříkám, že ho stále miluje, ale jak viděla ten vztah krásný a viděla tu budoucnost, nesmířila se s tím, že to skončilo. Nevím, proč uvažuje nad minulostí, ani ona sama to neví.Nejspíše je tam tedy nějaký nevyřešený problém, s tím se mnou asi budete souhlasit.