Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
že tě někdo miluje zjištíš tím, jak se na tebe dívá, jak na tebe mluví, jak když jí teče do bot, tak jde za tebou, atd. atd.
kdybych já měla porovnávat lásku mého partnera ke mě podle slov „miluju tě“ tak bysme spolu skončili po pár měsících a nevydrželi to 11 let…
a co cítíš ty? čím dál tím víc to vypadá, že z její strany to je o ničem (to že se partner na chvíli vrátí po rozchodu, aby zjistil (ujistil se?), že to fakt nejde, to se prostě stává.
Já se s mým bývalým taky ještě párkrát sešla (nebydleli sme spolu ani předtím, takže jakobysme se „vrátili“), párkrát sme se spolu vyspali, a pak zjistili, že je to o ničem…
obávám se, že visíš na vztahu který je už o ničem a není to o nerozhodnosti, ale o tom že se prostě mladá holka nemůže odhodlat říct ti to na plnou hubu, protože tě nechce ranit a třeba doufá, že to ukončíš ty a tím pádem ona bude bez práce…
Taky mě napadá, že si není jistá ona tebou a tou jakoby nerozhodností si tě chce udržet, aby sis nemyslel, že jí máš jistou a raději jí taky nepodváděl.
Beru to podle sebe.V 19ti jsem měla přítele, strašně jsem ho milovala, ale rozcházela jsem se s ním každou chvilku, protože jsem chtěla, aby ON o mě bojoval, víc stál, nebyl si mnou jistý. No nejvíc mě usadilo to, když jsem se s ním rozešla a on už pak nechtěl znovu dohromady
Sice to jen hrál, ale já si uvědomila, že tudy cesta nevede, že mu musím věřit a když si bude někoho chtít najít, najde si tak jako tak.¨Prostě jsem mu nevěřila, proto ty caviky.
Manželovi jsem věřila od začátku a ikdyž párkrát bylo balení kufrů bylo to z jiného důvodu, neměla jsem potřebu ho k sobě poutat, protože mu věřím.To je má zkušenost a můj názor. A pokud neví co chce, není zralá a připravená na další vztah.
Anonymní píše:
Jen se trochu bojím, aby nezjistila, že si to opět nalhávala.
Navíc během toho měsíce, co to brala automaticky, jsme vybrali dovolenou. Hodně jsme si o ní povídali, plánovali a těšili se. Že by to brala automaticky i tohle mi přijde divné. Jsou ale věci, co bohužel nedokážu pochopit, i když jsou takové, jaké jsou.
Dovolená je ve vztahu prubířským kamenem - 24hod. spolu, není úniku, tak pokud nevíš a ona neví, tak odjeďte a tam se to rozlouskne.
Riskujete snad jen to, že si polezete pár dní pěkně na nervy.
My už spolu nejsme. Včera jsme si o všem promluvili a chce být sama, že mě už nedokáže brát jako kluka, se kterým je, ale jen jako kamaráda. Jen jsem chtěl znát názory a zkušenosti.Tak poprvé jsem o ní bojoval, když se se mnou rozešla, tak po čase jsem si řekl, že to nemá cenu a musím jít dál a začal jsem jí chybět, protože věděla, že mě ztratila nadobro. Ale teď chce být jen kamarádka, takže mě tak neztratí.
Na tu dovolenou tedy nepojedeme, když jsme jen přátelé. Chtěl jsem i tak, ale ona nechce. Přeci jenom zaplacené to je, vybrali jsme jí spolu, chtěli tam jet, tak jsem chtěl jet i jako jen kamarád.
Tím jak se ke mně chovala, jsem si jist, že mě milovala.Ale když chvilku je to tak, pak zase jinak, začne mít člověk pochybnosti o všem.
I kamarádka mi říkala, že když dostala druhou šanci, že zářila, oči jí svítily a byla maximálně šťastná, ale věděla, že přijde den, kdy bude chtít zase být sama.Brala to podle toho, že když je to jednou, tak to bude znovu.
Nečetla celou diskuzi..
Přijde mi, že ačkoli opustila přítele, kterého milovala, tak tebe zdaleka nemiluje tolik jako dříve jeho..Tedy nenahradil jsi ho dostatečně, jsi jen záplata..Dlouhodobě to tudíž nejde udržet - nejsi pro ni hodnotný, ale po nějakém čase samoty opět šáhne po tobě jakožto po zaplácnutí samoty..
To není nerozhodnost, to je jen z nouze..
Prostě vám to neklape ( z její strany nejsou city tak silné), ale ona je zbabělá a chytá se tě pokaždé, když potřebuje..Nic víc..
I to je možné. V tom případě tu záplatu jen tak někdo nezacelí a může se tak tímto trápit hodně dlouho.
Zaráží mě ale ještě jedna věc. V neděli když jsme si o tom povídali, říkala mi, že neví co bude,neví co chce, že ten vztah ale zahodit nechce. Nevěděla vůbec nic a druhý den si byla jistá vším. A ten vztah zahodila.
možná potkala toho prince na bílém koni ![]()
a nebo jí konečně někdo rozumný poradil, že pokud je ten vztah z její strany z nouze cnost, tak nemá smysl trápit ani jednoho z vás…
lenk píše:
myslím že tvá partnerka je typický melancholik a snad by pomohl psycholog. nebo si aspoň přečíst typologii. měli jsme o tom přednášku v práci.
No já spíš než melancholik bych řekla, že vykazuje hysterické rysy v tom, že chce vždycky něco jiného, než má
sieta.m píše:lenk píše:No já spíš než melancholik bych řekla, že vykazuje hysterické rysy v tom, že chce vždycky něco jiného, než má
myslím že tvá partnerka je typický melancholik a snad by pomohl psycholog. nebo si aspoň přečíst typologii. měli jsme o tom přednášku v práci.
Přesně tak to je, jenže co s tím? Navrhoval jsem jí, že se ten vztah přizpůsobí tak, aby jí plně vyhovoval, ale vyhovoval jí prý takhle dostatečně.A není to ten typ, že když má svobodu, tak flirtuje kde s kým apod. prostě je sama a věnuje čas sobě a přátelům.
Anonymní píše:sieta.m píše:Přesně tak to je, jenže co s tím? Navrhoval jsem jí, že se ten vztah přizpůsobí tak, aby jí plně vyhovoval, ale vyhovoval jí prý takhle dostatečně.A není to ten typ, že když má svobodu, tak flirtuje kde s kým apod. prostě je sama a věnuje čas sobě a přátelům.lenk píše:No já spíš než melancholik bych řekla, že vykazuje hysterické rysy v tom, že chce vždycky něco jiného, než má
Myslím, že nejlíp bude, když si zařídíš život bez ní, popř s někým jiným. Jinak pořád budeš v situaci toho- kdo bude stále čekat, nebude vědět na čem je a bude mu neustále ubližováno a váš vztah se bude odvíjet, dle jejího momentálního rozpoložení. A tohleto není ten pravý život ve dvou ![]()
Asi to tak bude nejlepší.Ještě mi zkuste poradit, jak se teď k ní chovat, když jsme přátelé. Jestli občas napsat, jak se má nebo tak, nebo raději nechat jí, ať se když tak ozve sama.
Anonymní píše:sieta.m píše:Přesně tak to je, jenže co s tím? Navrhoval jsem jí, že se ten vztah přizpůsobí tak, aby jí plně vyhovoval, ale vyhovoval jí prý takhle dostatečně.A není to ten typ, že když má svobodu, tak flirtuje kde s kým apod. prostě je sama a věnuje čas sobě a přátelům.lenk píše:No já spíš než melancholik bych řekla, že vykazuje hysterické rysy v tom, že chce vždycky něco jiného, než má
Jde o to, že ty s ní budeš ztrácet cenné roky, kdy by sis mohl najít životní lásku, ona tě k sobě bude poutat a pak si najde někoho, s kým bude opravdu chtít zůstat a už tě nebude potřebovat.
Jí ten vztah takhle vyhovuje proto, že ty si nehledáš někoho jiného a stále čekáš, jak se ona rozhodne. No teď se možná rozhodla a možná za týden, za měsíc přijde, že si to rozmyslela. A ty budeš čekatel, co skončí jako starý mládenec? (trochu nadsázka
) Proč?
Uvědom si, že chlap jako ty, co bere na svou milovanou ohledy ve všem všudy a snaží se ji udělat šťastnou, je vítaná partie, někde čeká jiná holka, která tohle všechno ocení. ![]()
Anonymní píše:
Asi to tak bude nejlepší.Ještě mi zkuste poradit, jak se teď k ní chovat, když jsme přátelé. Jestli občas napsat, jak se má nebo tak, nebo raději nechat jí, ať se když tak ozve sama.
Předně bych jí řekla, že jsem si uvědomila, že mi to tak vyhovuje, že díky ní vím, že pro mě není holka pro společný život (aby tě pořád dokola netrápila svým možná, možná můžeme být zas chvíli partneři). Pak bych jí řekla, že je moc fajn kamoška a budu ráda, pokud to tak zůstane a počkala bych na první kontakt z její strany, nevolala bych, nepsala (bude to těžší než si myslíš). Pak klidně občas pokecat, ale opravdu jen jako kamoši, žádné náznaky, dlouhé pohledy…
A nezapomeň, že to musíš mít v sobě vyřešeno kvůli své budoucí lásce, aby nežila s pocitem, že někde je někdo druhý, koho ty jsi nedostal. Držím palce. ![]()
Nezlob se, ale to děvče si s tebou hraje. Nechce, nebo nemůže povolit uzdu svým citům a tak s tím různě koketuje. To, že ji někdo ublížil má nepochybně svoji roli, ale asi je nevyzrálá, když to po takové době nedokáže přijmout. Ona totiž nechce být sama, proto tě pak vyhledá. Když tě má, zjistí, že to není ono a tak se do toho zamotává. Soudím z toho co jsi popsal. Nech tomu volný průběh. Něco podobného jsem zažila a pak z toho byl vztah na devět let. Ale už není.